Bøger til unge Børnebøger Carlsen

Tina Sakura og Signe KjÌr modtager Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for Bjørnen

tina sakura, signe kjĂŚr

For første gang nogensinde gĂĽr Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger til den samme bog. Bjørnen af Tina Sakura og Signe KjĂŚr er en barsk fortĂŚlling om at lĂŚre sine egne grĂŚnser at kende.


Ifølge kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vinder Tina Sakura og Signe KjĂŚr priserne, fordi Bjørnen er en modig fortĂŚlling, der taler direkte til unge om et svĂŚrt og vigtigt emne.

”Det er en ungdomsbog, der med kraftfuldt sprog og stærke illustrationer rejser nogle meget alvorlige dilemmaer blandt andet i forhold til digitale krænkelser. For mig er den et eksempel på en af litteraturens fineste evner: At turde tale om alt, også det der er svært og gør ondt.

Det er en bog, der er med til at sikre, at vi får taget de vigtige og nødvendige samtaler med hinanden og med vores børn og unge. Tillykke til Tina Sakura og Signe Kjær med prisen – og tak for at skubbe til os alle med et markant, vedkommende og meget aktuelt værk,” udtaler hun.

Se da prisvinderne fik nyheden


Bjørnen udkom i april 2021 til flotte anmeldelser. Bogen, der er en del af serien Carlsens billednoveller, er en stĂŚrk og sanselig historie om at mĂŚrke sine grĂŚnser og tage sin kraft tilbage.

Carli er lige begyndt i gymnasiet, da hun og en hĂĽndfuld andre nye bliver inviteret til puttemiddag hos nogle drenge fra 3.g. Carli er sĂŚrligt udvalgt blandt mange piger, og hun glĂŚder sig. Men det bliver en ydmygende aften, som ødelĂŚgger noget inde i hende.

LÆS OGSÅ: Tina Sakura og Signe Kjær vækker den feminine urkraft til live i Bjørnen

Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1979. PrisoverrĂŚkkelsen finder sted i Kulturministeriet mandag den 14. marts 2022, og prismodtagerne modtager hver 75.000 kroner.

Tidligere har blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen og Kim Fupz Aakeson modtaget prisen.

 


Bjørnen

Tina Sakura og Signe KjÌr modtager Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for Bjørnen

Da Carli begynder i gymnasiet, bliver hun inviteret til puttemiddag hos drengene fra 3.g. Hun glÌder sig, men det bliver ikke den aften, hun havde forventet. Hun oplever noget, der sÌtter sig i hende. Det er kun naturen og Carlis egne urkrafter, der kan fü sürene til at hele igen. Bjørnen vügner.

LÆS OGSÅ: Carlsens billednoveller. Serie af stærke billedbøger til unge

Bjørnen er en del af serien CARLSENS BILLEDNOVELLER: Korte, illustrerede historier til unge skabt af nogle af de allerbedste forfattere og illustratorer.

Du kan købe Bjørnen online eller i din nÌrmeste boghandel.