Fiktion Bøger i gave Inspirationslister og guides

10 skønne bøger, der er perfekte at give som mors dags gave

mors dags gave

Søndag den 8. maj er det mors dag. En dag, hvor vi skal hylde alle de seje og stærke kvinder i vores liv, og hvor de også skal forkæles lidt ekstra. Men er du stadig i tvivl om, hvad du skal give i mors dags gave?

Hvilken bog skal du give i mors dags gave? Her har vi nemlig samlet en liste med 10 bøger, der med garanti vil vække begejstring – uanset om kvinden i dit liv er til stærk skønlitteratur, nervepirrende krimier eller inspirerende kogebøger.

LÆS OGSÅ: 25 bøger der er bestsellere


Hvilken bog skal du give i mors dags gave? Se de 10 forslag her:Til hende der ikke kan slippe de historiske romaner

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

❤️❤️❤️❤️ – “Stærk og rørende historie” – POLITIKEN

Tre dage i april er en rørende roman om ung kvindes rejse med bus nr. 474 gennem det udbombede Tyskland. Det er en historie om mod og opofrelse, om krigens gråzoner, om uselviskhed men i særdeleshed om at ændre sit syn på verden og på sig selv.

Krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland i år 1945, og der venter tusindvis af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser. Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der har optaget hendes tanker siden han forsvandt.

Du kan købe Tre dage i april online, eller i din nærmeste boghandel.
Til hende der godt vil have en sund og smuk hud

Huden er et komplekst organ. Hvis den skal fungere optimalt, må man igennem sin kost tilføre den næringsstoffer. Det har nemlig stor betydning for hudens sundhed og udseende.

Glød handler om, hvordan du får en sund og frisk hud med masser af glød, men hjælper dig også med at forhindre inflammation, der får huden til at ældes hurtigere. Bogen lærer dig også at holde hudsygdomme som akne og psoriasis nede.

Christian Grønhøj er dr. med og hudspecialist, som har arbejdet som hudlæge og forsket i immunsystemets betydning for hudsygdomme. Morten Fenger er kok, har en ph.d. i økonomi og en alsidig mad-baggrund.

I bogens første del kan du læse, hvordan du passer på din hud, og hvorfor kost er den bedste hudpleje, og i bogens anden del er der de lækreste opskrifter, som er rige på både næringsstoffer og smag. 

Du kan købe Glød online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Til hende der elsker et godt grin

Mødre, Maren Uthaug, Striber på højkant

“Selvfølgelig opfører jeg mig barnligt og urimeligt over for dig, du er jo min mor!”

I syvende bog i serien Striber på højkant får du de sjoveste striber om mødre fra Maren Uthaug.

Den perfekte Mors Dag-gave til dig, der har givet din mor grå hår og søvnløse nætter – eller måske bare en gave til dig, der selv trænger til et godt grin over det dersens moderskab, du har fået rodet dig ud i…

Du kan købe Striber på højkant 7: Mødre online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Børn, Maren Uthaug, Striber på højkant

“Opdagede, at mine børn begyndte at lægge legeaftaler hen over aftensmaden for at slippe for min mad.”

Maren Uthaugs bedste striber om alt fra barsler, børnefødselsdage og opdragelse til fødselsdagsgavepolitikker på forældreintra.

I den fjerde bog Striber på højkant-bog er gode grin garanteret, når Maren Uthaug striber illustrerer de skøreste og sjoveste glæder ved at have børn.

Du kan købe Striber på højkant 3: Børn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Kvinder, Striber på højkant, Maren Uthaug

Havde bryster – og derfor ret.”

Maren Uthaugs sjoveste og mest geniale striber om kvinder er samlet i hendes fjerde bog i serien Striber på højkant.

Her får du hendes sorteste og sjoveste streger om alt fra bryster, feminisme, bedste veninder, dating og onde tømmermænd til aldrig helt at nå frem til den dersens yogamåtte…

Den perfekte gavebog til en sej kvinde i dit liv – eller måske bare til dig selv?

Du kan købe Striber på højkant 5: Kvinder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Til hende der er vild med en hygge-krimi

Tredje selvstændige hyggekrimi i Anna Grues bestsellerserie om fru Mortensen. 

Anne-Maj Mortensen finder sin eksmands lig i en luksuslejlighed ved Nykøbing Sjællands Lystbådehavn. Den ældre herre har tilsyneladende begået selvmord, og ingen forstår hvorfor. Til hendes store irritation må hun påtage sig at få solgt boligen, og det bliver en kamp med en lige lovlig smart ejendomsmægler – og alt for mange flyttekasser.

Midt i processen overrasker Anne-Maj et par, der på mystisk vis har skaffet sig nøgler til lejligheden for at have sex – og snart får hun mistanke om, at den lokale mægler står bag et organiseret misbrug af tomme ejendomme.

Politiets efterforskere tager som sædvanlig ikke Anne-Maj alvorligt – ikke engang, da man finder først ét, så et andet lig, der efter hendes bedste overbevisning har forbindelse til sammensværgelsen.

Du kan købe Nøglen til mord online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.


SE OGSÅ: Se forfatterinterviewet med Anna Grue
Til hende der elsker at være kreativ
Til hende der elsker (at lave) god mad

Signaturretter er en samling af de allerbedste retter fra Aarstidernes køkken. Kok­kene har smagt og diskuteret og er kommet frem til 60 af de mest markante og velfungerende retter, som er deres bud på nye klassikere i de danske køkkener.

Bogen inspirerer til at eksperimentere med alle de danske råvarer, når de er i sæson og til at spise mere grønt. 

Der er genkendelige klassikere som hotdogs, pizzaer og smørrebrød, smagfulde retter fra hele verden såsom blå kartoffel-gnocchi, shashuka og svampekebab. Og der er søde desserter som trifli, koldskål med rabarberkompot og vegansk brownie.

Du kan købe Signaturretter – Aarstidernes allerbedste retter online, eller i din lokale boghandler.
Til hende der vil vide mere om vitaminer

Bliv guidet igennem din krops behov for vitaminer, mineraler, fedtstoffer og antioxidanter i Lev sundt – med vitaminer og mineraler. Du får gode råd til sygdomsforbyggelse og forbedring af kostvaner.

En stor del af de konventionelt dyrkede grøntsager indeholder i dag stort set ingen vitaminer og mineraler. For at leve sundt og styre uden om diverse sygdomme er det derfor vigtigtigere end nogensinde før at være bevidst om, hvor og hvordan du får dine vitaminer og mineraler.

En grøn salat er ikke længere nok, og det er vigtigt at have viden om madvarernes oprindelse, samt korrekt tilberedelse af dem. Og du skal vide, hvilke kosttilskud, du skal supplere med. Alt det finder du i denne overskuelige håndbog.

Du kan købe Lev sundt – med vitaminer og mineraler online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Til hende der er fan af hormonyoga

80 % af alle kvinder døjer med gener i forbindelse med overgangsalderen. Mens nogle slipper let igennem, døjer andre med fysiske og psykiske gener igennem flere år. Men der er hjælp at hente!

Igennem en serie yogaøvelser, som arbejder på at stimulere hormonproduktionen, får du mulighed for at få bugt med hedeture, humørsvingninger, dårlig søvn og indre uro.

Yogalærer Lone Hunæus gennemgår i en let tone årsager til overgangsalderen, og guider dig trin for trin gennem de 7 opvarmningsøvelser, 14 yogaøvelser og 4 meditationsøvelser, som serien består af. Øvelserne kræver ikke tidligere kendskab til yoga, og hele serien kan laves på ca. 30 minutter.

Bogen kan også bruges til kvinder med andre hormonelle ubalancer, så som uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter, PCOS og lav sexlyst.

Du kan købe Hormonyoga online, fx. hos Bog&idé, eller hos din nærmeste boghandel.