Fiktion Danske romaner Skønlitteratur

Lær af litteraturen: 4 ting du IKKE skal gøre til julefrokosten.

Lær af litteraturen: 4 ting du IKKE skal gøre til julefrokosten.

I Sku’ det være en anden gang af Sarah Skyt Persson følger vi den unge Maria i ugen op til Sydbank Hernings julefrokost. Skal du også til julefrokost i december? Så lær af Maria 😉

Maria arbejder som kasserer i Sydbank Herning. Hun er single, barnløs og har et forhold til sin gifte chef, og intet af det stemmer overens med det voksenliv, hun havde forestillet sig. Til den årlige julefrokost kulminerer det hele – og vi bringer hermed de fire vigtiste ting, du kan lære af Marias fadæser:

Snapsefælden

Det kan være fristende at hælde snaps indenbords til julefrokosten, eller tequila i Marias tilfælde. Men husk at det kan gå rigtig galt. Du kan ende som den, der kastede op midt i baren eller som troede, du snildt kunne lave ormen på dansegulvet. Og tro os, Maria ved det. Hun lærer det på den hårde måde. Så gør dig selv en tjeneste og hold snapsen og tequilaen til et minimum.

Lær af litteraturen: 4 ting du IKKE skal gøre til julefrokosten.

Sandheder og hemmeligheder

Hvis du nu alligevel har fået et par shots for meget indenbords, så pas på med hvad du siger. Alle har hemmeligheder, og du har ikke lyst til at komme på arbejde om mandagen og være the talk of the town. Så selv i alkoholens tåger, fortæl kun din dybeste hemmelighed til en kollega, du kan stole på.

LÆS OGSÅ: Dansk satire om det moderne liv. Smuglæs i Sku’ det være en anden gang.

Utroskab

Det er en kliche at tale om en tur i kopirummet, når snakken falder på julefrokost, og det kan godt være, det ikke lige er kopirummet, men det bagerste mødelokale, der i Sku’ det være en anden gang er scenen for utroskab, men bommerten er den samme. Og hvis det alligevel skulle komme så langt – så husk at lukke døren. Du ved aldrig, hvem der kommer forbi.

Spirituskørsel

Det siger jo nok sig selv… Du skal ikke køre, hvis du har drukket, heller ikke efter julefrokosten. Men alligevel kaster Maria sig ud i denne virkelig dumme disciplin. Og vi kan godt afsløre, at det ikke ender godt. Pludselig springer en rød bygning frem af ingenting og det resulterer i moralske tømmermænd, knubs og paranoia. Her kan selv Marias mindfulness-øvelser ikke hjælpe. Just don’t do it!

Lær af litteraturen: 4 ting du IKKE skal gøre til julefrokosten.

Sarah Skyt Perssons debutroman Sku’ det være en anden gang forløber over en uge i december og er en morsom og fed satire på det moderne liv.

Nysgerrig efter at få hele historien om Maria? Du kan finde Sku’ det være en anden gang på de danske bogstreamingtjenester som Bookmate, Mofibo og Saxo Premium, købe Sku’ det være en anden gang online her eller i din lokale boghandler.

Anmelderne om Sku’ det være en anden gang

Lær af litteraturen: 4 ting du IKKE skal gøre til julefrokosten.

★★★★★ – Herning Folkeblad

♥︎♥︎♥︎♥︎ “En underholdende roman om arbejdsplads, provinsliv og en kvinde, der beslutter sig for at blive voksen.” – Politiken

♥︎♥︎♥︎♥︎ “En velfortalt historie” – Magasinet LIV

★★★★ “En lille fortælling, der kun strækker sig over en uge, men den rammer rent. Og ram- mer rent ind. En fin forfatterdebut.” – Ugeblade SØNDAG

LÆS OGSÅ: Man kan blive alt i Herning – bare ikke kunstner