Aktuelt Boganmeldelser Fagbøger Indefra Mad og drikke

Ugens anbefaling |Dhaba Walla af Enayatullah Safi

Trine Ravn Dhaba Walla

Bliv tippet om din næste store læseoplevelse direkte fra Lindhardt og Ringhofs bogelskende medarbejdere.

Vil du gerne have en anbefaling til din næste bog? Så læs med her, hvor Lindhardt og Ringhof og Forlaget Carlsens medarbejdere hver uge giver et godt bogtip – og fortæller hvorfor, og hvem bogen passer særligt godt til.

LÆS OGSÅ: Den store sommerlæseliste


Trine Ravn, direktør nonfiction

Hvilken bog vil du anbefale?

Dhaba Walla – 100 retter fra det indiske køkken af Enayatullah Safi.


Beskrivelsen af bogen

Ugens anbefaling |Dhaba Walla af Enayatullah Safi

Dhaba Walla er de små madboder og spisehuse, du finder overalt i Indien – og på kokken Safis madsteder i Danmark.

I denne bog inviterer han os på 100 uimodståelige retter fra det indiske køkken. Der er både opskrifter på populære retter som butter chicken, dhal og lammecurry, men også på mindre kendte retter, der ikke desto mindre fortjener stjernestatus.

Det gælder blandt andet sprøde fiske-pakora, krydret oksekebab og de mange smagfulde grøntsagsretter, som Indien også er kendt for. 

Du kan købe Dhaba Walla online, eller i din lokale boghandler.


Hvorfor anbefaler du Dhaba Walla?

Fordi indisk mad ikke bare er butter chicken og dhal, selv om jeg virkelig godt kan lide begge dele. De mange forskellige retter, og de enkle men alligevel overraskende tips og tricks til at få den vildeste smag i maden, gør den helt uundværlig i et moderne køkken, hvor flere og flere også søger inspiration til at opnå stor smag i grøn mad. Selv om det vel at mærke ikke er en vegetarkogebog.

Hvad minder bogen om?

For en del år siden udgav Lindhardt og Ringhof også Vores indiske køkken af Divya Das og Manu Sareen, som blandt andet gerne vil lære danskerne at lave god indisk mad med de råvarer, som er let tilgængelige i danske supermarkeder. Den blev en stor succes og sælger stadig – danskerne elsker indisk mad.

Mød Safi og hør om kærligheden til det indiske køkken


Hvad er det bedste ved Dhaba Walla?

Ud over, at det er en rigtig lækker og gennemarbejdet kogebog, så er Safi også et fantastisk positivt og inspirerende menneske, som vores redaktion var ude at spise med på hans Dhaba-restaurant i Køge sammen med hans søde hustru. Det var en dejlig aften og forrygende mad, og jeg vil vove at påstå, at hans begejstring smitter af på opskrifterne og bogen.

LÆS OGSÅ: Bag de lækreste naan-brød med en opskrift fra den nye indiske kogebog Dhaba Walla

Nogen særlige du vil anbefale den her bog til?

Alle, der elsker at lave mad, vil svælge i Dhaba Walla. Den er så sansemættet i billeder og ingredienser. Man kan sidde og bladre i den i timevis. Alle, der har spist på en af Safis Dhaba-restauranter i Køge, Vordingborg, Næstved, Ringsted, Nykøbing F eller København, eller et af hans gadekøkkener i Hillerød, Rønnede, Charlottenlund eller København, får garanteret lyst til selv at prøve kræfter med retterne.


Måske vil du også kunne lide

Falastin

Falastin, Ottolenghi, Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, Tara Wigley

Til dig, der var vild med Jerusalem!

FALASTIN er en kærlighedserklæring – til det palæstinensiske køkken, landet og dets folk. Bogen er spækket med vidunderlige måltider, snacks og desserter fra bl.a. Bethlehem, Jerusalem, Haifa, Nazareth og Vestbredden.

Bogens forfattere er Sami Tamimi og Tara Wigley, som begge har været en del af Ottolenghis London-baserede restauranter i mange år samt været medforfattere på nogle af de største Ottolenghi-kogebøger.

FALASTIN er desuden udstyret med et forord af Yotam Ottolenghi selv.

Du kan købe FALASTIN online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


dhaba walla