#LRlæser2020 – kom med på en bogrejse

Vær med i Lindhardt og Ringhofs store læseudfordring #LRlæser2020, hvor månedens udfordring er en roman, der viser dig verden.

I 2020 har vi en ambition om at læse mindst 12 bøger. Men ikke hvilke som helst. Hver måned har vi nemlig en udfordring, som du kan være med til at ‘løse’. I denne måned udfordrer vi dig til at læse en roman, der tager dig med til nye steder.

Når nu vi ikke kan komme ud og rejse, må vi rejse rundt i bøgerne. Men ved du ikke lige, hvilken roman du skal vælge? For at give inspiration har vi samlet en liste med nogle af de romaner, som vi selv kan anbefale. Fælles for dem er at de er svære at lægge fra sig, når man først er kommet igang.

Du kan læse mere om, hvordan du er med til at løse månedens udfordring her. Du kan også finde ud af, hvordan du nemt kan dele det med os på Facebook og Instagram – sådan når vi i mål sammen.

#LRlæser2020 – kom med på en bogrejseBøger der tager dig rundt i Europa

London: Velkommen til Flanagas

Velkommen til Flanagans af Åsa Hellberg

Velkommen til serien om Hotel Flanagans! Den svenske bestsellerforfatter Åsa Hellberg, har skrevet første bog i en ny historisk romanserie fuld af kærlighed, drama og intriger.

Første bog udspiller sig i 1960’ernes London på Hotel Flanagans, der er fuld af rige gæster og overdådige fester. Men modsat gæsterne er hotellets direktør, Linda Lansing, en helt almindelig kvinde fra Sverige, som har arvet hotellet fra sin engelske far.

Udfordret af både rollen som kvindelig hotelejer og af sin egen familie, der vil gøre alt for at tage hotellet fra hende, må Linda træffe en beslutning: Hvor langt vil hun gå for at holde sin fars livsværk på egne hænder?

Du kan købe Velkommen til Flanagans online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Bestsellerforfatter om ny trilogi: Hoteller er fyldt med drama, kærlighed og konflikt


Barcelona: Vindens skygge

Vindens skygge, Carlos Ruiz Zafón, roman

#LRlæser2020 – kom med på en bogrejseDaniel vokser op i Barcelona, i efterdønningerne af Den Spanske Borgerkrig. Han er alene med sin far; En rar og følsom mand, som har viet sit liv til at være antikvarboghandler.

En dag tager han Daniel med til De Glemte Bøgers Kirkegård, og her finder Daniel den bog, der skal ændre hans liv for bestandig.

Bogen hedder Vindens Skygge og er skrevet af en mystisk forfatter, hvis andre bøger er blevet destrueret. Daniel sætter sig for at løse gåden om bogen, og på sin vej får han både venner, fjender og elskere.

Vindens skygge er en fænomenal, velskrevet og smuk historie om kærlighed, mystik og ikke mindst om mennesket.

Du kan købe Vindens skygge online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Carlos Ruiz Zafón: Stemningsfuldt spøgeri


Paris og Georgien: Smaragdsliberen

Smaragdsliberen, Anne-Cathrine Riebnitzsky

En poetisk og livsbekræftende roman om tilværelsens skrøbelighed.

Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder om med hjertestop og dør. På mirakuløs vis vender han tilbage til livet, men alligevel er ingenting som før.

Pierres datter Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker. Under en ekspedition for at kortlægge gamle hulemalerier i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam, kidnappes Zara.

I skyggen af døden må Zara og Pierre på hver deres måde kæmpe for at bevare blikket for det smukke i livet.

Du kan købe Smaragdsliberen i paperback online her eller i din lokale boghandel.
Bøger der tager dig med til Norden

Norge: Må jeg komme med dig hjem

Må jeg komme med dig hjem
Marie Aubert

En fraskilt far kommer til at slå sin lille datter. En kvinde lyver sig gravid, en anden savner sin bedste veninde. En mand tager med sin kone til Sydamerika for at adoptere en lille dreng, men fortryder.

Der er ikke langt fra længsel til fortvivlelse i Marie Auberts ni noveller om relationer og tabuer.

Med underspillet humor og præcision beskriver hun mennesker i opbrud.

Mennesker, der klamrer sig til forestillingen om, at der venter dem noget bedre end det, de har vendt ryggen.

Du kan købe Må jeg komme med dig hjem online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.

Sverige: Skyggejægeren

Camilla Grebe
Skyggejægeren

Vinder af Skandinaviens største krimipris GLASNØGLEN 2020.

Skyggejægeren er en elegant, nervepirrende og velkonstrueret krimi, der samtidig er en skildring af kvindelige politibetjentes vilkår gennem tiden.

En kvinde findes brutalt myrdet – med et stort sår i baghovedet og hænderne naglet fast til gulvet med store søm – i Stockholm i 1944. Morderen bliver aldrig fundet.

Britt-Marie starter i 1970’erne som ung betjent i Stockholm, og snart bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Et uhyggeligt sammentræf, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på samme bizarre måde tredive år tidligere …

Skyggejægeren er fjerde selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Færøerne: Ø

Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Ø, Roman

Siri Ranva Hjelm Jacobsens debutroman Ø formår at forny den klassiske slægtsroman i en gribende fortælling om familieforhold på tværs af Atlanterhavet.

Marita og Fritz finder det kort før besættelsen nødvendigt at emigrere fra Færøerne til Danmark.

To generationer senere vender et barnebarn tilbage til Færøerne, i håbet om at få indblik i den historie hun aldrig har kendt.

Det er en fortælling om, de store konsekvenser det har at trække sig selv op ved rødderne for at flytte ind i en ny kultur.

Du kan købe Ø online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Bøger der tager dig med til Østeuropa

Djævelen i hullet

#LRlæser2020 – kom med på en bogrejse

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv.

Laila uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender hende ud på rejse til det moderne Rusland. Faren har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig.

Du kan købe Djævelen i hullet som paperback online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.

LÆS OGSÅ: Forhistorien til Forræderens børn – bliv opdateret her


Bøn for Tjernobyl

Bøn for Tjernobyl, Svetlana Aleksijevitj, Rusland

#LRlæser2020 – kom med på en bogrejseDen russiske forfatter og journalist Svetlana Aleksijevitj tegner i bogen Bøn for Tjernobyl et portræt af de mennesker, som blev allermest påvirket af atomulykken i Tjernobyl.

I april 1968 eksploderede en reaktor i Tjernobyl, Ukraine. Det var en global katastrofe, som har haft store konsekvenser for både miljø og mennesker.

På en 3 års lang rundrejse, interviwede Svetlana Aleksijevitj folk i udsatte områder, som var meget tæt på ulykken – både uskyldige borgere, brandmænd og dem, som skulle rydde op efter det hele.

Du kan finde Bøn for Tjernobyl på dit nærmeste bibliotek.
Bøgerne der tager dig med til USA

Kansas: Butcher’s crossing

Butcher's crossing, John Williams, stoner

I 1873, beslutter Will Andrews at opgive sine studier ved Harvard og drager vestpå. Han ender i Butcher’s Crossing – en lille, gudsforladt flække i Kansas.

Her vrimler det med rastløse mænd, der kun tænker på at tjene hurtige penge og bruge dem lige så hurtigt. Blandt dem finder han Miller. De bliver venner og Andrews fascineres af Millers historie om en enorm bisonflok, der kun venter på at blive nedslagtet. Andrews lader sig overtale til at deltage i – og financiere – en ekspedition, der bringer ham og Miller og to andre mænd langt ind i bjergene, hvor de skal slagte bisonerne, flå dem og bringe skindet tilbage.

Du kan købe Butcher’s crossing online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Faith

Faith, Mich Vraa, Venstindien

Faith er en selvstændig del af Mich Vraa’s trilogi om slavetiden i Dansk Vestindien.

I marts 1917 overdrages De Vestindiske Øer til USA. Den unge fotograf Faith Netlock, overværer ceremonien med blandede følelser. Hun har aldrig følt sig som dansker, og hun ved, at hun aldrig vil blive amerikaner.

Men magtskiftet får voldsomme konsekvenser for den unge kvinde, der er arving til Solitude-plantagen.

Få hele beretningen om hvordan Danmark vandt og efter 250 år atter mistede sin koloni i Vestindien. Men også hele den intense fortælling om en stærk kvinde i et helt særligt øjeblik i historien.

Du kan købe Faith online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


New York: Minder om fremtiden

Minder om fremtiden, Siri Hustvedt

Minder om fremtiden af Siri Hustvedt er historien om den unge forfatterspire, S.H. og hendes første år i New York i slutningen af 1970’erne.

S.H. kender ikke en sjæl i storbyen. Sulten efter selskab indleder hun en lang række tilfældige forhold – og om natten lytter hun igennem de papirtynde vægge i sin Manhattan-lejlighed til sin mystiske nabo Lucys bizarre og ildevarslende monologer. Hun noterer de brudstykker, hun kan høre, i en notesbog – indtil en skæbnesvanger aften, hvor Lucy braser ind i S.H.s lejlighed på en redningsmission.
 
Fyrre år senere genfinder S.H. sin gamle notesbog – og det første udkast til en aldrig færdiggjort roman. S.H. er i mellemtiden blevet en etableret forfatter, og ved at sammenstille teksterne fra hendes ungdom med hendes ældre jeg tegnes et mangefacetteret billede af en kvinde gennem fire årtier

Du kan købe Minder om fremtiden online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.