Fagbøger Bøger om Danmark Bøger om naturen Historie Ole Sønnichsen

Unikke og enestående bøger om Danmark

Unikke og enestående bøger om Danmark

Danmark er fyldt med enestående natur og stærke lokale kulturer. Fra Sønderjylland til Limfjorden, fra Bornholm til Vesterhavet. Her er 7 smukke bøger om Danmark – et lille land skabt gennem tusinde af år, som stadig overrasker og gemmer på ukendt terræn.


Savner du en god værtindegave eller planlægger du ferie i det danske, så er der god hjælp og inspiration at hente i de flotte store bøger om Danmark, der er spækket med fotos og tekster fra nogle af landets smukkeste steder.

Tjek listen herunder og find unikke og spændende bøger om Danmark.7 bøger om Danmark


Istiden i Danmark

istiden i det danske landskab, Michael houmark-nielsen

Istiden i det danske landskab giver os indblik i hvordan istiden har haft indlydelse på hvordan det danske landskab har formet sig.

Få historien om hvordan Danmark er blevet til det vi kender i dag. Gennem moderne landskabsanalyse og de seneste års landvindinger, som er opnået via studier i nutidens nedisede områder f.eks. Island, Grønland og Svalbard, har Michael Houmark-Nielsen skrevet en bog der forklarer om processerne bag den formverden vi har i dag.

Det er bogen til læsere med interesse for landskab, naturvejledere, undervisere eller folk der ønsker at have bogen som et opslagsværk.

Du kan købe Istiden i det danske landskab online, eller i din nærmeste boghandel.


Fyns natur

Fyns natur, Erik Vinther, Søren Strandgaard

★★★★★ “En poetisk, faktuel og grundig inspiration til oplevelser i den fynske natur” – Fyens Stiftstidende

I Fyens natur fortæller Søren Kirk Strandgaard og Erik Vinther om den fynske flora og fauna, som de har arbejdet med at beskytte i en lang række naturbevaringsprojekter.

Bogen er skrevet i et enkelt og personligt sprog og fortæller om alt, hvad der er værd at vide, når man skal besøge de mange smukke naturområder.

Du kan købe Fyns natur online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Nordkysten

Nordkysten, Nordsjælland,

Nordkysten er for København, hvad Normandiet er for Paris.

Det nordlige Sjælland er kendt for sine idylliske badestrande, dybe løvskove og store søer, såvel som en lang række andre naturperler. Men Nordkysten er mere end smuk natur. Fra Hundested til Helsingør pulserer provinshverdagen som i resten af Danmark.

I Nordkysten fortæller bidragsydere som filminstruktør Mehdi Avaz, håndboldspiller Joachim Boldsen, musiker og forfatter Alberte Winding, erhvervskvinden Stine Bosse og mange andre om det Nordsjælland, som de kender og elsker.

Bogen er desuden spækket med flotte fotos og portrætter af lokale ildsjæle for tilsammen at tegne en karakteristik af den helt særlige ånd ved Nordkysten.

Du kan købe Nordkysten online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Sønderjylland

Sønderjylland

Sønderjylland er et ganske særligt sted.

Grænselandet er med sine bølgende bakker, store vidder, dybe fjorde og Vadehavet i vest hjemsted for en helt unik natur. På samme måde er den sønderjyske mentalitet også helt sin egen som følge af skiftende nationale tilhørsforhold gennem tiden.

I bogen Sønderjylland tegnes der et portræt af det særligt sønderjyske i ord og billeder, og kendte personligheder med sønderjyske rødder fortæller, hvad der gør området til noget helt specielt.

Bogens skribenter er bl.a. stjernekok Jesper Koch, designer Uffe Buchard, politiker Bertel Haarder, forfatter Greteliste Holm, TV-personlighed og havemand Søren Ryge og mange flere.

Du kan købe Sønderjylland online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Limfjorden

Limfjorden

Limfjorden er Jyllands enestående hjerte.

Et smukt og snørklet stræde, der strækker sig fra Thyborøn i vest til Hals i øst og forbinder to af Danmarks have, Vesterhavet og Kattegat.

Bogens skribenter og fotografer som Ghita Nørby og Lotte Kirkeby tager i ord og billeder læseren med fra de vindblæste bredninger nær Vesterhavet, gennem det betagende, bakkede istidslandskab med stille fjorde og vige, ø-perler og købstæder – til smeltediglen Aalborg, hvor gammel industri og arbejderklasse møder moderne turisme og storbystemning.

Du kan købe Limfjorden online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Limfjorden: Giv et smukt stykke af Danmark i gaveBornholm

Bornholm

Bornholm – den skønneste og smukkeste solskinsø.

Øens varme klipper i sensommeren, en skumfyldt Østersø i vinterstorm, fortællinger om overnaturlige væsener der lever i skovenes klippesprækker og en stærk lokalkulturel identitet, der forgrener sig ud i kunstlivet og øens nye status som Danmarks gourmetmekka udenfor hovedstaden.

I bogen finder du fortællinger om kendte danskers særlige forhold til øen, krydret med lokale portrætter og storslåede billeder af kyst og hav året rundt.

Du kan købe Bornholm online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: “Den røgede sild har altid rimet på Bornholm” og andre personlige sandheder om danskernes solskinsøVesterhavet

Vesterhavet

Den vilde vestkyst, Vesterhavet!

Den del af Nordsøen, der følges med hele den jyske vestkyst, kalder vi danskere for Vesterhavet.

Her blander vildt vejr og barsk natur sig med sommerferieminder fra stråtækte sommerhuse i klitterne, sømandshistorier om strandinger, storme og kvinder i fremmede havne og lokale med benene solidt placeret i en sandet jordbund og udstyret med en stærk gudsfrygt.

Få 10 unikke fortællinger fra kendte om om Danmarks prægtigste og vildeste stykke natur og de mennesker, der bor der.

Du kan finde Vesterhavet som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek. 


LÆS OGSÅ: Jane Aamund fortæller: Vesterhavet i lyst og nød!


Danmarks oldtid i landskabet

Danmarks oldtid i landskabet
Marianne Rasmussen Lindegaard

Gennem tekst og billeder vækkes oldtidens Danmark til live. Det danske landskab byder nemlig på historier, der strækker sig lang tilbage i tiden.

En gravhøj er ikke bare en bunke jord, men et monument bygget af tusindvis af græstørv, stablet af en udvalgt gruppe mennesker og efter en nøje tilrettelagt plan.

I Danmarks oldtid i landskabet kan du læse 72 fortællinger, der danner en samlet historie om perioden fra rensdyrjægerne kom til landet lige efter istidens slutning omkring år 11.000 f.v.t. og frem til vikingekongernes statsdannelse omkring år 1000.

Du kan købe Danmarks oldtid i landskabet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Danmarks oldtid i landskabet. Tag hele familien på rejse tilbage i tiden