Læs Marie Hougaards roman Normal opførsel i læsekredsen. Her er 10 gode spørgsmål, der sætter gang i samtalen
Mangler I læseinspiration til læseklubben? Marie Hougaards roman Normal opførsel kan sætte gang i mange gode snakke om parforhold, venner, familie, og –…
De bedste bøger og romaner fra 2023. Find din næste store læseoplevelse her
2023 var et rigtig godt bogår med så mange spændende nye romaner, at du nok ikke har nået at læse dem alle. Vi…
Marie Hougaard: Hvad sker der med vores dømmekraft, når vi bare gerne vil have en kæreste?
Skal vi læse artiklen højt for dig? Marie Hougaards nye roman, Normal opførsel, skildrer parforholdets giftige dynamikker og undersøger, hvor langt vi er…
Normal opførsel: Hvornår går vi for langt for kærligheden? Marie Hougaard udforsker destruktive parforhold i sin seneste roman
Marie Hougaard er aktuel med sin anden roman, Normal opførsel, der kaster lys over, hvor hårdt det kan være at holde fast i…
Vi troede vi skulle er en skarp roman om 30’ernes kaos og forventningspres. Begynd din læsning her
Vi troede vi skulle er Marie Hougaards debutroman, skrevet med både humor og ømhed. Et par i midten af 30’erne forsøger at få…
Marie Hougaard: I 30’erne står vi og flagrer midt i angsten
Vi troede vi skulle er en roman om alt det, vi forventer falder på plads i 30’erne. Hannah og Johan skal have hjælp til at få et barn, familien presser på, køkkenet skal renoveres og Hannah kan ikke koncentrere sig om sit arbejde som tekstforfatter. Og midt i det hele møder hun Mina, der får hendes tvivl på det hele til at vokse.
Marie Hougaards forfatterskab: Om livsvalg og det man ikke selv kan vælge
Marie Hougaard skildrer flere tematikker, men især den følelse, der gør sig gældende når man står i sine 30’ere og føler alt burde være på plads – men det så alligevel ikke er det.
Romanen Vi troede vi skulle en skarp roman om det kaos og forventningspres, man oplever i 30’erne.
LÆS OGSÅ: Marie Hougaard: I 30’erne står vi og flagrer midt i angsten
Marie Hougaard beskriver selv dette således: “30’erne er også årtiet, hvor vi finder ud af, at alt alligevel ikke er muligt. I 20’erne lever vi med en overbevisning om, at alt er muligt, og når vi så indser, at det er det ikke, så opstår angsten. Det kan være svært at mærke sig selv, når vi står der og flagrer midt i angsten. Altså, hvad er det rigtige for os hver især? Og hvordan undgår vi at blive medløbere i vores eget liv?” – Marie Hougaard.
Det er disse spørgsmål, og mange flere, der er blevet drivkraften bag skrivestilen og de udvalgte emner.
Marie Hougaards anden roman, Normal opførsel, belyser især parforholdet og dets mange facetter.
Marie Hougaard beskriver romanen således: ”Generelt er jeg optaget af parforholdet som institution. Vi ønsker både for os selv – og for hinanden – at vi finder en kæreste og bliver en del af et parforhold. Men hvorfor egentlig det? Hvorfor er det bedre end at være single? Og hvad sker der med vores dømmekraft, når normen er, at du lever mest rigtigt i et forhold? Det er blandt andet det, jeg gerne har villet undersøge med min nye roman”, siger Marie Hougaard.
LÆS OGSÅ: Marie Hougaard: Hvad sker der med vores dømmekraft, når vi bare gerne vil have en kæreste?
Normal opførsel er Marie Hougaards anden roman. Hvor Vi troede vi skulle havde fertilitetsbehandling og de valg, vi står overfor i 30’erne på dagsordenen, har hun her skrevet sig tættere på de dynamikker, der kan opstå i et parforhold, hvor grænsen mellem offer og skurk indimellem er flydende.
Den medrivende skrivestil og den udforskende skildring af svære tematikker fremstår tydeligt i begge romaner.