Er du også interesseret i surdejsbagning, men har svært ved at knække koden på de mange forskellige teknikker bag et godt surdejsbrød? Så er Meyers Surdejsskole lige noget for dig!
Meyers Surdejsskole er kogebogen til dig, der gerne vil blive klogere på de forskellige, og nogle gange komplicerede teknikker, der ligger bag det sprøde og saftige brød.
LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
For at få den optimale hæveproces, skal du ifølge Meyers Surdejsskole folde dit surdejsbrød undervejs. I bogen kan du finde vejledninger til forskellige foldemetoder, som gør denne proces lettere, og brødet lækrere!
Læs med herunder, hvis du vil lære teknikken spolefoldning, som gør underværker for din surdej.
SPOLEFOLDNING
Hævetiden på din surdej vil svinge med temperaturen, men vil typisk være 3-4 timer. Hver halve time skal du foretage en serie af foldninger. Hævningen er altså ikke en lang ubrudt periode, men snarere intervaller på 30 minutter, hvor glutennetværket i dejen skiftevis bliver spændt op, skiftevis hviler og blødgøres, så det igen kan strækkes, alt imens hævningen fortsætter.
Der findes flere foldemetoder – spolefoldning er vores foretrukne metode til de fleste hvedebrødsdeje, da den giver en god, ensartet strækning af glutenstrengene.
TEKNIK
Stil beholderen med dejen foran dig på køkkenbordet. Gør hænderne våde, og grib ned omkring dejen fra begge sider lidt forbi midten af dejen, så dine hænder finder hinanden under dejen.
Løft op i dejen, så du strækker den godt, og fold den så fremad og giv slip på den, så den forreste tredjedel af dejen bliver foldet ind under dejen. Det er ikke altid, dejen vil være helt villig til at slippe beholderen første gang – men det gør ikke noget.
Tag fat under dejen igen, og stræk opad som første gang – denne gang vil dejen typisk lettere slippe beholderen – og slip igen dejen i en bevægelse væk fra dig selv, så den foldes.
Drej beholderen en kvart omgang, og fold også to gange på denne led. Som du kan se på billedet bliver dejen gradvist mere spændstig og mindre strækbar.
Ved den fjerde og sidste foldning i hver serie vil dejen være spændt så godt op, at den begynder at blive svær at strække. Nu har den igen brug for at hvile.
Meyers Madhus: Meyers Surdejsskole
Surdejsbagning er langt fra nyt i Meyers univers. Men i Meyers Surdejsskole bliver bagningen foldet ud i alle sine nuancer med en indlevende og pædagogisk indføring i de greb, der giver surdejsbrød af allerhøjeste kaliber.
Målet er at gøre drømmenes surdejsbrød tilgængeligt for alle. Brødet skal have en mørkt karamelliseret skorpe, et tyndt ’øre’, en åben og let sej krumme med store og ujævne lufthuller, en skøn aroma af korn og en let syrlighed, der bryder kornets sødme.
Claus Meyer og folkene bag bagekurserne i Meyers Madhus introducerer spændende korn- og meltyper, som først for nylig har fået plads på danske, økologisk dyrkede marker, og der øses af al den bageviden, som hele holdet har opsamlet gennem tiden.
Nyeste fra Claus Meyer
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Er du også interesseret i surdejsbagning, men har svært ved at knække koden på de mange forskellige teknikker bag et godt surdejsbrød? Så er Meyers Surdejsskole lige noget for dig!
Meyers Surdejsskole er kogebogen til dig, der gerne vil blive klogere på de forskellige, og nogle gange komplicerede teknikker, der ligger bag det sprøde og saftige brød.
LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
For at få den optimale hæveproces, skal du ifølge Meyers Surdejsskole folde dit surdejsbrød undervejs. I bogen kan du finde vejledninger til forskellige foldemetoder, som gør denne proces lettere, og brødet lækrere!
Læs med herunder, hvis du vil lære teknikken spolefoldning, som gør underværker for din surdej.
Du kan købe Meyers Surdejsskole online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 28 oktober.
SPOLEFOLDNING
Hævetiden på din surdej vil svinge med temperaturen, men vil typisk være 3-4 timer. Hver halve time skal du foretage en serie af foldninger. Hævningen er altså ikke en lang ubrudt periode, men snarere intervaller på 30 minutter, hvor glutennetværket i dejen skiftevis bliver spændt op, skiftevis hviler og blødgøres, så det igen kan strækkes, alt imens hævningen fortsætter.
Der findes flere foldemetoder – spolefoldning er vores foretrukne metode til de fleste hvedebrødsdeje, da den giver en god, ensartet strækning af glutenstrengene.
TEKNIK
Stil beholderen med dejen foran dig på køkkenbordet. Gør hænderne våde, og grib ned omkring dejen fra begge sider lidt forbi midten af dejen, så dine hænder finder hinanden under dejen.
Løft op i dejen, så du strækker den godt, og fold den så fremad og giv slip på den, så den forreste tredjedel af dejen bliver foldet ind under dejen. Det er ikke altid, dejen vil være helt villig til at slippe beholderen første gang – men det gør ikke noget.
Tag fat under dejen igen, og stræk opad som første gang – denne gang vil dejen typisk lettere slippe beholderen – og slip igen dejen i en bevægelse væk fra dig selv, så den foldes.
Drej beholderen en kvart omgang, og fold også to gange på denne led. Som du kan se på billedet bliver dejen gradvist mere spændstig og mindre strækbar.
Ved den fjerde og sidste foldning i hver serie vil dejen være spændt så godt op, at den begynder at blive svær at strække. Nu har den igen brug for at hvile.
Meyers Madhus: Meyers Surdejsskole
Surdejsbagning er langt fra nyt i Meyers univers. Men i Meyers Surdejsskole bliver bagningen foldet ud i alle sine nuancer med en indlevende og pædagogisk indføring i de greb, der giver surdejsbrød af allerhøjeste kaliber.
Målet er at gøre drømmenes surdejsbrød tilgængeligt for alle. Brødet skal have en mørkt karamelliseret skorpe, et tyndt ’øre’, en åben og let sej krumme med store og ujævne lufthuller, en skøn aroma af korn og en let syrlighed, der bryder kornets sødme.
Claus Meyer og folkene bag bagekurserne i Meyers Madhus introducerer spændende korn- og meltyper, som først for nylig har fået plads på danske, økologisk dyrkede marker, og der øses af al den bageviden, som hele holdet har opsamlet gennem tiden.
Du kan købe Meyers Surdejsskole online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Nyeste fra Claus Meyer
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Du kan købe Meyers bageskole for børn online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: