Anne-Marie Vedsø Olesen Danske romaner Fantasy og dystopi

Vølvens vej. Glæd dig til første bog i ny, storslået saga

Vølvens vej. Glæd dig til første bog i ny, storslået saga

Blodhævn, stærke kvinder og gudernes gunst. Romanen Snehild af Anne-Marie Vedsø Olesen er første bog i en højdramatisk, ny serie inspireret af nordisk mytologi. Udkommer 3. september 2021.


Snehild er første bog i den stort anlagte serie Vølvens vej, som er baseret på nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen. Romanen foregår på Stevns i landskaberne omkring Tryggevælde Å, hvor forfatteren bag, Anne-Marie Vedsø Olesen, selv bor.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med nye og kommende bøger

Hovedpersonen Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Vølvens vej er en skæbnebestemt og farefuld rejse

Det lykkes Snehild at flygte, men hvordan skal hun overleve i det golde ingenmandsland uden for Himlinges byporte? Én for én kommer nornerne hende til undsætning og hjælper hende til at forstå den særlige skæbne, hun er blevet givet.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bøger og serier af Jeffrey Archer

På sin vej møder Snehild både svirrende alfer, brovtende jætter, frygtindgydende og forførende ulve, der hver på sin måde indvier hende i deres visdom og styrke og forbereder hende til at kunne vende tilbage til Himlinge som en stærk og stolt krigerkvinde.

Nordisk mytologi er fuld af stærke kvinder

Vølvens vej – Snehild er en medrivende pageturner om blodhævn, skæbne og gudernes gunst, og Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie er inspireret af nordisk mytologis mange verdner, væsner, magi og voldsomme slag.

LÆS OGSÅ: Læs i Rigets Frue. En smuk historisk roman om Margrete 1.’s vej til magten i Danmark

Med en kvindelig hovedperson fornyer Anne-Marie Vedsø Olesen også det ellers ofte mandsdominerede univers, der har præget fortællingerne om vores gådefulde oldtid. Historier om stærke og magtfulde kvinder mangler ellers ikke i nordisk mytologi, men nu får de plads til at indtage hovedrollerne.

Vølvens vej lanceres internationalt af Saga Originals, som udgiver den kommende serie digitalt på syv forskellige sprog.


Nyeste bog i serien: Misteltenen

Vølvens vej. Glæd dig til første bog i ny, storslået saga

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Et strålende eventyr-mytologisk drama” – JYLLANDS-POSTEN

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Nervepirrende og medrivende” – KRISTELIGT DAGBLAD

“Anne-Marie Vedsø Olesen rammer plet” – INFORMATION

Misteltenen er anden bog i Vedsø Olesens serie, Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bog i serien hedder Snehild og udkom i 2021.

Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. Hun er dødssyg, men klamrer sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned.

I Helheim opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi.

En medrivende page-turner om stærke skæbner, jalousi og ære.

Du kan købe Vølvens vej – Misteltenen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Snehild

Vølvens vej. Glæd dig til første bog i ny, storslået saga

VINDER AF DR ROMANPRISEN 2022

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN

“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.


Glæd dig til Vølvens vej 3: Ulvegabet

Vølvens vej. Glæd dig til første bog i ny, storslået saga

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En vildt brændende nordisk mytefortælling … Det nye bind i Anne-Marie Vedsø Olesens mægtige fembindsserie ”Vølvens vej” er fænomenalt”  – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Blændende … sprudler af påhitsomhed” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dramatisk og stærkt underholdende” – BERLINGSKE

“Som læser har jeg bare lyst til at klappe” – WEEKENDAVISEN

I Ulvegabet har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder alt på sin vej. Vølven Snehild må drage til dværgenes underjordiske rige og få smedet en ny lænke. Her forelsker Snehild sig i den kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris, men Snehilds ærkefjende, den magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, er atter på spil.

Anne-Marie Vedsø Olesen lader i hver Vølvens vej-bog en af de mest betydningsfulde nordiske myter være omdrejningspunkt. I Ulvegabet er det myten om Fenrisulven.

Du kan købe Ulvegabet online hos fx Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.