Fagbøger Aktuelt Bagebøger og kagebøger Mad og drikke

Bag med Mummum: De lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme

Bag med Mummum: De lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme

Sukker du også efter tidens mest eftertragtede spise? Det er blevet sæson for fastelavnsboller, og du skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på de lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme fra mummum.


Fastelavnsboller fås efterhånden i alle mulige og umulige afskygninger. Alligevel er der altså noget helt særligt ved en god, gammeldags fastelavnsbolle med creme.

LÆS OGSÅ: Christel Pixis lækre amerikanske chokoladepandekager

Her får du mummums opskrift på fastelavnsboller – og du lærer også, hvordan du undgår, at cremen flyder ud af bollen, så den i stedet forbliver lækker og saftig.



Ingredienser

12 stk. 

Creme

  • 3 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 5 tsk. vaniljesukker
  • 4 ½ tsk. majsstivelse
  • 3 ¾ dl mælk

Dej

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 100 g blødt smør
  • 530 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 4-5 spsk. vand
  • 2 spsk. kakaopulver
  • evt. 25 g hakkede pistacienødder 

Fremgangsmåde

Creme

  1. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  2. Rør, til der ikke er flere klumper, og tilsæt derefter mælken, mens du pisker.
  3. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring.
  4. Tag cremen af varmen, når den er kogt godt op og tyknet.
  5. Læg et stykke husholdningsfilm helt ned over cremen, så du undgår, at der danner sig en hinde, og stil den på køl.

Dej

mummum, fastelavnsboller, gammeldags fastelavnsboller, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen
  1. Lun mælken i en lille gryde, til den bliver fingervarm.
  2. Rør gæren ud i mælken i en stor skål.
  3. Rør æg, salt, sukker og smør i.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt godt. Dejen skal være lidt klistret, men slippe skålen.
  5. Dæk dejen med et viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
  6. Drys mel ud på bordet.
  7. Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på 1/2 cm, og skær herefter 12 firkanter. Placer 1 spiseskefuld vaniljecreme på hver firkant, og klem enderne sammen rundt om cremen, så der ikke er nogle huller.
  8. Placer bollerne med lukningen nedad på to bageplader beklædt med bagepapir.
  9. Dæk dem med et viskestykke, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  11. Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg.
  12. Bag én bageplade med boller ad gangen i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne, og lad dem køle af på en bagerist.

Glasur

  1. Rør flormelis, vand og kakaopulver sammen til en glasur.
  2. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne, og pynt med pistacienødder eller andre hakkede nødder.



mummumhverdagsfavoritter

mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Nyt fra mummum

mummum – airfryer favoritter

Bag med Mummum: De lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme

Mummum er kendt for deres lækre opskrifter med få og simple ingredienser.

I denne kogebog får du nu også lækre opskrifter til din airfryer fra Mummum. Mummums motto er, at der altid skal være plads til god mad, og denne bog er ingen undtagelse.

Her får du deres bedste tips og opskrifter til at lave god mad i en airfryer. Du finder alt fra bagværk til middagsretter og snacks.

Du kan købe Mummum airfryer online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel fra 31. oktober.




mummum – nemme retter på budget

Bag med Mummum: De lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme

I denne bog får du 100 opskrifter på nem og billig mad.

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentsen står bag en af Danmarks mest populære madblog Mummum.

Deres filosofi er, at der altid skal være plads til god mad, uanset om man har travlt er på SU eller blot savner inspiration til velsmagende, nem mad.

I denne bog har de samlet de opskrifter, der er ekstra gode til små madbugetter og hvis det skal være ekstra nemt.

Du kan købe Mummum – nemme retter på budget online hos fx Bog og idé eller i din nærmeste boghandel.




Mere fra mummum

mummum – søde favoritter

Bag med Mummum: De lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen står bag den populære madblog Mummum og står bag kogebogssuccesserne mummum – Hverdagsfavoritter og mummum – Kun aftensmad, og i denne nye kogebog har de samlet deres søde favoritter. Her er både kager i lag, bradepandekager, chokoladeboller, kringler, rabarberhorn, chokobarer, og hurtige desserter. Og i bedste Mummum-stil: hurtige, nemme og budgetvenlige opskrifter.

Du kan købe mummum – søde favoritter online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.




mummum – kun aftensmad

Bag med Mummum: De lækreste gammeldags fastelavnsboller med creme

mummum – kun aftensmad er til dig der savner inspiration til nem og enkelt aftensmad. Målet med kogebogen er at vise, hvor nemt man kan lave lækker, hurtig aftensmad.

Denne kogebog består af 100 opskrifter, hvor du finder alt lige fra grønne retter, hurtige one pot pastaer, bowls, populære quesadillas, dahl og svenske kødboller med tyttebær til brun sauce og kartoffelmos.

Bogen er inddelt i kapitler såsom “mad på kun 30 minutter”, “mad med kun 8 ingredienser”, “mad hvor du kun skal bruge et fad eller 1 gryde” og “mad kun med grønt”.

Du kan købe Mummum – kun aftensmad online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.