Anne-Marie Vedsø Olesen Danske romaner Fantasy og dystopi Historiske romaner Skønlitteratur

Anne-Marie Vedsø Olesen. Mytologi, fantasi og fortælleglæde

Anne-Marie Vedsø Olesen

Tillykke! Anne-Marie Vedsø Olesen har vundet DR Romanprisen 2022 for Vølvens Vej – Snehild, som er første bog i serien om vølven Snehild, der må flygte, indtil hun som stærk krigerkvinde kan vende tilbage og se sine fjender i øjnene.


Anne-Marie Vedsø Olesen har et langt forfatterskab bag sig af romaner og noveller, som både tager dig med tilbage i tiden og langt ind i fremtiden og fantasien. Hun debuterede med den historiske roman Salernos sol i år 2000 og har siden skrevet på fuld tid. Det er indtil videre blevet til 12 romaner, 6 noveller – og tekst (en libretto) til en opera.

Stort og vildt forfatterskab

Genremæssigt bevæger forfatteren sig frit og nysgerrigt i skæringsfeltet mellem historie, mytologi og fabulerende fantasi.

Trilogien Dronningens dame, Bastarden og Mordersken (2013-16) om Madeleine de Montdidier er et action-mættet historisk drama, der skildrer renæssancens magtforhold og brutalitet.

LÆS OGSÅ: Vølvens vej solgt til filmatisering

Hvor den prisbelønnede roman Lucie (2018) er en roman med fantastiske elementer hentet fra nordisk mytologi og med historiske rødder i kristningen af Norge.

Om den seneste og prisnominerede udgivelse Vølvens Vej – Snehild skrev Linea Maja Ernst Weekendavisen:

”Første del af Anne-Marie Vedsø Olesens storhedsvanvittige vølve-saga er fuldfed fantasy, psykedelisk naturpoesi og guf for mytologinørder.”

LÆS OGSÅ: Vølvens vej. Thor og Odin bliver overhalet af kvinderne

I Berlingske roser Merete Reinholdt romanen i samme sprudlende vendinger:

“Ymer, bevare mig! Sikke en velskrevet og skøn boble af eventyr og stærke kvinder. Anne-Marie Vedsø Olesen har med Vølvens vej – Snehild fyldt den lystigt boblende heksegryde med myter, jætter og magi og fremtryllet en fængende, velskrevet sagnfortælling.”

Fra læge til forfatter

Anne-Marie Vedsø Olesen er født og opvokset i Danmark, men har boet en del år i Belgien og USA. I 2017 flyttede hun ind på Vallø Slot syd for Køge, der også er området, hvor første bog i vølve-serien finder sted.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Vølvens vej. En storslået og medrivende saga inspireret af nordisk mytologi

Vedsø Olesen, der oprindeligt er uddannet læge, er født ind i en lægefamilie i København. Hendes passion for opera og teater trækker tydelige spor i forfatterskabet, hvor flere romaner er inspireret af klassiske værker, dets kunstnere og rollen som dirigent. Som hun selv udtrykker det:

”At skrive er lidt som at dirigere musik. Denne følen efter om udtrykket er præcist, hele tiden frem og tilbage, hente følelsen, file til, slibe teksten, indtil den rammer præcis det, man har inde i sig og gerne vil udtrykke.”


Priser

2000: Andenpladsen i middelalderromankonkurrence udskrevet af Det Kongelige Bibliotek og Gyldendal for Salernos sol.

2019: Årets danske horrorudgivelse for Lucie

2021: Niels Klim-prisen for Månen over Øen

Vølvens vej 1 – Snehild

Anne-Marie Vedsø Olesen. Mytologi, fantasi og fortælleglæde

VINDER AF DR ROMANPRISEN 2022

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN

“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.
Vølvens vej 2 – Misteltenen

Anne-Marie Vedsø Olesen. Mytologi, fantasi og fortælleglæde

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Et strålende eventyr-mytologisk drama” – JYLLANDS-POSTEN

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Nervepirrende og medrivende” – KRISTELIGT DAGBLAD

“Anne-Marie Vedsø Olesen rammer plet” – INFORMATION

Misteltenen er anden bog i Vedsø Olesens serie, Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bog i serien hedder Snehild og udkom i 2021.

Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. Hun er dødssyg, men klamrer sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned.

I Helheim opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi.

En medrivende page-turner om stærke skæbner, jalousi og ære.

Du kan købe Vølvens vej – Misteltenen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Vølvens vej 3Ulvegabet

Anne-Marie Vedsø Olesen. Mytologi, fantasi og fortælleglæde

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En vildt brændende nordisk mytefortælling … Det nye bind i Anne-Marie Vedsø Olesens mægtige fembindsserie ”Vølvens vej” er fænomenalt”  – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Blændende … sprudler af påhitsomhed” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dramatisk og stærkt underholdende” – BERLINGSKE

“Som læser har jeg bare lyst til at klappe” – WEEKENDAVISEN

I Ulvegabet har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder alt på sin vej. Vølven Snehild må drage til dværgenes underjordiske rige og få smedet en ny lænke. Her forelsker Snehild sig i den kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris, men Snehilds ærkefjende, den magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, er atter på spil.

Anne-Marie Vedsø Olesen lader i hver Vølvens vej-bog en af de mest betydningsfulde nordiske myter være omdrejningspunkt. I Ulvegabet er det myten om Fenrisulven.

Du kan købe Ulvegabet online hos fx Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.
Vil du vide mere? Anne-Marie Vedsø Olesen om Vølvens vej

Herunder kan du se en video hvor Anne-Marie Vedsø Olesen fortæller om Vølvens vej. Interviewet, der er foretaget af Sarah Hvidberg fra Forfatterstafetten, blev optaget i forbindelse med udgivelsen af Misteltenen.