Tillykke til årets prisvindende forfattere 2022. Se de 8 bøger der har vundet priser i 2022.
2022 har budt på en række flotte priser til Lindhardt og Ringhofs forfattere. Her tilbyder vi et tilbageblik på de gode romaner, som har taget læsere og anmeldere med storm.
Se de 8 bøger der har vundet priser i 2022 her:
Modtager af DR Romanprisen
Med krigerkvinden Snehild som hovedperson fornyer Anne-Marie Vedsø Olesen det ellers ofte mandsdominerede univers, der har præget fortællingerne om vores gådefulde oldtid.
Historier om stærke og magtfulde kvinder mangler ellers ikke i nordisk mytologi – og i de første to romaner i serien om krigerkvinden Snehild, får de plads til at indtage hovedrollerne.
Den første bog i serien Snehild ledte til DR Romanprisen og sammen med bind 2 Misteltenen har serien fået en række fine anmeldelser.
❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE
“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN
“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET
Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.
Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.
Som den yngste nogensinde modtog 26-årige Thomas Korsgaard De Gyldne Laurbær for romanen Man skulle nok have været der tidligere på året. Romanen er sidste del af den roste trilogi om Tue. De to foregående Hvis der skulle komme et menneske forbi (2017) og En dag vil vi grine af det (2018) var også elsket af læsere og anmeldere.
Trilogien om Tue udmærker sig ved at male et levende og troværdigt billede af, hvem der er inden for velfærdssamfundets rammer, og hvem der konstant balancerer på kanten … eller falder udenfor.
Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.
Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.
Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.
Trilogien om Tue er en samlet udgave af de populære bøger om Tue, der vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum.
Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet.
Tue beslutter sig for at prøve lykken i København. Men byen er ikke helt lige til, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.
En nominering til Politikens litteraturpris, Montanas Litteraturpris og Nordisk råds litteraturpris. Romanen Adam i paradis har afkastet et væld af prisnomineringer og flotte anmeldelser af sig.
Det er en historisk roman om den danske kunstmaler Kristian Zahrtmann, som Rakel Haslund-Gjerrild med enorm indlevelse og fænomenalt sprog tegner frem for læserens indre blik – med alle følelser, nuancer og sansninger – på trods af, at forfatteren (jo altså!) hverken er en mand eller levede i det 20. århundredes begyndelse.
I 1913, på toppen af sin karriere, maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann et portræt af det første menneske, der udstråler begær og erotik. Adam i Paradis. Udenfor murene i hans eksotiske atelier i villaen på Frederiksberg har København imidlertid været vidne til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.
Med inspirationen fra den ikoniske malers kunst og tid har Rakel Haslund-Gjerrild skabt en roman om århundredskiftets kulturelite og deres krukkeri, intriger og kærlighed på trods.
VINDER AF WEEKENDAVISENS LITTERATURPRIS
NOMINERET TIL NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS
NOMINERET TIL POLITIKENS LITTERATURPRIS
NOMINERET TIL MONTANAS LITTERATURPRIS
“Et frydefuldt lille mesterværk” – Information ★★★★★ – Jyllands-Posten “Litterær kunst fra allerøverste hylde” – Weekendavisen ♥♥♥♥♥ – Politiken “Stilsikkert sprog og lyrisk magi” – Litteratursiden.dk
Lars Høghs bog er en enestående historie om mere end 40 år i dansk topfodbold. Om begyndelsen i fynsk fodbold sidst i 1970’erne, før professionaliseringen, da en dansk topspiller tjente 1200 kroner om måneden. Om at blive i barndomsklubben gennem en hel professionel karriere, i medgang og modgang, fra triumfer til trænerfyringer. Og om de store øjeblikke med landsholdet fra den uforglemmelige Mexico 1986-slutrunde til det dramatiske EM i 2021, som pludselig også kom til at handle om liv og død.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE
⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD
⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN
Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.
Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.
Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.
Ulvene fra evighedens skov er en ny, fascinerende roman af Karl Ove Knausgård. En selvstændig efterfølger til den anmelderroste Morgenstjernen fra 2021. Begge bøger er begyndelsen på et nyt, stort romanprojekt på i alt fem romaner.
Ulvene fra evighedens skov er en ny stor roman fra Karl Ove Knausgård om livet, døden og det, vi ikke forstår. Romanen er en selvstændig efterfølger til Morgenstjernen.
Året er 1986 i Sørlandet i Norge. Syvert Løyning, en ung mand på 19 år, vender hjem til sin barndomsby efter at have aftjent værnepligt. En nat drømmer han om sin afdøde far. Det er som om, han vil ham noget, og Syvert åbner de kasser med faderens ting, som står i garagen og finder en stak breve skrevet på russisk.
Romanens anden del foregår i nutidens Rusland. Her følger vi Alevtina, der er biolog og underviser på universitetet i Moskva og alenemor til drengen Seva. Hun har altid søgt at forstå et af de største mysterier: Hvordan der er opstået liv i verden.
Imperiets børn er den dramatiske beretning om, hvordan Danmark snød FN og grønlænderne gennem snedigt og højspændt diplomati for beholde Grønland som koloni.
Journalist og forfatter Anne Kirstine Hermann har gravet i historien om de hårdhændede reformer, som Danmark gennemførte i Grønland i 1940’erne og 1950’erne.
Bogens titel har en dobbeltbetydning, som referer både til datidens danskeres syn på grønlænderne, og helt konkret til de børn, der blev sendt ned på ophold i Danmark, så de kunne lære dansk sprog og kultur – og de børn, der blev tvangsadopteret og nærmest stjålet fra deres forældre.
“De fortalte mig, fra jeg var ret lille, at de havde betalt min mor med et par pakker cigaretter. Min mor sagde, at hun skrev under med ført hånd.”
Imperiets børn er fortællingen om dengang danske politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Dette skete til trods for, at det var stik i mod FN’s retningslinjer efter Anden Verdenskrig, som pålagde det internationale samfund at give kolonier selvstændighed.
Bogen er resultatet af omfattende research i både danske og udenlandske arkiver såvel som rejser til Grønland.
Mofibo Awards er Danmarks første og største lydbogspris og i år vandt Jesper Bugge Kold og Mich Vraa for deres historiske roman Pigen fra det store hvide skib. Prisen gik også til lydbogsoplæser Camilla Qvistgaard Dyssel.
I begrundelsen lød blandt andet:
“Bogens litterære lag er fantastisk godt udarbejdet. Begivenhederne og selve sproget giver indtryk af at værket grundigt researchet.
Camilla formår på fantastisk vis at formidle forholdene, situationerne og følelserne der udspiller sig i fortællingen, på en sådan måde at det hele står klart og tydeligt frem for lytterens indre blik. Kombinationen af selve historien og formidlingen griber lytteren på en helt speciel måde”.
Historisk bestsellerroman af Jesper Bugge Kold (Tiden før døden) og Mich Vraa (Trilogien om Dansk Vestindien).
Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea. Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.
I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.
For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse.
Sidste år udgav Michael Katz KrefeldImperiet, som er bind 7 i den bedstsælgende krimiserie om privatdetektiven Ravn. Denne roman giv lige i hjertet på Danmarks krimilæsende publikum, og Krefeld modtog efterfølgende Krimimessens Publikumsprisen.
Om prisen sagde Michael Katz Krefeld: “Som krimiforfatter kan man ikke få en bedre pris i Danmark. Her er det jo krimilæserne, som stemmer.”
Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og advokat Miriam Østergaard kontakter Ravn for at hyre ham til den helt specielle sag.
Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner kroner til Christianes kidnapper, men snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en magtkamp over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner. Hvis kampen ikke vindes, vil Saxenholm-familien styrte i grus.
Imperiet er den syvende selvstændige bog om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt.
Tillykke til årets prisvindende forfattere 2022. Se de 8 bøger der har vundet priser i 2022.
2022 har budt på en række flotte priser til Lindhardt og Ringhofs forfattere. Her tilbyder vi et tilbageblik på de gode romaner, som har taget læsere og anmeldere med storm.
Se de 8 bøger der har vundet priser i 2022 her:
Modtager af DR Romanprisen
Med krigerkvinden Snehild som hovedperson fornyer Anne-Marie Vedsø Olesen det ellers ofte mandsdominerede univers, der har præget fortællingerne om vores gådefulde oldtid.
Historier om stærke og magtfulde kvinder mangler ellers ikke i nordisk mytologi – og i de første to romaner i serien om krigerkvinden Snehild, får de plads til at indtage hovedrollerne.
Den første bog i serien Snehild ledte til DR Romanprisen og sammen med bind 2 Misteltenen har serien fået en række fine anmeldelser.
Læs også: Anne-Marie Vedsø Olesen modtager DR Romanprisen 2022
VINDER AF DR ROMANPRISEN 2022
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD
❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE
“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN
“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET
Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.
Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.
Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.
Modtager af De Gyldne Laurbær
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – BERLINGSKE
Som den yngste nogensinde modtog 26-årige Thomas Korsgaard De Gyldne Laurbær for romanen Man skulle nok have været der tidligere på året. Romanen er sidste del af den roste trilogi om Tue. De to foregående Hvis der skulle komme et menneske forbi (2017) og En dag vil vi grine af det (2018) var også elsket af læsere og anmeldere.
Trilogien om Tue udmærker sig ved at male et levende og troværdigt billede af, hvem der er inden for velfærdssamfundets rammer, og hvem der konstant balancerer på kanten … eller falder udenfor.
Læs også: Thomas Korsgaard modtager De Gyldne Laurbær 2021
Vinder af De Gyldne Laurbær.
Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.
Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.
Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.
Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Læs også hele trilogien om Tue samlet:
Trilogien om Tue er en samlet udgave af de populære bøger om Tue, der vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum.
Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet.
Tue beslutter sig for at prøve lykken i København. Men byen er ikke helt lige til, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.
Du kan købe Trilogien om Tue online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Modtager af Weekendavisens Litteraturpris
❤️❤️❤️❤️❤️ – POLITIKEN
En nominering til Politikens litteraturpris, Montanas Litteraturpris og Nordisk råds litteraturpris. Romanen Adam i paradis har afkastet et væld af prisnomineringer og flotte anmeldelser af sig.
Det er en historisk roman om den danske kunstmaler Kristian Zahrtmann, som Rakel Haslund-Gjerrild med enorm indlevelse og fænomenalt sprog tegner frem for læserens indre blik – med alle følelser, nuancer og sansninger – på trods af, at forfatteren (jo altså!) hverken er en mand eller levede i det 20. århundredes begyndelse.
Læs også: Rakel Haslund-Gjerrild modtager Weekendavisens Litteraturpris
I 1913, på toppen af sin karriere, maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann et portræt af det første menneske, der udstråler begær og erotik. Adam i Paradis. Udenfor murene i hans eksotiske atelier i villaen på Frederiksberg har København imidlertid været vidne til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.
Med inspirationen fra den ikoniske malers kunst og tid har Rakel Haslund-Gjerrild skabt en roman om århundredskiftets kulturelite og deres krukkeri, intriger og kærlighed på trods.
VINDER AF WEEKENDAVISENS LITTERATURPRIS
NOMINERET TIL NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS
NOMINERET TIL POLITIKENS LITTERATURPRIS
NOMINERET TIL MONTANAS LITTERATURPRIS
“Et frydefuldt lille mesterværk” – Information
★★★★★ – Jyllands-Posten
“Litterær kunst fra allerøverste hylde” – Weekendavisen
♥♥♥♥♥ – Politiken
“Stilsikkert sprog og lyrisk magi” – Litteratursiden.dk
Du kan købe Adam i Paradis online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel
Modtager af Årets sportsbog
Lars Høghs bog er en enestående historie om mere end 40 år i dansk topfodbold. Om begyndelsen i fynsk fodbold sidst i 1970’erne, før professionaliseringen, da en dansk topspiller tjente 1200 kroner om måneden. Om at blive i barndomsklubben gennem en hel professionel karriere, i medgang og modgang, fra triumfer til trænerfyringer. Og om de store øjeblikke med landsholdet fra den uforglemmelige Mexico 1986-slutrunde til det dramatiske EM i 2021, som pludselig også kom til at handle om liv og død.
Læs også: Jakob Kvists bog om Lars Høgh kåret til årets sportsbog
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE
⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD
⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN
Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.
Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.
Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.
Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Modtager af H.C. Andersen Litteraturprisen
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD
Ulvene fra evighedens skov er en ny, fascinerende roman af Karl Ove Knausgård. En selvstændig efterfølger til den anmelderroste Morgenstjernen fra 2021. Begge bøger er begyndelsen på et nyt, stort romanprojekt på i alt fem romaner.
Læs også: Karl Ove Knausgård modtager H.C. Andersen Litteraturprisen 2022
Ulvene fra evighedens skov er en ny stor roman fra Karl Ove Knausgård om livet, døden og det, vi ikke forstår. Romanen er en selvstændig efterfølger til Morgenstjernen.
Året er 1986 i Sørlandet i Norge. Syvert Løyning, en ung mand på 19 år, vender hjem til sin barndomsby efter at have aftjent værnepligt. En nat drømmer han om sin afdøde far. Det er som om, han vil ham noget, og Syvert åbner de kasser med faderens ting, som står i garagen og finder en stak breve skrevet på russisk.
Romanens anden del foregår i nutidens Rusland. Her følger vi Alevtina, der er biolog og underviser på universitetet i Moskva og alenemor til drengen Seva. Hun har altid søgt at forstå et af de største mysterier: Hvordan der er opstået liv i verden.
En dag får hun et brev fra sin norske halvbroder.
Du kan købe Ulvene i evighedens skov i din lokale boghandel eller hos Bog & Idé.
Modtager af Årets Historiske Bog
“Overbevisende og vedholdenden” – LITTERATURSIDEN
Imperiets børn er den dramatiske beretning om, hvordan Danmark snød FN og grønlænderne gennem snedigt og højspændt diplomati for beholde Grønland som koloni.
Journalist og forfatter Anne Kirstine Hermann har gravet i historien om de hårdhændede reformer, som Danmark gennemførte i Grønland i 1940’erne og 1950’erne.
Bogens titel har en dobbeltbetydning, som referer både til datidens danskeres syn på grønlænderne, og helt konkret til de børn, der blev sendt ned på ophold i Danmark, så de kunne lære dansk sprog og kultur – og de børn, der blev tvangsadopteret og nærmest stjålet fra deres forældre.
Læs også: Imperiets børn modtager prisen som Årets Historiske Bog
“De fortalte mig, fra jeg var ret lille, at de havde betalt min mor med et par pakker cigaretter. Min mor sagde, at hun skrev under med ført hånd.”
Imperiets børn er fortællingen om dengang danske politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Dette skete til trods for, at det var stik i mod FN’s retningslinjer efter Anden Verdenskrig, som pålagde det internationale samfund at give kolonier selvstændighed.
Bogen er resultatet af omfattende research i både danske og udenlandske arkiver såvel som rejser til Grønland.
Du kan købe Imperiets børn online, fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.
Modtager af Mofibo Awards 2022 – Årets roman
❤️❤️❤️❤️❤️ – POLITIKEN
Mofibo Awards er Danmarks første og største lydbogspris og i år vandt Jesper Bugge Kold og Mich Vraa for deres historiske roman Pigen fra det store hvide skib. Prisen gik også til lydbogsoplæser Camilla Qvistgaard Dyssel.
I begrundelsen lød blandt andet:
“Bogens litterære lag er fantastisk godt udarbejdet. Begivenhederne og selve sproget giver indtryk af at værket grundigt researchet.
Camilla formår på fantastisk vis at formidle forholdene, situationerne og følelserne der udspiller sig i fortællingen, på en sådan måde at det hele står klart og tydeligt frem for lytterens indre blik. Kombinationen af selve historien og formidlingen griber lytteren på en helt speciel måde”.
Læs også: Vraa og Kold om Jutlandia: Historien rummer det hele – drama, død og kærlighed
Historisk bestsellerroman af Jesper Bugge Kold (Tiden før døden) og Mich Vraa (Trilogien om Dansk Vestindien).
Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea. Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.
I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.
For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse.
Du kan købe Pigen fra det store hvide skib online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Modtager af Krimimessens Publikumspris 2022
⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN
Sidste år udgav Michael Katz Krefeld Imperiet, som er bind 7 i den bedstsælgende krimiserie om privatdetektiven Ravn. Denne roman giv lige i hjertet på Danmarks krimilæsende publikum, og Krefeld modtog efterfølgende Krimimessens Publikumsprisen.
Om prisen sagde Michael Katz Krefeld: “Som krimiforfatter kan man ikke få en bedre pris i Danmark. Her er det jo krimilæserne, som stemmer.”
Læs også: Michael Katz Krefeld modtager Krimimessens Publikumspris 2022
Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og advokat Miriam Østergaard kontakter Ravn for at hyre ham til den helt specielle sag.
Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner kroner til Christianes kidnapper, men snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en magtkamp over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner. Hvis kampen ikke vindes, vil Saxenholm-familien styrte i grus.
Imperiet er den syvende selvstændige bog om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt.
Du kan købe Imperiet online, fx. hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Er du på udkig efter flere prisvindende bøger og romaner? Se andre bøger har vundet priser her.
Leder du efter mere inspiration til din læsning? Tag et kig på et af de over 100 forskellige inspirationslister, der findes på Bog.dk
Du kan også følge Lindhardt og Ringhof på Facebook og blive inspireret til gode læseoplevelser dagligt.
Andre læste også: