Fagbøger Bagebøger og kagebøger Mad og drikke

Bløde citronsnurrer med masser af remonce, marcipan og vanilje – uden tvivl dine nye yndlingssnurrer!

Saftige og søde citronsnurrer med et syrligt pift er et garanteret hit. Få opskriften fra kogebogen mummum her.


Du har sikkert spist adskillige snurrer med kardemomme eller kanel, men har du nogensinde prøvet en snurre med citron? Hvis ikke tør vi godt love, at du har en lækker smagsoplevelse til gode!

LÆS OGSÅ: Bag med mummum: De lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme

Her får du opskriften på smagfulde citronsnurrer med remonce, marcipan og vanilje – så kan man næsten ikke ønske sig mere.



Ingredienser

18 stk | 2 timer og 30 minutter

Dej

  • 100 g smør
  • 30 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 200 g creme fraiche
  • 5 spsk. sukker
  • 1 ⁄ 2 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Remonce

  • 185 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • saft og revet skal af 1 ⁄ 2 økocitron

Fremgangsmåde

Dej

  1. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle af.
  2. Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål, og rør derefter creme fraiche, smeltet smør, sukker og salt i.
  3. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen.
  4. Dæk dejen med et viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.

Remonce

citronsnurrer, snurrer, mummum, kager, bagning,
  1. Del marcipanen i mindre stykker, og rør den sammen med smør, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en skål.
  2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  3. Rul dejen ud i et stort rektangel med en tykkelse på 1 ⁄ 2 cm.
  4. Smør den nederste halvdel af rektanglet med remonce. Fold den anden halvdel over.
  5. Rul let ovenpå med kagerullen, så de to halvdele bliver presset sammen.
  6. Brug en pizzaskærer eller en skarp kniv til at skære tynde strimler på ca. 1 cm på den korte led af dejen.
  7. Tag fat i enden af en strimmel, og sno den rundt, så du ender med en snurre.
  8. Placer snurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  9. Dæk dem med et viskestykke, og lad snurrerne efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  11. Pensl forsigtigt snurrerne med sammenpisket æg, og bag dem i den varme ovn i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.


mummum

mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.