Amerikanske krimiforfattere

David Baldacci: Advokaten, der blev spændingsforfatter

David Baldacci

Advokaten, der ikke kunne stoppe med at skrive krimi- og spændingsromaner om jagten på retfærdighed – og spionage på højeste plan. David Baldacci har underholdt os med spænding i 25 år.


David Baldacci har skrevet, siden han var en helt lille dreng, da hans mor gav ham en notesbog, mens han stadig var i elementary school. Men det var først, da han startede i high school, at han begyndte at tage det at skrive seriøst.

Han blev ved med at holde det ved lige igennem universitetet og jurastudierne, og selv da han arbejdede som advokat, blev han ved med at skrive i de sene aftentimer eller fra morgenstunden.

LÆS OGSÅ: En hæderlig mand. Ny, spændende krimi fra bestsellerforfatter David Baldacci. Smuglæs her

Da han nogle år senere takkede sin mor for at være gnisten, der tændte ilden i hans forfatterskab, indrømmede hun over for ham, at hun kun gav ham notesbogen for at få ham til at være stille, ”fordi alle mødre har brug for en pause en gang imellem,” som hun formulerede det.

“Alle mødre har brug for en pause en gang imellem”

En utrættelig forfatter

Han udgav sin første bog, Absolute Power, i 1996, og efterfølgende fulgte filmatiseringen af bogen med Clint Eastwood som både hovedrolleindehaver og instruktør.

Siden da har der kun været fart på David Baldacci, der har skrevet 42 romaner, og er i gang med ni forskellige serier. Udover det har han også skrevet syv bøger til børn.

LÆS OGSÅ: King og Maxwell. En actionmættet serie om to eks-agenter på sporet af sammensværgelser og mordplot

Hans romaner er blevet internationale bestsellere og udgivet på over 45 sprog og i mere end 80 lande med 150 millioner solgte eksemplarer over hele verden.

Lifelong Virginian

Baldacci er en født, opvokset og bor stadig i Virginia. Han beskriver sig selv som en ”lifelong Virginian”, hvor han også har taget sin bachelor- og juragrad fra henholdsvis Virginia Commonwealth University og University of Virginia School of Law.

LÆS OGSÅ: Agenterne King og Maxwell på farlig mission. Læs i David Baldaccis thriller Splitsekund

Virginia er da også scenen til mange af hans bøger, blandt andet den populære King og Maxwell-serie, om to tidligere Secret Service-agenter, som bliver privatdetektiver og løser sager, som ordensmagten ikke selv kan klare.

I 2021 kommer første bind af hans nye serie om krigsveteranen Aloysius Archer, En hæderlig mand.

Besøg David Baldaccis hjemmeside her.Farligt øjenvidne

farligt øjenvidne, david baldacci

Da Luther Whitney bryder ind i en rigmands soveværelse, overværer han fra et skab et drabeligt overfald på millionærens unge kone. Overfaldsmanden er USA’s præsident.

Whitney flygter fra huset kun med en blodig brevåbner – det eneste bevis, der kan forbinde præsidenten med mordet. Og snart bliver han jaget vildt.

Jack Graham startede sin karriere som beskikket forsvarer, men er nu en succesrig advokat for finansverdenens top. Men han blandes ind i den lyssky affære, da Whitney kontakter ham. Og med kontakten til Whitney, følger et møde med hans datter, Jacks tidligere forlovede.

Jack må afsløre magtens korruption, før det er for sent for dem, der stoler på ham, og for ham selv.

Du kan købe Farligt øjenvidne online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.Aloysius Archer-serien

David Baldacci: Advokaten, der blev spændingsforfatter

Aloysius Archer er en direkte og ærlig mand, krigsveteran fra Anden Verdenskrig. Han er også netop kommet ud på prøveløsladelse, efter at have været fængslet for en forbrydelse, han ikke begik. Med en lang list over ting han skal, og en endnu længere over dem, han skal undgå, begynder Archer sit nye liv i den lille by Poca. Han får hurtigt et job som gældsindriver for byens største forretningsmand, men jobbet viser sig ikke at være så lige til, som det ser ud.

Da et mord bliver begået, falder mistanken på den tidligere straffede Archer, og han indser, han må bruge al sin snilde til at finde den virkelige morder, inden han bliver sendt tilbage i fængsel. En hæderlig mand er første bind i ny krimiserie om Aloysius Archer.

Du kan købe En hæderlig mand online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.King og Maxwell-serien

David Baldacci: Advokaten, der blev spændingsforfatter

Første bog i David Baldaccis krimiserie om de to eks-Secret Service agenter Sean King og Michelle Maxwell.

Michelle Maxwell har ødelagt sin lovende karriere i U.S Secret Service. Imod bedre vidende lod hun den præsidentkandidat, hun var sat til at beskytte, uden opsyn et ganske kort øjeblik, og nu er manden forsvundet i den blå luft.

LÆS OGSÅ: Agenterne King og Maxwell på farlig mission. Læs i David Baldaccis thriller Splitsekund

Sean King ved, hvordan den yngre agent har det. Otte år tidligere lod den ambitiøse Secret Service agent sig distrahere i et splitsekund, og hans kandidat blev skudt for øjnene af ham.

Nu forenes deres skæbner. Fanget i et spind af løgne, hemmeligheder og livsfarlige sammentræf, afdækker de to tidligere agenter en skræmmende sandhed: de begivenheder, der ødelagde deres liv, var nøje planlagt – og er langt fra ovre.

Du kan købe Splitsekund online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.