Aktuelt Anne-Marie Vedsø Olesen Danske romaner Fantasy og dystopi Prisbelønnede romaner Thomas Korsgaard

3 Lindhardt og Ringhof-forfattere nomineret til DR Romanprisen

3 Lindhardt og Ringhof-forfattere nomineret til DR Romanprisen

Tillykke Thomas Korsgaard, Christina Englund og Anne-Marie Vedsø Olesen! De tre forfattere er alle nominerede til DR Romanprisen 2022.


I år er tre ud af seks nomineringer til DR Romanprisen gået til forfattere fra Lindhardt og Ringhof. Både Thomas Korsgaard, Christina Englund og Anne-Marie Vedsø Olesen er nomineret til prisen. De andre nominerede forfattere er Charlotte Weitze, Josefine Klougart og Kristian Ditlev Jensen.

Læs mere om DR Romanprisen 2022 her

Nu skal der læses igennem i DR Romanklubberne landet over. Det er nemlig Romanklubbernes medlemmer, der afgør, hvem der i sidste ende løber af med sejren. Det næste halve år mødes klubberne rundt omkring på landets biblioteker og diskuterer de seks bøger, og den 11. juni 2022 bliver vinderen afsløret ved en prisoverrækkelse på Dokk1 i Aarhus.

Her kan du læse mere om de nominerede forfattere fra Lindhardt og Ringhof.

Thomas Korsgaard: Man skulle nok have været der

DR Romanprisen, DR Romanprisen 2022, Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard er nomineret til DR Romanprisen 2022 for Man skulle nok have været der – sidste bog i hans anmelderroste trilogi om Tue. Bogen er en rå og humoristisk fortælling om at befinde sig uden for alle fællesskaber og hele tiden være bange for at blive opdaget.

LÆS OGSÅ: ”Jeg har bevæget mig op i den øvre underklasse!” Thomas Korsgaard om litteratur og klasse

Tue er flyttet til København, men da hans udlejer smider ham ud, er han pludselig hjemløs. At vende tilbage til Skive og familien med den voldelige far er utænkeligt. Med sine allersidste ejendele flakker han de kommende måneder om og finder ly tilfældige steder og hos tvivlsomme personer.

Man skulle nok have været der er en stærk roman om rodløshed, klasseskel og om kampen for at finde et sted, man kan kalde hjem.

Christina Englund: Slugt

DR Romanprisen, DR Romanprisen 2022, Christina Englund

Christina Englund er nomineret til Romanprisen for Slugt, en intens og følsom roman om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-årig.

Romanen foregår i New York i begyndelsen af 80’erne, hvor Stanley Kubrick har premiere på The Shining, og Ronald Reagan vinder det amerikanske præsidentvalg. I romanen følger vi Francesca Woodman i det sidste år af hendes liv, hvor hun arbejder og elsker med samme intensitet.

LÆS OGSÅ: Forfatter Christina Englund: Jeg var ensom og skrøbelig, og det kan jeg genkende hos Woodman

Som kunstner er hun ihærdig og original, springer fra idé til idé og afprøver forskellige kunstneriske processer. Men hun oplever også stor forelskelse, tab og sorg.

Christina Englund udforsker et vildt og enestående kunstnersind og indkredser et af de sværeste spørgsmål, nemlig selvmordet. 

Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej 1 – Snehild

DR Romanprisen, DR Romanprisen 2022, Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen er nomineret til DR Romanprisen 2022 for første bind i den stort anlagte trilogi Vølvens vej. Bogen følger den unge jernalderkvinde Snehild, der kommer til verden under en blodig krig. Da hun opdager, at hun har store evner som vølve, må hun flygte fra den jaloux og hævngerrige ypperstepræstinde Ragnhild, der vil hende til livs.

LÆS OGSÅ: Vølvens vej. Thor og Odin bliver overhalet af kvinderne

På sin vej møder Snehild både svirrende alfer, brovtende jætter og frygtindgydende og forførende ulve. Vølvens vej 1 – Snehild er en medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn og gudernes gunst.

Bogen tager udgangspunkt i Vølvens spådom fra Den poetiske Edda, og scenen er sat i jernalderen på Stevns, hvor Anne-Marie Vedsø Olesen selv bor.


Se bøgerne her

Man skulle nok have været der

Thomas Korsgaard, Man skulle nok have været der, En dag vil vi grine af det, Hvis der kommer et menneske forbi, bøger af Thomas Korsgaard

Vinder af De Gyldne Laurbær.

Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.

Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.

Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Slugt

3 Lindhardt og Ringhof-forfattere nomineret til DR Romanprisen

Christina Englund har lavet et gribende romanportræt af den unge amerikanske fotograf Francesca Woodman, der som 22-årig tog sit eget liv.

Francesca vokser op i et kunstnerisk hjem i 80’ernes New York, hvor hendes selvindrettede mørkekammer på badeværelset bliver et tilflugtssted, når larmen i lejligheden bliver for intens, eller en ny ide presser sig på.

Da Francesca pludselig står på egne ben efter sine studier, begynder meningen med det hele langsomt at forsvinde i den altopslugende kunst.

Christina Englund formår med indlevelse og smittende energi at beskrive et vildt og farverigt kunstnersind, der endte med at blive slugt.

Du kan købe Slugt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Vølvens vej 1 – Snehild

3 Lindhardt og Ringhof-forfattere nomineret til DR Romanprisen

VINDER AF DR ROMANPRISEN 2022

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN

“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.