Krimi

“Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst.”

"Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst."

Den 26. februar udkommer Katrine Engbergs debutkrimi Krokodillevogteren. En spændende historie med et kompliceret og snedigt udtænkt plot.

En tidlig morgen i en ejendom i indre København bevæger folkepensionist Gregers Hermansen sig forsigtigt ned ad trapperne med sin skraldepose. Hos underboen står en dør på klem, og uheldigvis falder Gregers ind i lejligheden, da han vil støtte sig til karmen. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på liget af en ung kvinde. Det bliver en sag for kriminal-betjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner.

Det bliver begyndelsen på et mareridt for beboerne i byhuset og for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner. Ikke mindst fordi det snart viser sig, at en anden af husets beboere skriver på en krimi – en krimi, hvor netop en ung kvinde i lejligheden under Gregers bliver myrdet.

Katrine Engberg 4 Credit Timm Vladimir kopi

Vi har fået en sand krimifan til at læse bogen inden udgivelsen og her er hendes anmeldelse.

✭✭✭✭✭

“Krokodillevogteren er indbegrebet af den ægte krimi, hvor man får kuldegysninger og bliver fanget i spændingens osteklokke, hvor verden udenfor er uvedkommende for en stund.

Krokodillevogteren er en delikat ret af lige dele fantastisk beskrivende begivenheder – magtfulde mænd – hverdagens banaliteter og den sociale smertes hævntørst.

Jeg har været fanget af Katrines ord fra første side, hun har formået at skabe en film for mit indre øje. Jeg føler, jeg kender Jeppe og Anette sammen med alle de andre skæbner, vi møder undervejs i de mange individuelle livsspor, hun så fint fletter ind i fortællingens tæppe.

Jeg er en kræsen og garvet krimilæser og hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste jeg har læst. Jeg ønsker nu inderligt at Katrine Engberg beholder Jeppe og Anette i nærheden, så vi ikke har hørt det sidste fra dem.”

Anja Tønnes.

portræt til anmeldelse

Du kan finde Krokodillevogteren som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.