Fagbøger Bagebøger og kagebøger Mad og drikke

Bag jeres egne sjove og farverige poptarts med Pixis kager

Bag jeres egne sjove og farverige poptarts med Pixis kager

Poptarts er en amerikansk børnefavorit, som både smager godt og er sjove at lave sammen med familiens yngste. Få opskriften på poptarts fra Pixis kager lige her.


Poptarts er fine små kagepakker fyldt med alle mulige forskellige slags fyld, fx marmelade, nutella og kanel. De kræver hverken avanceret udstyr eller ingredienser at lave, tværtimod kan hele familien være med til bagningen.

LÆS OGSÅ: Christel Pixis lækre amerikanske chokoladepandekager

Selvom poptarts sagtens kan spises, som de er, kan man også tilføre dem flot pynt i form af perlesukker, forskellige slags glasur, frysetørrede bær eller alverdens krymmel – kun fantasien sætter grænser!

Her får du en opskrift på poptarts fra Pixis kager med to forskellige slags fyld.



Ingredienser

9 stk.

Dej

  • 240 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 230 g iskoldt smør, skåret i tern
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1 æg, pisket til at pensle tærterne med

Kanelfyld

  • 90 g muscovadosukker
  • 1 1 ⁄ 2 tsk stødt kanel
  • 4 tsk hvedemel
  • 1 æg, pisket til at pensle tærterne med indeni

Marmeladefyld

  • 2 dl marmelade
  • 1 spsk majsstivelse blandet med 1 spsk vand (så flyder marmeladen ikke ud under bagningen)

Fremgangsmåde

I en stor skål blander du mel, sukker og salt. Herefter blander du dit smør i, enten med en gaffel eller i en pastryblender. Du kan også bruge hænderne, bare sørg for, at du smuldrer dejen, til der er krummer på størrelse med ærter. Så tilsætter du æg og mælk og ælter, til dejen lige netop er samlet.

Del dejen i 2 lige store, flade rektangler på 8 x 10 cm. Du kan også rulle dem ud i 23 x 30 cm og sætte dem på køl, så er de klar til at blive skåret, når de kommer ud. Sæt dejen på køl i mindst 30 minutter.

Tag den ene dej ud (hvis den ikke er rullet ud, så rul den ud til 23 x 30 cm på en melet overflade), og skær kanterne til. Skær nu 9 lige store stykker, og læg dem alle på et stykke papir, der passer til din ovnplade. Pensl dem med æg (dette er ‘limen’ til at holde tærterne lukkede). Nu tager du dit selvvalgte fyld og placerer det i midten af dine tærter.

poptarts, Christel Pixi, Pixis kager, kager, amerikanske kager

Med den resterende dej gentager du proceduren: Rul ud, skær i 9 stykker, og placer dem ovenpå som låg. Pres forsigtigt låget ned om fyldet, og forsegl med en gaffel kanterne på alle tærterne ved forsigtigt at presse den ned i kanterne. Prik huller i toppen, så dampen kan komme ud af tærterne.

Sæt nu alle tærterne på køl i 30 minutter, mens du forvarmer din ovn til 180 grader. Bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af på en bagerist. Når de er helt kølet af, kan du gå i gang med at pynte, hvis du ønsker det.

Du kan pynte tærterne med perlesukker eller med forskellige slags glasur, med frysetørrede bær eller alverdens krymmel.

TIP: Du kan lave alle mulige former for fyld. Bare husk, at der ikke skal for meget fyld i, for så revner tærterne. Prøv f.eks. med æblemos, blandet med lidt kanel eller 1 spsk chokoladeknapper eller 1 spsk nutella.



Christel Pixi: Pixis kager

Pixis kager, Christel Pixi, amerikanske kager, amerikanske pandekager, vafler, cookies, cheesecakes, muffins, pies, scones, biscuits, doughnuts,

Sødt, snasket og skal helt sikkert smages!

Her får du over 60 opskrifter på amerikanske klassikere som pandekager, vafler, cookies, muffins, cheesecakes, pies, scones, biscuits og doughnuts.

Opskrifterne er super nemme at gå til og derfor meget familievenlige.

Dansk-amerikanske Christel Pixi er blogger og fast dessertkok på Go’ morgen Danmark, hvor hun viser, hvordan man bager overdådige kager med inspiration fra det amerikanske køkken.

Du kan købe Pixis kager online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.