Fagbøger kogebøger Mad og drikke mummum

Airfryer – hvad er det? mummum svarer og deler deres favoritopskrifter i ny kogebog

mummum airfryer

Der er kommet nyt grej i mange danske køkkener: airfryeren, der på kort tid har fået mange fans. Men hvad er en airfryer overhovedet, og hvorfor er den blevet så populær? Amanda og Mathilde, der står bag madbloggen mummum, gør os lidt klogere her.

Hvad er en airfryer overhovedet?

“Vi kan bedst forklare det ved at beskrive en airfryer som en lille ovn. Det er en maskine med en lille ”skuffe”, som bliver varmet op ligesom en ovn gør”.

Hvad er fordelene ved at bruge en airfryer?

“Der er mange fordele. Der er ingen opvarmningstid ligesom en ovn. Tilberedningstiden er kortere, og dermed bruger airfryeren mindre energi end en almindelig ovn. Derudover er skuffen/beholderen lille i airfryeren, hvorfor luftcirkulationen kan skabe mere koncentreret varme. Det gør, at maden bliver ekstra sprødt, men samtidigt saftigt indeni. Samtidig behøver man ikke bruge ligeså meget fedtstof til retterne”.

LÆS OGSÅ: Amanda og Mathilde leverer træfsikre hverdagsfavoritter til travle børnefamilier

Hvad er en airfryer særlig god til?

“At bage pommes frites, kylling og grøntsager. Det bliver mere sprødt og samtidig saftigt i airfryeren”.

Hvorfor er airfryeren blevet så populær?

“Fordi alt, der hjælper til at spare tid bliver populært. I de travle hverdage er det mange familiers ønske at lave nemt og hurtigt mad. Det kan airfryeren hjælpe med. Derudover henvender den sig til både enlige, studerende, ældre mennesker og familier”.

Airfryer - hvad er det? mummum svarer og deler deres favoritopskrifter i ny kogebog
Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen har sammen skabt mummum.
(Fotograf: Line Falck Christensen)

Hvad er jeres egen personlig favorit-ret at lave i en airfryer?

“Hjemmelavede pommes frites, bagt laks, en lille portion cookies og bagte grøntsager. Vi bruger den også meget til at bage og genopvarme frossent brød”.

Hvor tit bruger I selv jeres airfryer?

“Hver dag”.

LÆS OGSÅ: Kan man lave indisk dahl i en airfryer? Svaret er ja, få opskriften her!

Er mummums opskrifter særlig egnede til at lave i en airfryer?

“Ja, mange af vores opskrifter på hjemmesiden kan sagtens laves i en airfryer. Opskrifterne er nemme i forvejen, og derfor passer de godt til en airfryer”.

Hvem kan især have gavn af at bruge en airfryer?

“Enlige eller par, der kun lige skal lave mad til sig selv eller lave en lille portion, hvor det virker fjollet at tænde en hel ovn”.

Kan man lave alt i en airfryer?

“Ikke alt, men alt du ville bruge en ovn til. Generelt dur store portioner ikke, så skal man fx bage en stor kage til et arrangement, så er det bedre at bage i en almindelig ovn. “

Tror I, at airfryeren er en forbigående dille, der om noget tid ryger på loftet eller i genbrugsbutikken ligesom pastamaskinen, juicemaskinen, saftpresseren og fonduegryden?

“Vi tror, at airfryeren er kommet for at blive ligesom mikrovnen”.


Mummum airfryer favoritter

Airfryer - hvad er det? mummum svarer og deler deres favoritopskrifter i ny kogebog

Mummum er kendt for deres lækre opskrifter med få og simple ingredienser.

I denne kogebog får du nu også lækre opskrifter til din airfryer fra Mummum. Mummums motto er, at der altid skal være plads til god mad, og denne bog er ingen undtagelse.

Her får du deres bedste tips og opskrifter til at lave god mad i en airfryer. Du finder alt fra bagværk til middagsretter og snacks.

Du kan købe Mummum airfryer online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel fra 31. oktober.

Lyt til sangen dedikeret til airfryeren her: Airfryersangen

airfryersangen – mummum

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.