Bøger til teens Børnebøger Carlsen

CARLSENS BILLEDNOVELLER: Ny serie af stærke billedbøger til unge

Ord og billeder i smuk forening. CARLSENS BILLEDNOVELLER er korte, illustrerede historier til unge skabt af nogle af landets allerbedste forfattere og illustratorer. 

Forlaget Carlsen introducerer med CARLSENS BILLEDNOVELLER et helt nyt koncept, når ord og billeder kombineres på fineste vis. Som Carlsens redaktionschef Kaya Hoff forklarer:

“Med CARLSENS BILLEDNOVELLER har vi skabt en moderne udgave af billedbogen – men for den unge læser. Tekst og illustration supplerer og komplementerer hinanden i billednovelle-formatet, og det åbner op for et større fortolkningsrum.”

Indtil videre er der udkommet to titler i serien, nemlig Mowgli skrevet af Sarah Engell og illustreret af Cato Thau-Jensen samt Hader, hader ikke skrevet af Glenn Ringtved og illustreret af Otto Dickmeiss.

Mowgli, Sarah Engell, Cato Thau-Jensen, billednovelle, Carlsens billednovellerHader hader ikke, Glenn Ringtved, Otto Dickmeiss, billednovelle, Carlsens billednoveller

“Ved at bede nogle af landets stærkeste stemmer (og en enkelt udenlandsk) samt de dygtigste illustratorer om at bidrage til den nye serie, synes jeg, vi er lykkedes med et nyt bud på litteratur for unge,” siger Kaya Hoff.

Yderligere to titler er på nuværende tidspunkt planlagt: et samarbejde mellem forfatter Kristina Aamand og illustrator Solveig Agerbak (udkommer den 3. december 2018) samt et samarbejde mellem den britiske forfatter Patrick Ness og den danske illustrator Tea Bendix (udkommer primo 2019).

Så god som ny, Kristina Aamand, Solveig Agerbak, Carlsens billednoveller, billednovelle


Mowgli af Sarah Engell og Cato Thau-Jensen

En pige bor i mørke bag en låst dør. Hun har aldrig set himlen, solen eller stjernerne. Heldigvis er hun ikke alene, for mor er der også. Og mor er hurtig, stærk og modig – og rigtig god til at kravle langs panelerne. Men pigen ved godt, at der findes en verden udenfor. En verden uden mørke. For gennem ristens tremmer kan pigen høre nogen synge.

Mowgli, Sarah Engell, Cato Thau-Jensen, billednovelle, Carlsens billednoveller

Forfatter Sarah Engell har længe været optaget af de såkaldte Mowgli-børn. Børn, som lever totalt isoleret og vokser op med ingen eller meget sparsom menneskelig kontakt. Disse børn har intet eller meget lidt sprog og kender kun til en verden i mørke.

Børnenes historier afspejler både det grusomste og det smukkeste ved mennesket. Grusomheden i at små børn overlades til sig selv. Men også det smukke og livsbekræftende i at kunne overleve – trods alle odds.

Du kan finde Mowgli af Sarah Engell og Cato Thau-Jensen online her eller i din lokale boghandel.

 

Hader, hader ikke af Glenn Ringtved og Otto Dickmeiss

Kim bor sammen med sin far og sin storebror Kenneth. Begge drenge er gode til at bokse, og deres far er god til at heppe på dem, når de er i ringen. Alligevel hader Kim alting. Måske er det, fordi hans mor ikke længere findes.

Måske er det, fordi hans far synes det er tåbeligt, at Kim godt kan lide at skrive. Det er helt sikkert også fordi, at man i bokseringen skal hade. Men findes der i denne verden af had slet ikke noget, som Kim kan elske?

Hader hader ikke, Glenn Ringtved, Otto Dickmeiss, billednovelle, Carlsens billednoveller

Hader, hader ikke er en roman om at leve op til omverdenens forventninger. En roman om sorg. Og en roman om at skulle finde sin plads i verden, også selvom det virker helt håbløst.

Du kan finde Hader, hader ikke af Glenn Ringtved og Otto Dickmeiss online her eller i din lokale boghandel.

 

Så god som ny af Kristina Aamand og Solveig Agerbak

“Den dag forstod jeg, at jeg havde noget meget dyrebart mellem benene, og at det kunne gå i stykker, hvis jeg ikke passede på.”

Maryam betyder “ærbar” på arabisk. Og Maryam ved godt, at man for alt i verden må være ærbar. Det betyder, at man skal passe på sig selv – og især på drengene. Men hvad gør man, når man møder en planet, der hedder Pelle med verdens blåeste øjne og universets stærkeste tyngdekraft?

Så god som ny, Kristina Aamand, Solveig Agerbak, billednoveller, Carlsens billednoveller

Forfatter Kristina Aamand har skrevet flere bøger om unge med muslimsk baggrund. Hun er uddannet sygeplejerske og socialrådgiver og har i en årrække haft sin egen brevkasse for unge.

Du kan finde Så god som ny af Kristina Aamand og Solveig Agerbak online her eller i din lokale boghandel fra den 3. december.