CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Young Adult-romaner

Tag din læsning til nye højder med playlisten til Concrete Rose

Angie Thomas, on the come up, the hate you give, concrete rose, young adult, ya, ungdomsbog

Musik fylder en hel del i Angie Thomas’ forfatterskab, og Concrete Rose er ingen undtagelse. Lyt til bogens soundtrack her!

Angie Thomas elsker ikke kun rapmusik, hun er selv tidligere teen-rapper, så på mange måder er det en hel naturlig selvfølge, at musik indgår i hendes bøger.

Men hvor meget fylder musik egentlig i hendes forfatterskab, spørger du måske? En hel del! Faktisk skal vi ikke længere end to af bøgernes titler. Titlerne Concrete Rose og The Hate U Give har Angie Thomas nemlig hentet hos rapperen Tupac.

LÆS OGSÅ: Angie Thomas’ Concrete Rose er en hyldest til sorte unge

Ikke alene kan du lytte til nogle af de kunstnere, som bliver nævnt i bogen, du kommer også endnu tættere på forfatteren, da det er den playliste, som Angie Thomas selv lyttede til, imens hun skrev bogen. Dope!

Her kan du lytte til playlisten


Concrete Rose

concrete rose, angie thomas, ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, ungdomslitteratur, realisme

17-årige Maverick ved, at en rigtig mand bør sørge for sin familie. Det gør Maverick ved at deale stoffer for The King Lords.

Med sine hårdt tjente penge hjælper han sin mor, som passer to jobs, mens hans far sidder i fængsel.

Alt forandres da Maverick finder ud af, at han skal være far. Det er svært at passe hverdagen, så da han får mulighed for at komme ud af The King Lords og stofferne, tager han den.

Men King Lords-blodet løber i hans årer, og loyalitet, hævn og ansvar er ved at æde Mav op. Særligt da en nær ven bliver slået ihjel.

Du kan købe Concrete Rose online, fx på Gucca.dk eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Andre bøger af Angie Thomas

On the Come Up

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

Bri drømmer om at blive en stor rapper, og som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han slog igennem, har hun et hul at udfylde.

Da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at miste deres hjem at fylde alt. Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen.

Hun SKAL slå igennem.

On the Come Up er den længe ventede 2’er fra Angie Thomas, hvis stærke debut The Hate U Give blev en international bestseller, som også er blevet filmatiseret. 

Du kan købe On the Come Up online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Amanda Gorman udkommer på dansk på Lindhardt og Ringhof og Forlaget Carlsen

Se bogtraileren


Om forfatteren

Angie Thomas debuterede i 2017 med romanen The Hate U Give, som strøg direkte ind som nummer 1 på New York Times’ bestsellerliste og har ligget der stort set lige siden.

Angie Thomas er tidligere teen-rapper, hun har en bachelorgrad i creative writing, og så er hun født, opvokset og bor stadig i Jackson, Mississippi.