Krimi

Louise Blackwell-serien af Matt Brolly er engelsk krimi, når det er bedst

Louise Blackwell-serien af Matt Brolly er engelsk krimi, når det er bedst

Over kanten er andet bind i Matt Brollys serie om efterforskeren Louise Blackwell. Hun vikles ind i en uhyggelig sag om en række uforklarlige selvmord i en søvnig, engelsk kystby.


Her kan du lytte til starten af Matt Brollys Over kanten.

Den erfarne politikvinde Louise Blackwell bliver forflyttet til den rolige kystby Weston-super-Mare. Her sker der ikke ret meget – lige indtil et lig bliver fundet ved foden af en klippe.

Hvis du nu tænker, at det lyder som den type krimier og krimi-tv-serier, du rigtig godt kan lide, har du højst sandsynligt ret. Louise Blackwell-serien er nemlig engelsk krimi, når det er allerbedst – i stil med Broadchurch og Luther.

LÆS OGSÅ: Vild med krimi? 10 nervepirrende krimi lydbøger til krimilæsere

Det ligner et selvmord, men det tror efterforsker Louise Blackwell ikke på. Især ikke da hun finder en kryptisk besked ved siden af liget – magen til den, der blev fundet ved det første lig. 

“Det er tilfredsstillende at læse en ny krimiserie, der har et stærkt plot, en interessant hovedperson og smukke, stemningsfulde omgivelser.”

– Anmeldelse på Goodreads

I en lille landsby fuld af hemmeligheder er alle under mistanke – og Blackwell må skynde sig, før morderen slår til igen.

LÆS OGSÅ: 5 nye nervepirrende krimier du ikke må gå glip af

Anden bog i Louise Blackwell-serien

Matt Brolly Tidevandet
Matt Brolly

Over kanten er andet bind i den nervepirrende Louise Blackwell-serie af den britiske bestsellerforfatter Matt Brolly. Serien startede med Tidevandet, hvor Louise jagter en skruppelløs seriemorder med et religiøst hævnmotiv.

Det lå ikke altid i kortene, at Matt Brolly skulle blive krimiforfatter. Egentlig er han uddannet jurist, men på jurastudiet gik det hurtigt op for ham, at han det ikke var den rigtige retning for ham.

“Jeg besluttede mig ret tidligt for, at jeg ikke var interesseret i en karriere indenfor jura. Men jeg syntes, det var spændende at have fag som kriminalret, og der lærte jeg om sager, der senere kom til at inspirere mine krimier,” siger han.

Matt Brolly valgte at videreuddanne sig i creative writing på Glasgow Universitet, og det skulle vise sig at være en god idé. I dag er læsere verden over begejstrede for at følge detektiv Louise Blackwell, når hun opklarer uhyggelige forbrydelser.

“Louise er en erfaren politikvinde, der indtil for nylig arbejdede som efterforsker i storbyen Bristol. Men efter hun får skylden for en hændelse på arbejdet, bliver hun forflyttet til en lille politistation i byen Weston-super-Mare,” forklarer Matt Brolly.

Tidevandet er en fantastisk start på en ny serie. Hovedpersonen Louise Blackwell er vidunderlig og kompleks, og plottet er fascinerende.”

– Anmeldelse på Goodreads

“Hun føler sig som en outsider i det tætknyttede landsbysamfund, hun flytter til. Men da der sker et voldsomt mord, kan hun begynde at genopbygge sin karriere og sit selvbillede.”


Bøger i Louise Blackwell-serien:


Louise Blackwell-serien af Matt Brolly er engelsk krimi, når det er bedst

I den stille engelske kystby Weston-super-Mare bliver et lig fundet ved foden af en klippe. For kun få måneder siden var der en lignende ulykke…

Efterforsker Louise Blackwell tror ikke på, at der er tale om en tilfældighed, for hun finder ved siden af liget en kryptisk besked magen til den, der blev fundet første gang. Hun mistænker, at nogen sidder og trækker i trådene og orkestrerer disse desperate handlinger. 

Da en tredje ulykke rammer, peger efterforskningen og mistanken i retning af en karismatisk kultleder, men der er ingen beviser. Kan Louise gennemskue den dødbringende selvmordsmission, inden den næste kaster sig ud over kanten?

Over kanten er anden bog i Matt Brollys Louise Blackwell-serie.

Du kan købe Over kanten online hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.


tidevandet, matt brolly

Da liget af en ældre kvinde en dag bliver fundet på stranden, vågner den lille søvnige kystby Weston-super-Mare op til et mareridt. Den erfarne efterforsker Louise Blackwell er netop blevet forflyttet til den lille by, og hun bliver sammen med det lokale politi kastet ud i en hæsblæsende efterforskning.

Da en præst senere bliver fundet dræbt i en kirke, bliver det tydeligt, at Louise Blackwell skal lede efter en morder med et religiøst hævnmotiv, og meget tyder på, at det ikke er personens sidste mord. Men byen har mange hemmeligheder, og efterforskeren skal nu vurdere, hvem hun overhovedet kan stole på.

✭✭✭✭ – Jyllands-Posten

Tidevandet er første bog i Matt Brollys Louise Blackwell-serie.

Du kan låne Tidevandet på biblioteket eller finde den som lydbog og e-bog.Der er masser af skønne læseoplevelser, der venter på dig. Se vores liste og find den bedste krimi til dig.