Claus Meyer | Meyers Madhus Mad og drikke Madværkstedet

Vinter minestrone: Tøm køleskabet og lav den lækreste suppe

Vinter minestrone: Tøm køleskabet og lav den lækreste suppe

Det er koldt udenfor, og pengepungen er måske lidt slunken efter en fornøjelig men dyr decembermåned, og derfor kan det der med aftensmad godt nogle gange være lidt uoverskueligt. Heldigvis kan du med hjælp fra Claus Meyer lave en sund og nærende vinter minestrone ud af nærmest ingenting.

Tænk på en suppe som denne som en mulighed for at bruge alt, hvad du har af rester i køleskabet på bedste vis. Så længe du sørger for umami fra kød og linser, rigeligt med grøntsager og i øvrigt smager grundigt til, ja, så kan det næsten ikke gå galt.

Opskriften på vinter minestrone er fra bestselleren Meyers Simremad.

Claus Meyer, Meyer, Meyers Simremad, minestrone, suppeopskrift, opskrifter, simremad

Vinter minestrone

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

Til minestronesuppen:
Ca. 500 g. rester af bacon og pølse
En rest parmesan (såsom en parmesanskorpe)
1 suppevisk af timien, selleritoppe, persillerester m.m.
1 løg
4 fed hvidløg
1 1/2 liter lys bouillon eller vand
1 spsk. tomatpuré
Lidt æblecidereddike
75 g. grønne linser
100 g. perlekorn
1/4 knoldselleri (ca. 250 g.)
2 persillerødder (ca. 250 g.)
2 æbler
130 g. grønkål
200 g. rosenkål
4 porrer (150 g.)
2 håndfulde persilleblade eller andre spiselige grønne vækster, der overlever i vinteren

Til servering:
Havsalt
Friskkværnet pever
20 skiver sprøde hvedebrød
100 g. hvidløgsmayonnaise

Sådan gør du:

Kom kød- og osteresterne i en stor gryde. Bind urterne til suppevisken stramt sammen med snor, og pil løg og hvidløg. Kom det hele ned i gryden til resterne. Tilsæt bouillonen eller vand, lidt cidereddike og tomatpuré. Lad suppen koge i 1 1/2-2 timer, til al kraft er kogt ud. Sigt suppen over i en ren gryde. Kassér fyldet.

Kog linserne møre i en gryde med vand – brug kogeanvisningen på pakken. Dræn linserne for vand efter kogning.

Skyl perlekornene, og kog dem i suppen ved svag varme, til de er møre – det tager ca. 25-30 minutter, men tjek anvisningen på posen.

Skræl knoldselleri og persillerødder, og skær dem i tern. Befri æblerne for kernehus, og skær også æblerne i tern. Kom alle tre ting ned i suppen, og kog i 8-10 minutter, indtil rodfrugterne er møre.

Vask og rens de to slags kål og porrerne, og snit det hele fint. Kom dem i den kogende suppe 5 minutter før, du skal spise.

Ved servering:
Hak de grønne urter, og rør dem i suppen sammen med de grønne linser. Smag til med salt, peber og evt. cidereddike. Spis med både sprødt og friskbagt bagværk og en fyldig hvidløgsmayonnaise.

Om bogen Meyers Simremad af Claus Meyer

Meyer, Meyers Simremad, Claus Meyer, opskrift, minestrone, mad, simremad

Alt i en gryde – så bliver det ikke nemmere. Meyers Simremad er spækket med simple, men velsmagende, opskrifter på simremad.

I denne bestseller tager Claus Meyer sine læsere ved hånden, når han introducerer tips og teknikker, der er nødvendige at kende til, når man kaster sig over simremad. Derefter er du godt klædt på til at lave lækker retter, der kan passe sig selv på komfuret og er perfekte til denne kolde tid.

Du kan købe Meyers Simremad af Claus Meyer online her eller i din lokale boghandel.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.