Krimi Franske krimiforfattere Pierre Lemaitre Skønlitteratur

Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, Iréne, Alex, Camille, Rosy & John

Mange sammenligner Pierre Lemaitres krimiserie om kriminalkommisær Camille Verhoeven med Stieg Larssons Milennium-triologi – og med god grund! Pierre Lemaitre skriver uhyggeligt godt, så hvis du er til nervepirrende barsk spænding, bør du straks kaste dig over denne mesterligt komponerede krimiserie.

Pierre Lemaitre og Camille Verhoeven serien: Fransk krimi når det er bedst

Seriens hovedperson er kriminalkommisær Camille Verhoeven, som gang på gang finder sig selv midt i opklaringen af usædvanligt brutale forbrydelser – nogle gange af personlig karakter. Pierre Lemaitre formår på mesterlig vis at skabe karakterer med usædvanlig dybde, hvilket er med til at gøre dem mere menneskelige og relaterbare. Krimiserien tilhører den bestialske genre og er karakteriseret ved dens ekspressive udtryk, så den er bestemt ikke for sarte sjæle.

Krimitriologien om kriminalkommisær Camille Verhoeven har begejstret læsere verden over, og Pierre Lemaitres krimitriologi er ydermere blevet hyldet med den prestigefyldte CWA International Dagger-pris – to gange.

Her kan du læse meget mere om Pierre Lemaitres succesfulde forfatterskab.

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, Iréne, Alex, Camille

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte bøger i Camille Verhoeven serien. Du kan også finde et komplet overblik over bøgerne i Camille Verhoeven serien her.

  1. Irène

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, IréneIréne er første selvstændige bind i den voldsomt barske serie om kriminalkommisær Camille Verhoeven.

Sammen med sin kone Iréne glæder den franske kriminalkommisær Camille sig til fødslen af deres første barn.

Men så bliver Camille sat til at opklare et yderst voldsomt mord. Som den eneste finder han forbindelsen i mordet – drabet efterligner en scene i en krimi af James Ellroy.

Med pressen i hælene sætter Camille jagten ind på morderen, der fortsætter med en række mord med mere og mere bestialske litterære referencer.

Camille sætter alt til side for at udmanøvrere den udspekulerede morder.

Køb Iréne online her eller hos din nærmeste boghandler.

Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre LemaitreIréne kan læses og streames på Bookmate og Mofibo.

2. Alex

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, AlexAlex bliver på åben gåde overfaldet og smidt i en varevogn.

Uden forklaring bliver hun efterladt nøgen i et bur, i en nedslidt og forladt fabrik.

Kriminalkommisær Camille har kun et enkelt spor at gå efter: Et øjenvidne der i bedste fald er upålideligt.

I stedet forsøger han at afdække den bortførte kvindes usædvanlige livshistorie og opdager langsomt, at noget meget større er på spil.

Køb Alex online her eller hos din nærmeste boghandler.

Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre LemaitreAlex kan kan læses på Storytel, Bookmate og Mofibo.

3. Camille

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, CamilleCamilles nye kærlighed, Anne, bliver en dag brutalt overfaldet under et røveri i en juvelerforretning.

Hun overlever kun lige med nød og næppe, og under Camilles efterforskning står det klart for ham, at gerningsmændene ikke har glemt Anne.

Han tager sine forholdsregler og skjuler hende i sin bolig på landet, men alligevel kommer de mystiske bagmænd på sporet af dem. Nogen må have lækket informationer om, hvor de er. Hvem?

Camille står dybt begravet i en meget personlig efterforskning, som løbende afdækker chokerende forbindelser mellem Anne, overfaldsmændene, hans kolleger og ham selv. Pierre Lemaitre fletter mesterligt flere forskellige tråde sammen i en sønderknugende finale, som vil efterlade begejstrede læserne af denne uforglemmelige serie godt underholdt og skræmt.

Køb Camille online her eller hos din nærmeste boghandler.

Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre LemaitreCamille kan læses på Mofibo.

/ Rosy & John

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, Rosy & JohnRosy & John er en kort og intens spændingsroman. Den er ikke en del af Camille Verhoeven-trilogien men skal snarere ses som et lille ekstra tillæg til serien.

Jean Garnier hævder at have placeret adskillige bomber i Paris, og han har meget specifikke krav, som han vil have indfriet, for ellers detonerer han bomberne en efter en.

Hele politistyrken med Camille Verhoeven i spidsen er sat på en vanskelig opgave, for er Jean virkelig en trussel mod hele landet eller bare en stakkels taber, som har fået storhedsvanvid?

Timerne og minutterne går, og enhver beslutning kan ende med at koste hundredvis af uskyldige menneskeliv.

Køb Rosy & John online her eller hos din nærmeste boghandler

Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre LemaitreRosy & John kan læses på Storytel.

Bøger der minder om Pierre Lemaitres Camille Verhoeven serie:


Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre Lemaitre

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.