Aktuelt Bøger om fodbold Bøger om sport Jakob Kvist

Jakob Kvists bog om Lars Høgh kåret til årets sportsbog

Lars Høgh

“Bogen var i den grad hans projekt. Jeg er glad for, at han nåede at se den færdig og udkomme,” siger Jakob Kvist.

Jakob Kvist modtager prisen for ÅRETS SPORTSBOG for sin og Lars Høghs bog “Der er antal på alt” i forbindelse med Danske Sportsjournalisters jubilæumsfest på Hotel Faaborg Fjord sommeren 2022.

“Lars ville have været stolt af den her anerkendelse, og derfor er jeg også utroligt stolt. Bogen var i den grad hans projekt, og det var et stærkt og intensivt forløb at skrive den. Så jeg er glad for, at han nåede at se den færdig og udkomme,” siger Jakob Kvist.

40 år i topfodbold

Lars Høgh døde 8. december 2021 efter en årelang kamp mod kræft. I bogen fortæller han om at bevare troen og optimismen, når det så sortest ud.

Samtidig er bogen en enestående historie om mere end 40 år i dansk topfodbold. Om begyndelsen i fynsk fodbold sidst i 1970’erne, før professionaliseringen, da en dansk topspiller tjente 1200 kroner om måneden. Om at blive i barndomsklubben gennem en hel professionel karriere, i medgang og modgang, fra triumfer til trænerfyringer. Og om de store øjeblikke med landsholdet fra den uforglemmelige Mexico 1986-slutrunde til det dramatiske EM i 2021, som pludselig også kom til at handle om liv og død.

Stærkt felt

Jakob Kvist modtog i prisen i et utroligt stærkt felt af nominerede med Morten Bruuns “Kampdag” og Anders Haahr Rasmussens “Al den vrede – Serena Williams i en hvid verden”.

Jakob Kvist (f. 1964) er uddannet journalist. Han har arbejdet på blandt andet Det Fri Aktuelt, Ekstra Bladet og Berlingske Tidende og har en række bøger bag sig. Blandt andre Ambassadøren – en bog om Michael Laudrup og Et liv har fem akter med Johannes Møllehave. I 2002 blev han kreativ direktør i PeopleGroup, hvorfra han var med til at stifte og drive forlaget People’sPress, musikselskabet ArtPeople samt Radio24syv.


Hør Lars Høgh fortælle
Der er antal på alt

Jakob Kvists bog om Lars Høgh kåret til årets sportsbog

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN

Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.

Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.

Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.

Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.