Børnebøger Carlsen

Masser af nye, vilde rekorder i Børnenes rekordbog

børnenes rekordbog

Børnenes rekordbog er tilbage med hundredevis af sjove og skøre rekorder, der er sat af børn i hele Danmark. 


Det er kun fantasien, der sætter grænser, når landets børn sætter rekorder. I år har corona sat sit præg på rekorderne i bogen. Skolebørn måtte blive hjemme store dele af året, men det har heldigvis ikke sat en stopper for rekordforsøgene – faktisk er der hele 250 nye rekorder med i år.

Her kan du læse om tre af de vildeste rekorder fra Børnenes Rekordbog.

Kæmpe dansefest på Teams

Under coronanedlukningen i vinters deltog 120 indskolingsbørn fra Hellerup Skole i en kæmpe online dansefest på Teams. Alle vinkede og hilste på hinanden, og humøret var højt. Børnene dansede til fem sange, og festen varede hele eftermiddagen. Regionsleder Janne Schoelzer fra Roskilde var inviteret med for at godkende rekorden.

“Det var dejligt at se så mange aktive børn i den nedlukkede tid,” sagde hun bagefter.

Godt gået af børnene på Hellerup Skole!

børnenes rekordbog

Fritidsklub gik fem kilometer – baglæns

Fritidsklubben Vænget fik ligesom resten af verden vendt op og ned på hverdagen på grund af corona. Hvis børnene skulle være sammen under nedlukningen, var det en god idé at være udenfor. Derfor fik børn og pædagoger den idé, at de ville gå en lang tur baglæns.

“Vi har gået mange ture det sidste år, men ingen af dem baglæns,” fortæller pædagog Ditte Rosenkrands.

LÆS OGSÅ: Galt eller genialt? Syv vanvittige rekorder fra Guinness Rekordbog

87 børn deltog i rekordforsøget, og børnene gennemførte en fem kilometer lang baglæns gåtur på 1 time og 39 minutter. For at ingen skulle falde, gik der en pædagog forrest og råbte, hvis der var kansten eller huller på vejen. Fire andre pædagoger gik og heppede på og stoppede trafikken, så børnene kom sikkert gennem gaderne.

Da gåturen var ovre, stod den på pizzasnegle og slush ice til alle.

børnenes rekordbog

Danmarks længste chokoladekage

I sommerferien kastede søstrene Tullia og Miriam og deres veninde Adaeze sig ud i et rekordforsøg. De ville lave den længste chokoladekage. Pigerne havde længe drømt om at komme i Børnenes rekordbog, og så er de vilde med chokoladekage.

“Vi havde det så sjovt, men køkkenet blev meget rodet,” griner pigerne.

På 4 timer og 10 minutter bagte de en chokoladekage der målte 10,075 meter i længden og 10 cm i bredden, og så vejede kagen 10,4 kg.

LÆS OGSÅ: Quiz! Kan du gætte de vilde rekorder fra Guinness Rekordbog?

“Vi havde regnet med, at kagen blev 6,40 meter lang, men den endte med at blive over 10 meter lang, fordi der kom flere kager ud af dejen end forventet. Men man kan aldrig få for meget kage!”

Til sidst blev kagen pyntet med hvid glasur og friskplukkede hindbær.

Se pigerne bage deres kæmpekage i videoen:Børnenes rekordbog 2022


børnenes rekordbog 2022

Denne års udgave af Børnenes rekordbog indeholder masser af nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde. I bogen kan du finde en masse fotografier og QR-koder til videoklip, hvor du kan se nogle af de vildeste rekorder.

Bogen viser også en stor mængde nye danske rekorder, der er sat af børn fra alle dele af landet i både 2020 og 2021. Derudover er bogen fyldt med fotos af alle de flotte præstationer.

Fra ca. 6 år.

Børnenes rekordbog 2022 kan købes online, eller i din nærmeste boghandel.