Aktuelt Bøger der er filmatiseret Historiske romaner Jane Austen Klassikere Romantiske bøger

Test dig selv! Hvilken af Jane Austens 6 største heltinder er du?

jane austen, quiz

Jane Austens romaner har i over 200 år tryllebundet læsere verden over. Tag testen her og find ud af, hvilken Austen-heltinde du er.


Minder du mest om den stædige Elizabeth Bennet fra Stolthed og fordom? Den fantasifulde Catherine Moorland fra Northanger Abbey? Eller er du mere som Elinor Dashwood fra Fornuft og følelse, der altid sætter andres behov før sine egne?

LÆS OGSÅ: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

Jane Austens romaner er fyldt med mindeværdige heltinder, der er elsket af læsere verden over – og nu kan du finde ud af, hvem du minder mest om.

LÆS OGSÅ: 15 skønne romaner om kærlighed, familie, venskab og livet

Så find din indre Jane Austen-heltinde frem og tag testen her

Kan du ikke se testen herunder, kan du også finde den her.


Stolthed og fordom

Stolthed og fordom, Jane Austen

I Stolthed og fordom møder vi mr. og mrs. Bennett samt deres fem døtre, for hvem det er mrs. Bennetts største ambition at finde de bedste partier til.

Da ungkarlene mr. Darcy og mr. Bingley flytter til Longbourne, ser mrs. Bennett derfor sin lykke gjort. Mr. Bingley falder straks for Jane, den ældste af Bennett-døtrene, mens den stolte mr. Darcy bliver betaget af den næstældste datter Elizabeth og hendes intelligens og humor. Men Elizabeth tror ikke, at mr. Darcy har rent mel i posen – og hun vil kun giftes af kærlighed.

Stolthed og fordom er en af litteraturens største kærlighedsfortællinger foruden at være en gnistrende satire over sladder og snobbethed i den engelske middelklasse.

Du kan købe Stolthed og fordom online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Fornuft og følelse

fornuft og følelse

Fornuft og følelse er en af de største kærlighedsromaner i verdenslitteraturen. Den er den første bog, der blev udgivet, af Jane Austen og udkom første gang i 1811.

Denne version af Fornuft og følelse er nyoversat og indeholder alle de særlige genkendende træk i Austens skrivestil: Levende personskildringer, elegant og intelligent sprog, dybt ironisk munterhed og fokus på relationer mellem mennesker og de forviklinger, drama og gådefuldhed, der kommer med kærligheden.

Marianne Dashwoord forelsker sig i John Willoughby. Til trods for at han er upassende og farlig lytter Marianne ikke til advarslerne. En skøn roman om at finde den, man elsker, omgå de sociale spilleregner og forstå de magtrelationer der betyder noget i samfundet og for den enkeltes kærlighedsliv.

Du kan købe Fornuft og følelse online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.


Emma

Emma af Jane Austen

Jane Austens elskede klassiker Emma fra 1815 er blevet genoversat og byder på en fantastisk verden af sladder og kurtisering.

Emma er rig og priviligeret. Hun er yngste datter af Mr. Woodhouse og er blevet førstedame på familieejendommen, efter sin mors død. Emma finder sin position naturlig og fortjent. Hun er omgivet af kærlige venner og er fuldt ud tilfreds med sit liv. Derfor påtager hun sig rollen som Kirsten Giftekniv og forsøger med større (og mindre) held at føre folk fra sin omgangskreds sammen.

Hendes eneste kritiker, mr. Knightley, prøver ihærdigt at råde sin veninde, men Emma er egenrådig og stædig. Og hvis hun ikke passer på, kan hun let forspilde sine egne chancer…

Du kan købe Emma online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.

Du kan læse e-bogen på Mofibo og Bookmate.


Overtalelse

Overtalelse, Jane Austen, krælighed,roman

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ikke bare Austens sidste roman; den er også hendes hovedværk” – Berlingske

Da Anne Elliot var 19 år, lod hun sig af økonomiske årsager overtale til at bryde sin ellers lykkelige forlovelse med den charmerende, men ubemidlede søofficer Frederick Wentworth.

Da tilfældighederne bringer dem sammen otte år senere, er de begge stadig ugift, og Wentworth er blevet velhavende. Han har dog ikke tilgivet Anne, for hendes tidligere opførelse. Han behandler hende derfor med kulde og ligegyldighed.

Anne, der for længst har indset, at hun burde have fulgt sit hjerte og ikke ladet sig påvirke af andres overtalelse, ser resigneret og bedrøvet til, mens Wentworth har fået et godt øje til naboernes døtre. Men samtidig får hun selv en ny beundrer, og et uheld på en spadseretur vender op og ned på tingene.

Du kan købe Overtalelse online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Northanger Abbey

Test dig selv! Hvilken af Jane Austens 6 største heltinder er du?

Catherine Morland er en naiv, men godhjertet 17-årig pige, der gør sin debut i middelklassens selskabsliv i 1790’ernes Bath.

Catherine finder hurtigt en veninde i den kokette Isabella Thorpe, som hun deler en ivrig fascination for gotiske romaner med. Hun fatter ligeledes hurtigt interesse for den intelligente og vittige Henry Tilney og udvikler senere et venskab med hans søster, Eleanor Tilney, der resulterer i en invitation til familiens hjem: Northanger Abbey.

På det gamle abbedi sprudler Catherines livlige fantasi, der er påvirket af hendes litterære smag, men med tiden indser hun sandheder, som hun før har været blind overfor.

Du kan købe Northanger Abbey online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Mansfield Park

Test dig selv! Hvilken af Jane Austens 6 største heltinder er du?

Fanny Price kommer fra fattige kår, men er vokset op hos sin rige onkel og tante på det storslåede gods Mansfield Park.

Hun er meget bevidst om sin lave status, og hendes eneste allierede er fætteren Edmund, der tager hende i forsvar over for urimelighederne, hun udsættes for af den øvrige familie.

Mens Fannys onkel er på forretningsrejse, flytter de to søskende Mary og Henry Crawford til egnen. De bringer Londons charme og glamour med sig, og der opstår hurtigt en forbindelse mellem dem og de unge mennesker på Mansfield Park.

Bekendtskabet vender op og ned på livet på godset, der kommer til at danne kulisse for et dristigt teaterstykke, ublu flirten, forelskelse, jalousi og splid.

Du kan købe Mansfield Park online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.