Fiktion Digtsamlinger Fagbøger Inspirationslister og guides Margaret Atwood Young Adult-romaner Yuval Harari

10 bøger skrevet af en forfatter, som ikke kommer fra Europa eller USA #LRlæser2019

Udenlandske forfattere

Vil du have ny inspiration til læseoplevelserne i 2019? Vær med i Lindhardt og Ringhofs store læseudfordring #LRlæser2019

Vi har en ambition om at læse 30 forskellige bøger i 2019.

Og vi håber, at du vil være med.

For at give inspiration til læsningen, bringer vi her forslag til kategorien “En bog skrevet af en forfatter, som ikke kommer fra Europa eller USA ”.

Se hele listen med læsemål og læs mere om #LRLæser2019 her, hvor du også kan finde en printvenlig version, så du kan krydse af, efterhånden som du når dine mål.

#LRlæser2019, læsemål, læseudfordring


Katteøje

Forfatteren bag
Margaret Atwood (f. 1939) er født i Canada, hvor hun bor. Hendes forfatterskab er blevet belønnet med en række prestigefyldte litterære priser, og hendes værker udkommer i mere end 25 lande.

Katteøje, Margaret Atwood, forfatter som ikke kommer fra europa eller usa

I Katteøje vender Margaret Atwood blikket bagud i en rystende og fascinerende beretning om en kvindes fortid – og om pigers venskaber.

Da Elaine Risley – berømt maler, snart 50 år – vender tilbage til sin barndomsby Toronto for at overvære åbningen af en retrospektiv udstilling af sine malerier, bliver det i mere end én forstand et møde med fortiden.

For byen, hun flygtede fra for mange år siden, tvinger hende ud i en konfrontation med sin barndom og opvækst, og de smertefulde minder, der er forbundet med den. Erindringerne flyder op til overfladen i en række tilbageblik – forældrene, broren, veninderne og ikke mindst “bedsteveninden” Cordelia, med hvem regnskabet aldrig blev afsluttet.

LÆS OGSÅ:
Kim Leine om Margaret Atwoods “Katteøje”: At blive mobbet er slemt. At blive mobber er frygteligt!

Du kan købe Katteøje online her eller i din nærmeste boghandel.


Solen og hendes blomster

Forfatteren bag
Rupi Kaur (f. 1992) er indisk-canadisk digter, illustrator, instagrammer og aktivist. Hendes debutbog, mælk og honning, tog verden med storm og ligger stadig på New York Times bestsellerliste to år efter udgivelsen.

solen og hendes blomster af rupi kaur, forfatter som ikke kommer fra europa eller usa

“det er ikke hvad vi efterlod os
der knækker mig
det er hvad vi kunne have bygget op
hvis vi var blevet”

solen og hendes blomster er Rupi Kaurs anden digtsamling efter debutbogen mælk og honning. Den handler om sorg, om at føle sig fortabt, om at genfinde styrken, om at ære sine rødder, om kærlighed. Den er delt op i fem kapitler (visne, falde, slå rødder, vokse, blomstre) og er illustreret af Rupi Kaur selv.
Bogen er udnævnt som Amazon Best Book of October 2017.

LÆS OGSÅ:Rupi Kaur skriver digte, der får verden til at lytte

Du kan købe solen og hendes blomster online her eller i din nærmeste boghandel.


Bogtyven

Forfatteren bag
Markus Zusak (f. 1975) er en prisvindende australsk forfatter af YA-romaner. Han er særligt kendt for den internationale bestseller Bogtyven fra 2005, som siden blev filmatiseret i 2013.

bogtyven, Markus Zusak (f. 1975) er en prisvindende australsk forfatter af YA-romaner. Han er særligt kendt for den internationale bestseller Bogtyven fra 2005, som siden blev filmatiseret i 2013.

Det er 1939. Nazityskland. Landet holder vejret. Døden har aldrig haft så travlt før, og det ser ikke ud til at blive bedre.

Liesel Memingers liv ændres, da hun ved sin brors grav får fat på en lille ting, der ligger begravet i sneen. Det er “Håndbog for kirkegårdsgravere”. Bogen er blevet glemt der, og det bliver Liesels første bogtyveri. Derefter begynder en kærlighedsaffære med bøger og ord, efterhånden som Liesel lærer at læse af sin plejefar.

Se traileren for filmatiseringen HER.

Snart stjæler hun bøger fra nazisternes bogbrændinger, fra borgmesterens kones bibliotek, fra hvor der overhovedet kan findes bøger. Men det er farlige tider. Da Liesels plejefamilie skjuler en jøde i kælderen, både åbner og lukker det verden for Liesel.

Du kan købe Bogtyven online her eller i din lokale boghandel.


1001 Nats Eventyr

Forfatteren bag
1001 Nats Eventyr er en samling af østerlandske eventyr. Eventyrerne er indsamlet over mange århundreder af forskellige forfattere, oversættere og forskere.

1001 nats eventyr

Yndefulde kærlighedshistorier, groteske rædselsfortællinger, moralske fabler, drabelige slægtsfejder og erotiske underfundigheder. 1001 nats eventyr har det hele og har begejstret generationer af læsere verden over.

Yndefulde kærlighedshistorier, groteske rædselsfortællinger, moralske fabler, drabelige slægtsfejder og erotiske underfundigheder. 1001 nats eventyr har det hele og har begejstret generationer af læsere verden over.

Mogens Boisen har oversat, og forfatter Sven Holm har udvalgt denne samling, der indeholder mange af de smukkeste eventyr, fx Historien om Aziz og AzizaFarizade med rosensmilet og Prinsesse Fatimas kærlighedseventyr med digteren Murakisch.

Du kan købe 1001 Nats Eventyr online her eller i din nærmeste boghandel.


Ikke alle drømme dør

Forfatteren bag
Danielle Younge-Ullman bor i Toronto med mand og to døtre. Hun skriver ungdomsbøger og teaterstykker.

Ikke alle drømme dør af Danielle Younge-Ullman, forfatter som ikke kommer fra europa eller usa

En stærk bog om stor sorg, om at erkende tab og stadig føle sig hel, selvom din verden er knust.

Ingrid på 16 år er, meget mod sin vilje, blevet tilmeldt en overlevelsestur for unge af sin mor, for at få lidt jord under neglene, og ‘tænke lidt over tingene’. Ingrid mener ikke, at hun har problemer, der skal ‘tænkes over’. Tværtimod. Livet er ligetil. Der er bare mange fjolser, der står i vejen.

Turen er et mareridt, og gruppen er så uhomogen, at hver dag overlevet bliver er et mirakel. I hvert fald for Ingrid. Men inden længe må Ingrid æde sine meninger i sig og følge trop. Livet er måske ikke så ligetil, og det kan jo være, at et par eller to af de andre faktisk er okay. Ja, måske ligefrem rigtig fine.

Og måske har hendes mor ret i, at det hjælper at få tingene lidt på afstand. Især når det er en stor, stor sorg, som Ingrid ikke har kunnet få sig selv til at tale om. Eller acceptere.

Du kan købe Ikke alle drømme dør som e-bog eller låne bogen på biblioteket.


Homo deus

Forfatteren bag
Yuval Noah Harari (f. 1976) er en israelsk historiker med en ph.d. fra Oxford. Han underviser på universitetet i Jerusalem i verdenshistorie og makrohistorie.

Homo deus af Yuval Noah Harari, forfatter som ikke kommer fra europa eller usa

Homo deus udforsker de projekter, drømme og mareridt, som vil forme det 21. århundrede – fra hvordan vi overvinder døden, til hvordan vi skaber kunstig intelligens.

Bogen stiller det fundamentale spørgsmål: Hvor går mennesket hen herfra? Og hvordan kan vi forsvare en skrøbelig verden mod vores egne destruktive kræfter? Dette er det næste stadie i menneskets evolution. Dette er Homo deus.

LÆS OGSÅ:
Fra Sapiens til Homo deus: En opfordring til at ændre fremtiden

Du kan købe Homo deus i vores webshop eller i din lokale boghandel.


Kaptajnens vers – Los Versos del Capitan

Forfatteren bag
Den chilenske digter Pablo Neruda (1904-1973) er kendt som én af de største og mest indflydelsrige poeter i det 20. århundrede. I dag nævnes han ofte som Chiles nationalpoet og betragtes som poetisk og politisk ikon verden over.

Bøger 2019

Kaptajnens vers er kærlighedsdigte skrevet til Nerudas elskede Matilde, som han boede hemmeligt sammen med, isoleret på øen Capri.

Det er inderlig, lidenskabelig og smertefuld digtning i verdensklasse.

LÆS OGSÅ:
5 ting du (måske) ikke vidste om Pablo Neruda

Bogen er dobbeltsproget med den originale spanske tekst sidestillet med den danske oversættelse.

Du kan købe Kaptajnens vers i vores webshop eller i din nærmeste boghandel.
Profetens bog

Forfatteren bag
Kahlil Gibran var en libanesisk digter, filosof og forfatter. Hans værker er kendt verden over, og mange anser ham som værende et geni.

Profetens bog, Kahlil Gibran, Profetens have, Profeten, klassiker

Profetens bog er en samlet udgave af klassikerne Profeten og Profetens have, der på verdensplan har solgt over 100 millioner eksemplarer.

I Profeten er Profeten Almustafa på vej væk fra den landsby, hvor han har opholdt sig tolv år. Før han stiger om bord på det skib, der skal føre ham hjem til hans fødeø, taler han til folket om livet mellem fødsel og død; kærlighed, ægteskab, børn, glæde og sorg, forbrydelse og straf, religion og død.

I Profetens have vender den oplyste Profet Almustafa hjem til sin fødeø efter sit lange fravær. Han samler ni disciple, og i korte kapitler belærer han sine disciple og lokalbefolkningen om livets sande mening og om det at være menneske.

Du kan købe Profetens bog online eller i din nærmeste boghandel.


Projekt Rosie

Forfatteren bag
Graeme Simsion er en australsk forfatter, og “Projekt Rosie” er hans debutroman.

Projekt Rosie, Graeme Simsion

Professor Don Tillman har udformet et 16-siders langt spørgeskema for at finde den perfekte partner. Hun skal helt sikkert ikke være ryger, drikke alkohol eller komme for sent til aftaler.

Rosie Jarman gør alle disse ting. Hun har også temperament, er smuk og intelligent. Og hun er selv i gang med en eftersøgning, efter sin biologiske far – en eftersøgning, som Don, der er professor i genetik, måske kan hjælpe hende med.

“Projekt Kone” lærer Don en række uventede ting: at længden på en øreflip ikke er fyldestgørende parameter for seksuel tiltrækning, og at det ikke nødvendigvis giver mening at spise hummer hver tirsdag. Og vigtigst af alt – at man ikke nødvendigvis selv finder kærligheden – den finder en.

Du kan købe Projekt Rosie online eller i din nærmeste boghandel.


Alt eller intet

Forfatteren bag
Nicola Yoon (f. 1972) er opvokset på Jamaica og senere i Brooklyn, men bor nu i Los Angeles med sin mand og datter. Hun debuterede i 2015 med bestselleren Everything, Everything (Alt eller intet), som blev filmatiseret i 2017.

alt eller intet, nicola yoon, ya, Young adult, everything everything

Madelines liv ligner ikke nogen andens: “Min sygdom er lige så sjælden, som den er berømt. Jeg er dybest set allergisk over for verden. jeg har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, jeg nogensinde ser, er min mor og min sygeplejerske.”

Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. De mailer til hinanden, og da det ikke længere er nok, får han lov at besøge hende. På kort tid forelsker de sig hovedkulds i hinanden. Pludselig er verden inde i boblen ikke længere nok for Madeline – men at bevæge sig uden for den er livsfarligt …

En stærk historie om hvad det er, der gør livet værd at leve.

Se traileren til filmatiseringen af Alt eller intet her.

Du kan købe Alt eller intet online her eller i din lokale boghandel.