Claus Meyer | Meyers Madhus Mad og drikke Madværkstedet

Meyers Simremad: Oksekæber med rødbeder

Meyers Simremad: Oksekæber med rødbeder

Nu er efteråret endelig kommet og det er tid til at lave de store dejlige gryderetter med ingredienser, der står og simrer i flere timer.

Rødbeder er endelig kommet i sæson, og hvad bedre end at anvende den søde rodfrugt i en skøn simreret med oksekæber.

oksekæber med rødbeder, meyers simremad

Oksekæber med rødbeder, kommen, kartofler, rygeost og purløg

Denne opskrift er en fortolkning af labskovs, hvor både kartofler og rødbeder simrer sammen med kødet … Bindevævet i oksekæberne overgiver sig under den langsomme braisering og forvandler kæberne til uhyre lækre, nærmest smeltende møre kødstykker – når bare de får tid nok. Rygeosten er tilføjet for et strejf af røg og fedme.

Opskriften er til 4 personer

Du skal bruge:

7-800 g afpudsede oksekæber
1 tsk. fint salt
3 løg
500 g rødbeder
600 g aspargeskartofler
1 dl balsamico eller anden

mørk frugteddike
1 tsk. hele kommenfrø
10 kviste timian
4 laurbærblade
1 liter vand eller oksebouillon 1⁄2 bundt purløg
100 g rygeost

Desuden:
havsalt
friskkværnet peber
smør og neutral olie
til stegning

Dagen før

Tjek, at oksekæberne er afhindede – hvis ikke, så skær hinderne af med en skarp kniv. Drys kæberne med salt, dæk dem til, og sæt dem på køl natten over.

På dagen

Skær kæberne op i 8-10 stykker i alt. Brun dem grundigt i en gryde i lidt olie.

Pil løgene, og skræl rødbederne og kartoflerne. Hak løget groft, og skær rødbeder og kartofler i grove tern.

Sauter løgene sammen med kødet, indtil de er møre. Tilsæt balsamico, kommen, timian og laurbærblade. Krydr med lidt friskkværnet peber, og hæld vand eller bouillon i gryden.

Lad retten simre ved svag varme under låg i 3-31⁄2 time, til kødet er helt mørt – læg efter ca. 2 timer rødbeder og kartofler ned i gryden også. Tilsæt evt. væske undervejs, hvis der er fare for, at retten koger tør. Rør kun så meget
i den færdige ret, at nogle af kartoflerne er med at jævne sovsen en smule. Smag til med salt og peber og evt. mere balsamico.

Ved servering

Skyl purløget, og skær det fint. Pluk rygeosten i mindre stykker, og fordel den over retten sammen med purløget, lige inden du skal spise. Server med rugbrød.

Om Meyers Simremad

oksekæber med rødbeder, meyers simremad

Meyers Simremad byder på over 100 opskrifter til mad, der tager lang tid i gryden og et minimums indsats i køkkenet.

Her er chili con carne, butter chicken, vildtgryde, supper, coq au vin, honningglaseret svineskank, pulled pork og meget mere. Bogen er illustreret med flotte fotos.

“Simremad kræver lang tid i gryden, men som regel et minimum af indsats i køkkenet. Resten af dagen kan du tøffe rundt og lave alt muligt andet, mens duften breder sig, og forventningerne vokser.” MAD & VENNER

Køb Meyers Simremad online her eller i din lokale boghandel