Fagbøger Historie Yuval Harari

Sapiens-forfatter udforsker nutiden i 21 ting du bør vide om det 21. århundrede

Sapiens-forfatter udforsker nutiden i 21 ting du bør vide om det 21. århundrede

Hvordan kan vi beskytte os mod atomkrig, naturkatastrofer og ny teknologi? Hvad betyder Donald Trumps succes? Hvad bør vi lære vores børn? Er Gud på vej tilbage? Og står vi på randen af en ny verdenskrig?

Sapiens skrev historiker og bestsellerforfatter Yuval Noah Harari om vores fortid og i Homo Deus om vores fremtid. Nu vender Harari blikket mod nutidens udfordringer i 21 ting du bør vide om det 21. århundrede.

Hvad betyder det at være menneske i en forvirrende tidsalder?

Bogen 21 ting du bør vide om det 21. århundrede handler om nutiden. Mere konkret handler den om det limbo, menneskeheden befinder sig i netop nu, hvor de gamle historier er brudt sammen, og hvor en ny historie endnu ikke er opstået til at erstatte dem.

I løbet af bogen gennemgår Yuval Noah Harari derfor 21 ting, som han mener, er blandt de vigtigste for menneskehedens fremtid. Det gør han i kapitler med overskrifter som:

Arbejde – Du vil måske ikke have noget job, når du bliver voksen

Religion – I dag tjener Gud nationen

Krig – Du må aldrig undervurdere omfanget af menneskelig dumhed

Uvidenhed – Du ved mindre, end du tror

Bogen er ikke ment som en udførlig guide med løsninger på alle menneskehedens udfordringer. I stedet viser Harari mulige veje, vi kan gå ad for ikke at havne i håbløshed.

“Hvis vi gør en indsats, kan vi stadig nå at undersøge, hvem vi virkelig er. Men hvis vi ønsker at gøre brug af denne mulighed, må vi hellere gøre det nu.”

Da Hararis første bog Sapiens – En kort historie om menneskeheden udkom, blev den en øjeblikkelig international bestseller. Anmelderne lovpriste den, og bogen blev anbefalet af store navne som Barack Obama, Bill Gates og Mark Zuckerberg.

LÆS OGSÅ: Fra Sapiens til Homo Deus. En opfordring til at ændre fremtiden

Med efterfølgeren Homo deus – En kort historie om i morgen slog Harari sig fast som en fantastisk formidler, kendt for sin massive indsigt og for at være vanvittigt velskrivende. Og med 21 ting du bør vide om det 21. århundrede binder han bro mellem de to forrige bøger og beviser endnu en gang sit talent for at videreformidle komplekse problemstillinger til et bredt publikum.

Yuval Noah Harari har en ph.d. i historie fra University of Oxford og er professor ved Hebrew University of Jerusalem med speciale i verdenshistorie. Hans tidligere bøger Sapiens – En kort historie om menneskeheden og Homo deus – En kort historie om i morgen er internationale bestsellere, der er udkommet på mere end 45 sprog.


21 ting du bør vide om det 21. århundrede 

21 ting du bør vide om det 21. århundrede, Yuval Noah Harari, Yuval Harari

Yuval Noah Harari udforsker i denne nervepirrende bog 21 aktuelle emner, der spænder fra teknologiske og politiske udfordringer til nytænkningen af menneskelige kerneværdier.

Bogen er altså en undersøgelse af, hvordan man som kollektiv og som individ kan forstå og håndtere nutidens konstante og forvirrende forandringer. Med sit fokus på nutiden lægger 21 ting du bør vide om det 21. århundrede sig dermed mellem de internationale bestsellere Sapiens og Homo deus.

Du kan købe bogen online her eller i din lokale boghandel.

Yuval Noah Harari, Sapiens, Homo deus, 21 ting du bør vide om det 21. århundrede


Yuval Noah Hararis Sapiens kommer nu også i en flot grafisk illustreret version

Sapiens, Yuval Noah Harari, Menneskehedens fødsel

Tag med, når Yuval Noah Harari inviterer med på en rejse tilbage i tiden og fortæller menneskets evolution på en helt ny måde med karakterer som forhistoriske Bill, Doktor Fiktion og kriminalbetjent Lopez.

LÆS OGSÅ: Derfor SKAL du læse Sapiens og Homo Deus

Denne graphic history er en genfortælling af første del af Yuval Noah Hararis bestseller Sapiens, som er blevet til i samarbejde med graphic novel-kunstnerne David Vandermeulen og Daniel Casanave.

Originaludgaven af Sapiens har solgt mere end 16 millioner eksemplarer på verdensplan.

Du kan købe Sapiens – Menneskehedens fødsel som e-bog eller finde den på dit nærmeste bibliotek.