CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Young Adult-romaner

Angie Thomas tager læseren med tilbage til 1998 i ny roman

Angie Thomas, on the come up, the hate you give, concrete rose, young adult, ya, ungdomsbog

What’s poppin’? Angie T er tilbage i Garden Heights, men hvor hendes to forrige bøger finder sted i nutiden, foregår Concrete Rose i de fede 90’ere.

Du kender Garden Hights fra The Hate U Give og On the Come Up, men du kender ikke the hood fra 1998. Angie Thomas spoler tiden tilbage, og fortæller historien, der går forud for debutromanen.

Men har du overhovedet styr på 90’erne? Tag testen her!

Concrete Rose

concrete rose, angie thomas, ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, ungdomslitteratur, realisme

17-årige Maverick ved, at en rigtig mand bør sørge for sin familie. Det gør Maverick ved at deale stoffer for The King Lords.

Med sine hårdt tjente penge hjælper han sin mor, som passer to jobs, mens hans far sidder i fængsel.

Alt forandres da Maverick finder ud af, at han skal være far. Det er svært at passe hverdagen, så da han får mulighed for at komme ud af The King Lords og stofferne, tager han den.

Men King Lords-blodet løber i hans årer, og loyalitet, hævn og ansvar er ved at æde Mav op. Særligt da en nær ven bliver slået ihjel.

Du kan købe Concrete Rose online, fx på Gucca.dk eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Andre bøger af Angie Thomas

On the Come Up

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

Bri drømmer om at blive en stor rapper, og som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han slog igennem, har hun et hul at udfylde.

Da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at miste deres hjem at fylde alt. Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen.

Hun SKAL slå igennem.

On the Come Up er den længe ventede 2’er fra Angie Thomas, hvis stærke debut The Hate U Give blev en international bestseller, som også er blevet filmatiseret. 

Du kan købe On the Come Up online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Om forfatteren

Angie Thomas debuterede i 2017 med romanen The Hate U Give, som strøg direkte ind som nummer 1 på New York Times’ bestsellerliste og har ligget der stort set lige siden.

Angie Thomas er tidligere teen-rapper, hun har en bachelorgrad i creative writing, og så er hun født, opvokset og bor stadig i Jackson, Mississippi.