Young Adult-romaner CarlsenPuls Indefra Kristina Aamand

Kristina Aamands “For enden af din pegefinger” nomineret til stor litteraturpris i Tyskland

For enden af din pegefinger nomineret til tysk litteraturpris

Danske Kristina Aamands YA-roman “For enden af din pegefinger” er kommet i fint selskab. Den er nemlig nomineret til den prestigefyldte Deutscher Jugendliteratur Preis sammen med bl.a. amerikanske Karen M. McManus.

“For enden af din pegefinger” er nomineret i kategorien Preis der Jugendjury, og her er det altså de tyske læsere selv, der har stemt om, hvem der skulle nomineres.

Kristina Aamand er nomineret sammen med illustrator og grafiker Sune Ehlers, der har stået bag romanens vilde collager, og med den tyske oversætter Ulrike Brauns. Det er nemlig hele værket, der bliver nomineret – og ikke forfatteren alene.

“Fra romanens danske forlag skal lyde et kæmpestort tillykke til Kristina og Sune. Det er simpelthen SÅ flot!”, siger Carlsens forlagschef Christian Bach. “Det er sin sag at få en dansk YA-roman udgivet i udlandet, der går langt imellem, at det sker – og der går da endnu længere imellem, at de danske romaner bliver nomineret til store udenlandske litteraturpriser. ‘For enden af din pegefinger’ er en vidunderlig roman, og hvor er det skønt, at de tyske læsere både har fået øje på den og elsker den lige så højt, som vi gør.”

Du kan læsere mere om bogen her

Blandt de øvrige nominerede til prisen findes også “En af os lyver” af Karen M. McManus, som Carlsens YA-imprint CarlsenPuls har udgivet i Danmark.

Du kan læse mere om prisen og de nominerede her

LÆS OGSÅ: Kristina Aamand: “Jeg håber, at de unge finder mine bøger og tænker: Okay, der er håb.”