Mad og drikke Fagbøger Louisa Lorang Madværkstedet

Flyttet hjemmefra? Sådan kommer du godt i gang i køkkenet

Flyttet hjemmefra? Sådan kommer du godt i gang i køkkenet

Hvad skal man lave? Hvad skal man købe? Og er grøntsager nu virkelig også nødvendige? Louisa Lorang guider til at få den bedste start i køkkenet som udeboende.

Det kan være lidt af en jungle, når man først flytter hjemmefra og skal til at stå for egen madlavning. Her får du 7 gode råd til madlavningen fra Louisa Lorangs kogebog Flyttehjemmefra-kogebog.

Flyttet hjemmefra? Sådan kommer du godt i gang i køkkenet

LÆS OGSÅ: Snup opskriften: Lækre cowboytoasts på mindre end 30 minutter!

7 gode råd til at komme godt i gang i køkkenet:

Læs opskriften!

Det lyder måske kedeligt, men det er klart en fordel, hvis du læser opskriften hurtigt igennem, inden du går i gang, så du har en idé om, hvad du skal arbejde dig hen imod. Og i den sidste ende sparer du tid.

Tænd ovnen i god tid!

Tænd ovn, elkedel, blus m.m. i god tid. Der er ikke noget mere kedeligt end at stå og kigge på vand, der skal koge!

Vask op, mens du laver mad

Vask op, mens du venter på, at noget bager, steger eller koger. Selvom du ikke kan nå det hele, kan du måske få lidt af vejen – det er sjovere bagefter, hvis dit køkken ikke er helt væltet.

Flyttet hjemmefra? Sådan kommer du godt i gang i køkkenet

Vær modig!

Kan du ikke få fat i den kål, der står i opskriften, eller mangler du oregano, men har timian, så prøv dig frem med det, du har! Du kan ofte erstatte en ingrediens med en anden og stadig få en god oplevelse.

Bak op – en god måde at opbevare grøntsager

Har du lidt ekstra tid, kan du med fordel skrælle en hel pose gulerødder, selvom du kun skal bruge tre. Gem resten i lidt vand i køleskabet. Eller skyl en masse salat, skær en hel melon ud eller hvad det nu kan være. Så er du allerede foran, næste gang du skal spise. Og sandsynligheden for, at du vælger en gulerod i stedet for en Marsbar, er bare lidt større, når guleroden er klar og lækker kold.

LÆS OGSÅ: Snup opskriften: En lynhurtig omgang One pot pasta a la Puttanesca

Gem på dine opskrifter

Gem dine bedste opskrifter – måske som et billede på din telefon eller lav et æselører i bogen. Der vil altid være favoritter, og det er dejligt, når de er nemme at finde.

Slap af

Hjemmelavet mad er luksus. Og vi bør alle kunne klare os nogenlunde i et køkken! Men slap af. Det er bare mad. Smag, nyd, leg og vær ikke bange for, at noget går galt. Det er sådan, man bliver ekstra dygtig.




Læs mere om Flyttehjemmefra kogebog:

Flyttehjemmefra-kogebog, Louisa Lorang, nem mad, hurtig mad, billig mad, SU-mad

Med denne bog får du over 60 opskrifter på nemme, hurtige og billige og ikke mindst sunde måltider. Mange af opskrifterne er baseret på få ingredienser, de kan laves på relativ kort tid – og efterlader stort set ingen opvask.

Du får opskrifter på klassikere som cup noodles, bolognese, kartoffelsuppe, bøf bearnaise og tex-mex plus masser af ny inspiration til måltider, som er lette at bikse sammen og smager himmelsk f.eks. citronpasta med ærteskud, bowls, loaded sweet potatos og bao med hoisin flæsk.

Opskrifterne er delt op i tidsintervaller med mad, der tager henholdsvis 15, 30 og 30+ minutter at tilberede.

Køb Flyttehjemmefra-kogebog i din nærmeste boghandel eller online, fx på Saxo.com.

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!