Fagbøger Yuval Harari

Stjerneinstruktør og Oscar-vinder vil filmatisere Hararis bestseller Sapiens

Sapiens, Homo deus, 21 tanker fra det 21. århundrede. Yuval Noah Harari, Ridley Scott, Asif Kapadia

Ridley Scott, der står bag film som Bladerunner, Aliens og Gladiator, skal sammen med den oscarvindende dokumentarist Asif Kapadia filmatisere den internationale bestseller Sapiens af Yuval Noah Hararis .

Sapiens er den dramatiske beretning om menneskets ekstraordinære historie – fra ubetydelige aber til verdens herskere. For 100,000 år siden var Jorden beboet af mindst seks forskellige menneskearter. I dag er der kun en tilbage: Os. Homo sapiens.

Hvorfor endte lige præcis vores art med at være klodens mest dominerende? Hvordan kunne vores forfædre enes om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvorfor begyndte vi at tro på guder, nationer og menneskerettigheder? At have tillid til penge, bøger og love? Og hvorfor blev mennesker slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Alt dette giver Yuval Harari et modigt og provokerende bud på i Sapiens.

En nødvendig læseoplevelse

Yuval Noah Hararis bøger er blevet kult verden over, og med god grund mener redaktionschef Trine Ravn.

“Hararis forfatterværk burde læses af alle. Han er en fantastisk formidler, og han taler til en virkelig bred målgruppe. Sapiens og efterfølgeren Homo deus er fuldstændig nødvendige læseoplevelser, der gør os alle sammen klogere.”

Trine Ravn er spændt på filmatiseringen og håber, at den vil få endnu flere til at læse Hararis værker.

Sapiens – en kort historie om menneskeheden, udkom på israelsk i 2015. Sapiens og Homo deus har samlet solgt mere end 20,000 eksemplarer i Danmark og 12 millioner på verdensplan. Sapiens er læst og rost af blandt andre Barack Obama, Mark Zuckerberg og Bill Gates.

Dokumentaristen Kapadia har i forbindelse med filmatiseringens offentliggørelse udtalt, at man på grund af materialets omfang fortsat holder det nøjagtige format for filmen åbent. Men han siger, at filmen, på samme måde som bogen har gjort det, skal ændre måden, vi ser på verden.

Yuval Noah Harari håber, at filmskaberne formår at blande videnskab, fiktion, historie, drama og genialitet, når vores arts fantastiske rejse skal gøres levende på filmlærredet.

Nutidens forvirrende forandringer

Til efteråret udkommer Hararis tredje bog. Den har fået titlen 21 ting du bør vide om det 21. århundrede.

I Sapiens ser Harari på, hvor vi kommer fra, mens han i Homo deus viser os, hvor vi er på vej hen. I denne den tredje bog udforsker Harari 21 aktuelle emner og undersøger, hvordan man kan forstå og håndtere nutidens forvirrende forandringer.

Sapiens, Homo deus, 21 tanker fra det 21. århundrede. Yuval Noah Harari

 

 

 

 

 

LÆS OGSÅ: Derfor SKAL du læse Sapiens og Homo deus


Sapiens bliver nu udgivet i en grafisk illustreret version

Sapiens, Yuval Noah Harari, Menneskehedens fødsel

Tag med, når Yuval Noah Harari inviterer med på en rejse tilbage i tiden og fortæller menneskets evolution på en helt ny måde med karakterer som forhistoriske Bill, Doktor Fiktion og kriminalbetjent Lopez.

LÆS OGSÅ: Derfor SKAL du læse Sapiens og Homo Deus

Denne graphic history er en genfortælling af første del af Yuval Noah Hararis bestseller Sapiens, som er blevet til i samarbejde med graphic novel-kunstnerne David Vandermeulen og Daniel Casanave.

Originaludgaven af Sapiens har solgt mere end 16 millioner eksemplarer på verdensplan.

Du kan købe Sapiens – Menneskehedens fødsel som e-bog eller finde den på dit nærmeste bibliotek.