Fagbøger kogebøger Læseprøve og uddrag Louisa Lorang Mad og drikke

Få en opskrift på bløde og lækre chokolademuffins fra Louisa Lorangs Bælgfrugt

Bælgfrugt, opskrift, Louisa Lorang

Vidste du, at man kan bruge bælgfrugter til at gøre bagværk mere fugtigt og forlænge holdbarheden på kager? Du kan få en opskrift på chokolademuffins fra Louisa Lorangs Bælgfrugt her.


Bælgfrugter skal ikke være en straf at spise, mener Louisa Lorang. Derimod skal man spise dem, fordi de smager rigtig godt. Med lidt ekstra smag kan bælgfrugter være en virkelig god tilføjelse til madlavningen.

Udover at kunne smage rigtig godt har bælgfrugter også en masse fordele. Bælgfrugter indeholder nemlig en masse gode grønne proteiner, som er virkelig gode for kroppen. Især gennem alderen bliver det vigtigere for os at få proteiner, og her kan bælgfrugter være en virkelig god ressource.

LÆS OGSÅ: Spar på madbudgettet: 5 gode råd fra Louisa Lorang

Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte med bælgfrugterne, så har Louisa Lorang løsningen. Med hendes nye kogebog Bælgfrugt får du opskrifter fyldt med bælgfrugter. Du kan med kogebogen få forslag til klassiske retter som en god minestrone og hummus, men du kan også få opskrifter med alternativer til kødsretter. Eksempelvis får du en skøn kikærte-burger og black-bean burritoes.

Bælgfrugt indeholder opskrifter på skønt bagværk og lækre retter både med og uden kød. Der er derfor noget til alle i kogebogen.

LÆS OGSÅ: Bælgfrugter er fyldt med gode grønne proteiner, og de smager fantastisk. Få en opskrift fra Louisa Lorangs nye kogebog Bælgfrugt her

Louisa Lorangs kogebog Bælgfrugt kommer med en masse ideer til, hvordan du kan inkorporere bælgfrugter i din madlavning. Her kan du få en opskrift fra kogebogen Bælgfrugt på nogle skønne chokolademuffins, som du bare må lave.




Chokolademuffins

med sorte bønner

Bælgfrugt

12 stk.

200 g kogte sorte bønner

100 g blødt smør

200 g sukker

100 g mørk chokolade

1⁄2 stang vanilje

1 nip salt

1⁄2 dl kakao

1 tsk. bagepulver

1⁄2 tsk. natron

5 små æg

Denne opskrift er en af mine klassikere, som jeg har lavet i næsten 20 år. Ingen har endnu tænkt over, at disse saftige og luftige muffins er fyldt med sorte bønner.

Tænd ovnen på 185° almindelig ovn. Afdryp bønnerne, og blend dem i en foodprocessor. Tilsæt smør og sukker, og blend massen glat. Smelt chokoladen, hæld den i blenderen, og blend igen. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Hæld vaniljekorn, salt, kakao, bagepulver og natron i blenderen, og blend igen. Tilsæt derefter ét æg ad gangen, og blend mellem hvert æg.

Hæld dejen i 12 muffinforme, fyld dem 2/3, og bag dem i ovnen i 25- 30 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem helt på en bagerist, og spis dem inden for 4 dage.

TIP

Opbevar muffinsene ved stuetemperatur i en lukket bøtte. Servér dem gerne, dagen efter at de er bagt, så smager de allerbedst.




Bælgfrugt

bælgfrugt, Louisa Lorang

Vi ved godt, at det er både sundt for os og godt for kloden, hvis vi spisere flere grønne proteiner og mindre kød. Men selvom vi godt ved det, er det for mange nok mere en pligt end velbehag at spise bønner, linser og kikærter.

Det skal ikke være en straf at spise bælgfrugter, for du kan lave nogle lækre hverdagsretter med bælgfrugter, de skal bare tilberedes med masser af smag. Og denne bog en en håndsrækning til alle dem, der gerne vil spise mere bælg. 

Her er både forslag til, hvordan du laver de mest simple og klassiske retter som en rigtig god minestrone og hummus, og opskrifter der er alternativer til kødretter som kikærte-burger, black bean-burritoes, postejer. Og så lærer du, hvordan du bruger bælgfrugter til fx at bage med.

Du kan købe Bælgfrugt for begyndere online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Flere skønne kogebøger fra Louisa Lorang

Hverdagsbazar

Få en opskrift på bløde og lækre chokolademuffins fra Louisa Lorangs Bælgfrugt

Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier. 

I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet. 

Du kan købe Hverdagsbazar hos fx. Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.




Louisas billige favoritter

Få en opskrift på bløde og lækre chokolademuffins fra Louisa Lorangs Bælgfrugt

Med stigende priser på el, gas og fødevarer, er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. I denne bog viser Louisa Lorang, at god mad ikke behøver koste alverden, og at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.

I kogebogen er der opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkle med kød og fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer.

Desuden giver Louisa dig også en række nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild.

Du kan købe Louisas billige favoritter online fx. hos Bog & idé



Hvis du savner mere kogebogsinspiration, kan du se meget mere om Louisa Lorang her.