Anne-Marie Vedsø Olesen Danske romaner

Vølvens vej. Glæd dig til første bog i ny, storslået saga

Blodhævn, stærke kvinder og gudernes gunst. Romanen Snehild af Anne-Marie Vedsø Olesen er første bog i en højdramatisk, ny serie inspireret af nordisk mytologi. Udkommer 3. september 2021.


Snehild er første bog i den stort anlagte serie Vølvens vej, som er baseret på nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen. Romanen foregår på Stevns i landskaberne omkring Tryggevælde Å, hvor forfatteren bag, Anne-Marie Vedsø Olesen, selv bor.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med nye og kommende bøger

Hovedpersonen Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Vølvens vej er en skæbnebestemt og farefuld rejse

Det lykkes Snehild at flygte, men hvordan skal hun overleve i det golde ingenmandsland uden for Himlinges byporte? Én for én kommer nornerne hende til undsætning og hjælper hende til at forstå den særlige skæbne, hun er blevet givet.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bøger og serier af Jeffrey Archer

På sin vej møder Snehild både svirrende alfer, brovtende jætter, frygtindgydende og forførende ulve, der hver på sin måde indvier hende i deres visdom og styrke og forbereder hende til at kunne vende tilbage til Himlinge som en stærk og stolt krigerkvinde.

Nordisk mytologi er fuld af stærke kvinder

Vølvens vej – Snehild er en medrivende pageturner om blodhævn, skæbne og gudernes gunst, og Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie er inspireret af nordisk mytologis mange verdner, væsner, magi og voldsomme slag.

LÆS OGSÅ: Læs i Rigets Frue. En smuk historisk roman om Margrete 1.’s vej til magten i Danmark

Med en kvindelig hovedperson fornyer Anne-Marie Vedsø Olesen også det ellers ofte mandsdominerede univers, der har præget fortællingerne om vores gådefulde oldtid. Historier om stærke og magtfulde kvinder mangler ellers ikke i nordisk mytologi, men nu får de plads til at indtage hovedrollerne.

Vølvens vej lanceres internationalt af Saga Originals, som udgiver den kommende serie digitalt på syv forskellige sprog.


Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie “Vølvens vej” er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.