Aktuelt Bestsellere Biografier Hans Petter Hougen Krimi

Hans Petter Hougen modtager Tage La Cour Diplomet for bogen 117 måder at dø på

hans petter hougen, 117 måder at dø på

Det Danske Kriminalakademi tildeler Tage La Cour Diplomet til Hans Petter Hougen for bogen 117 måder at dø på. Retsmedicineren og forfatteren Hans Petter Hougen er meget glad og beæret over anerkendelsen.   

Prisen bliver overrakt den 16. marts 2024 på årets Krimimesse, der afholdes i FÆNGSLET i Horsens og den tildeles en faktuel udgivelse, “der handler om og dokumenterer kriminelle forhold i virkeligheden på velskrevet og vedkommende vis”.

En humanist i den hvide kittel  

Juryen skriver i deres begrundelse: ”På en både informativ og underholdende facon skriver professor og retsmediciner, Hans Petter Hougen om det simple mords komplicerede metoder til at slippe af med et andet menneske uden opdagelse. Hougen er en humanist i den hvide kittel, som synes ustandselig og uanfægtet at det er synd for menneskene”. 

Hans Petter Hougen modtager Tage La Cour Diplomet for bogen 117 måder at dø på

Hans Petter Hougen. Foto: Thomas A

En overrasket forfatter
Hans Petter Hougen var lige kommet hjem fra en foredragsturne og sad ved sit arbejdsbord og griflede ideer ned til kommende podcast-projekter da hans forlagsredaktør, Elise Nørholm, ringede til ham for at overbringe den gode nyhed:

Jeg er utroligt glad og overrasket over at modtage Tage La Cour Diplomet. Jeg har læst flere af de tidligere prismodtageres bøger og det er en stor ære, at blive indlemmet i det gode selskab. Jeg glædede mig i forvejen meget til Krimimessen i Horsens, men nu glæder jeg endnu mere”, smiler forfatteren. 

117 måder at dø på
Som retsmediciner har Hans Petter Hougen set lidt af hvert, både når det gælder naturlige og mindre naturlige måder at komme af dage på. I bogen 117 måder at dø på gennemgår han drabsmetoder og kommer med eksempler fra blandt andet sit arbejde på Retsmedicinsk Institut i København og fra sin oplæring i Miami, USA.

Kan et drab kamufleres som en ulykke?
Hans Petter Hougen tager os også med ud til findesteds- og gerningsstedsundersøgelser og svarer på spørgsmål som: Hvordan finder retsmedicineren frem til en dødsårsag? Hvordan kan retsmedicinerens konklusioner hjælpe politiets efterforskning? Kan et drab kamufleres som ulykke eller naturlige årsager, og hvordan afslører retsmedicineren det?

LÆS OGSÅ: Kan man kamuflere et drab som et dødsfald, et selvmord eller en naturlig ulykke? Hans Petter Hougen fortæller, hvorfor det altid bliver afsløret

Mange krimiforfatteres foretrukne ekspert
Det er ikke kun politiet og domstolene, som har trukket på Hans Petter Hougens omfattende viden. Hougen har gennem mange år været en lang række danske krimiforfatteres foretrukne ekspert når der i arbejdet med deres bøger rejste sig spørgsmål om retsmedicin og drabelige måder at komme af dage på. Bogen er et koncentrat af al den viden om drab og drabsmetoder, som Hougen har samlet sammen gennem et langt liv som retsmediciner.


Hans Petter Hougen modtager Tage La Cour Diplomet for bogen 117 måder at dø på

Gennem et langt liv som retsmediciner har Hans Petter Hougen set lidt af hvert – både indenfor naturlige og mindre naturlige måder at komme af dage på. I denne bog gennemgår han de drabsmetoder, der findes: Skud, kvælning, skarp vold eller stump vold. Dertil kommer mere sjældne, men også spektakulære måder som for eksempel gift, rovdyr og eksplosioner.

Gennem bogen kommer Hans Petter Hougen med eksempler fra sit arbejde på Retsmedicinsk Institut i København og fra sin oplæring i Miami. Han tager os med ud til findesteds- og gerningsstedsundersøgelser og svarer på spørgsmål som: Hvordan finder retsmedicineren frem til en dødsårsag? Hvordan kan retsmedicinerens konklusioner hjælpe politiets efterforskning? Kan et drab kamufleres som ulykke eller naturlige årsager, og hvordan afslører retsmedicineren det?

Du kan købe 117 måder at dø på online fx Gucca eller i din nærmeste boghandel.


     

Hans Petter Hougen modtager Tage La Cour Diplomet for bogen 117 måder at dø på

De to erfarne retsmedicinere Hans Petter Hougen og Sidsel Rogde beskriver ærligt deres mange år med døden på arbejde.

Gennem knap tre årtiers brevudveksling har de to kollegaer søgt hinandens råd og sommetider trøstende skuldre, når behovet opstod. Både sammen og alene har de oplevet vold og katastrofer, der overgår fantasien.

I bogen beskrives blandt andet terrorangrebet i 2011 på Oslo og Utøya, tsunamien i Thailand i 2004 og branden på Scandinavian Star i 1990 gennem deres fælles bearbejdning og beskrivelse af forløbene.

Du kan købe Med døden på arbejde online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Hans Petter Hougen modtager Tage La Cour Diplomet for bogen 117 måder at dø på

Hans Petter Hougens uddannede sig til retsmediciner i USA, hvor han fra start kom i berøring med mange skudofre og narkorelaterede dødsfald.

Siden har hans lange karriere bragt ham alverdens tragedier blandt andet det krigshærgede Balkan i 1999, et tsunami-ramt Thailand i 2004 og et smadret Gaza i 2014, som er noget af det værste, retsmedicineren har oplevet.

I bogen fortæller Hans Petter Hougen om sagerne og reflekterer samtidig over livets skyggesider, der har præget hans eget så meget.

Du kan købe Udenfor skinner solen hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.

Hans Petter Hougen modtager Tage La Cour Diplomet for bogen 117 måder at dø på

Forfatter Stine Bolther har sat de rutinerede herrer, retsmedicineren Hans Petter Hougen og efterforskeren Bent Isager-Nielsen, stævne i De 7 dødssynder til en række samtaler, om hvorfor ondskab findes i os alle.

Det er samtaler om, hvordan hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab kan være med til at forklare, hvorfor mennesker begår de værste forbrydelser.

Bogen er samtidig et unikt indblik i, hvordan store sager herhjemme og i udlandet gribes an af folkene bag efterforskningsarbejdet.

Du kan købe De 7 dødssynder online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Om Dennis Andersen Dennis Andersen (f.1973) cand. mag. og pressekoordinator på Lindhardt og Ringhof. Har tidligere været filmanmelder, pressekoordinator på TV 2 og PR Chef på Nordisk Film.