Fagbøger True crime

Kristian Corfixen modtager endnu en pris for Sygeplejersken

Kristian Corfixen modtager endnu en pris for Sygeplejersken

Journalist og forfatter Kristian Corfixen modtager inden for kort tid endnu en pris for sin anmelderroste bestseller Sygeplejersken.


Det sker, når Det Danske Kriminalakademi overrækker ham Tage la Cour Diplomet på Krimimessen Horsens lørdag den 28. marts kl. 13.

Tage la Cour Diplomet gives til en person, en blogger eller et forlag, som har formidlet eller publiceret lødig og kvalitetsbetonet krimilitteratur på det danske bogmarked, i den danske offentlighed eller sociale medier. I relation til forlag uddeles det for at tage chancen med at udgive anderledes bøger i genren som ikke umiddelbart synes bestselleregnede i Danmark.  

Nye detaljer om sagen fra Nykøbing Falster Sygehus kommer frem i offentligheden

En tidlig morgen i marts 2015 modtager politiet et opkald. En sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus mistænker sin nære kollega for bevidst at dræbe patienterne. Og hun frygter, at det netop er sket igen. Snart ruller en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie. 

Kristian Corfixen modtager endnu en pris for Sygeplejersken
Foto: Miriam Dalsgaard

I den dokumentariske bog Sygeplejersken rekonstruerer journalist Kristian Corfixen den nattevagt, som siden førte til, at sygeplejersken blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg. For første gang blotlægges politiets efterforskning, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før.

Kristian Corfitzen er uddannet journalist og arbejder på dagbladet Politikens indlandsredaktion. Han dækkede sygeplejerskesagen, da den blev behandlet i by- og landsretten.

Usædvanlig læseoplevelse

Det er ikke første gang, at Kristian Corfixen anerkendes for sit arbejde med Sygeplejersken. For nyligt modtog bogen nemlig også Foreningen for Undersøgende Journalistiks Formidlingspris, som gives til “den journalist i landet, der har lavet året bedst formidlede undersøgende historie”. 

Juryens begrundelse lød sådan her: “Sygeplejersken er en læseoplevelse ud over det sædvanlige og et forbilledligt stykke dokumentarisk journalistik”.


Kristian Corfixen: Sygeplejersken

Kristian Corfixe, Sygeplejersken, true crime,

Det skrev anmelderne:

★★★★★★ “Bogen kan ikke anbefales nok” – ALTINGET

★★★★★ “Belærende i ordets bedste betydning” – JYLLANDS-POSTEN

★★★★ “Forbilledlig sober og samtidig medrivende dokumentarisk skildring om en tragisk drabssag på et sygehus” – BERLINGSKE

♥♥♥♥ “En gennemarbejdet, sympatisk og medrivende genfortælling” – POLITIKEN

Du kan købe Sygeplejersken online, eller i din lokale boghandel.