Fiktion Jane Austen Klassikere Skønlitteratur

Vær med til at (gen)læse FORNUFT OG FØLELSE

Vær med til at (gen)læse FORNUFT OG FØLELSE

Jane Austen skrev Fornuft og følelse for 200 år siden, og bogen er stadig læst og elsket over hele verden. Historien om de to følsomme og fornuftige søstre, der på hver sin måde kæmper med kærligheden, er en ægte klassiker.

Fornuft og følelse er Jane Austens debutroman og markerer dermed starten på et storslået forfatterskab. Det er et oplagt sted at starte, hvis du endnu ikke har læst noget af forfatteren, og det er en oplagt bog at genlæse, hvis du er Austen-fan. Det er jo bogen, der startede det hele.

Jane Austen read-along

For at fejre udgivelsen af Fornuft og følelse vil vi gerne invitere alle Austen-fans og læseheste til en read-along af bogen.

En read-along er en online læseklub på Instagram, hvor vi deler vores yndlingscitater, kommentarer og tanker, mens vi læser. Brug hashtagget #fornuftogfølelse til at dele dine tanker om bogen, så andre Austen-fans kan følge med i din læsning – og du kan følge med i deres.

Vi læser bogen fra d. 1. til 10. marts, men du kan deltage i read-along’en hele måneden. Følg læseplanen og læs 30-40 sider om dagen i takt med os, slug den på et øjeblik eller nyd hvert eneste ord i dit helt eget tempo. Husk blot at bruge hashtagget #fornuftogfølelse på Instagram, så vi kan følge din læsning.

Uanset om du læser Fornuft og følelse for første, anden, tredje eller tiende gang, glæder vi os til at læse bogen sammen med dig, fortabe os i 1800-tallets elegance og nyde Jane Austens smukke ord.

f-f_2016

Vi glæder os til at læse sammen med dig!


Fornuft og følelse af Jane Austen

9788711448748

Marianne Dashwood har følelserne uden på tøjet, og da hun forelsker sig i den flotte men upassende John Willoughby, ignorerer hun sin storesøster Elinors advarsel om, at hendes impulsive opførsel gør hende til genstand for sladder og hentydninger. Elinor er derimod altid opmærksom på de sociale konventioner og kæmper for at skjule sin egen romantiske skuffelse, selv for sine allernærmeste.

Gennem søstrenes sideløbende erfaringer med kærlighed – og frygten for at miste den – lærer de, at de må være både fornuftige og følsomme, hvis de skal finde lykken i et samfund, hvor magt og status afgør kærlighedens spilleregler.

Fornuft og følelse er en af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner, som nu udgives i en ny oversættelse af Vibeke Houstrup.

Bogen udkommer den. 1. marts. Forudbestil den her.