Børnebøger Carlsen

Masser af nye, vilde rekorder i Børnenes Rekordbog

Børnenes Rekordbog er tilbage med hundredevis af skøre rekorder, der er sat af børn i hele Danmark. 


Det er kun fantasien, der sætter grænser, når landets børn sætter rekorder.

Børnenes Rekordbog indeholder over 1000 sjove rekorder. Bogen er kendt og elsket af børn i hele Danmark og er for længst blevet en institution i dansk børnekultur. Den første børnerekord blev sat den 9. september 1988, og siden er det blevet til utallige skøre, sjove og imponerende rekorder sat af skolebørn i hele Danmark.

Her kan du læse om tre af de vildeste rekorder fra årets udgave af Børnenes Rekordbog.

Flormeliskrig i Maribo

Hvert år afholdes der National Flormelisdag i Maribo Juniorklub. Det betyder flormeliskrig – og i år overgik klubben sig selv. Der var nemlig hele 480 pakker flormelis og 32 børn med i kampen, hvor det gælder om at ramme modstanderne med så meget flormelis som muligt.

”Under corona-nedlukningen var der en del børn, som oplevede angst og nedtrykthed over ikke at kunne komme regelmæssigt i klubben. Da klubben endelig åbnede op igen, lavede vi igen Flormelis Dag, for at sprede noget glæde og lidt ekstra sødt til hverdagen,” forklarer leder af Juniorklubben Flemming Jensen.

Markus har sovet i telt i 14 måneder

8-årige Markus har sovet alene i et telt i haven i ca. 14 måneder. Han har indrettet sin tipi hyggeligt, og i dag kalder han den for sit værelse.

LÆS OGSÅ: Galt eller genialt? Syv vanvittige rekorder fra Guinness Rekordbog

Det kan godt blive lidt koldt om vinteren, men så bruger Markus bare en ekstra sovepose.

“Jeg synes slet ikke, det er rart at være indenfor nu. Man kan ligesom ikke trække vejret helt lige så godt. Udenfor trækker man vejret bedre end nogen andre steder. Det er nemlig dejligt at være i den friske luft,” siger han.

Faktisk er Markus blevet så glad for at være udenfor, at han ikke har tænkt sig at sove indenfor igen.

Kæmpe kapselsamling

9-årige Viggo elsker kapsler. Han har en samling på hele 616 forskellige af slagsen, som han startede, da han kun var fire år.

LÆS OGSÅ: Quiz! Kan du gætte de vilde rekorder fra Guinness Rekordbog?

“Når jeg har set en kapsel på gaden, eller når jeg har fået noget at drikke forskellige steder, har jeg altid øjne for, om det er en, jeg ikke har i samlingen, men min familie har også samlet til mig, når de har været ude at rejse. Derfor har jeg mange kapsler fra forskellige lande,” forklarer Viggo.


Børnenes rekordbog 2023

Så er årets udgave af Børnenes rekordbog med masser af nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde klar!

Børnenes rekordbog 2023 er fyldt med fotografier og QR-koder til videoklip med nogle af de vildeste rekorder fra bogen. Den indeholder også masser af nye danske rekorder, der er sat af børn fra alle egne af landet i 2021 og 2022 og er fyldt med fotos af de flotte præstationer.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Børnenes rekordbog 2023 online eller i din nærmeste boghandel.