Fiktion Skønlitteratur

Stjerneanmeldelser til Jonas Eika: “Lageret Huset Marie”

Stjerneanmeldelser til Jonas Eika: "Lageret Huset Marie"

“Udsøgt stenet bog om forelskelse og forfald” – Weekendavisen

★★★★★ “Flot og overbevisende” – Fyns Stifttidende

★★★★ “En fuckfinger til livet i hamsterhjulet… en saboteret dannelsesroman fuld af talent… En skidegod debut” – Ekstra Bladet

★★★★ Jyllands-Posten

★★★★ Berlingske

Politiken synes “Ung forfatter leverer lovende debutroman om arbejdstvang og angst” – Politiken

Jonas Eika Rasmussen blev i sidste uge anmeldt i stort set alle landsdækkende aviser. Nu glæder vi os på forlaget til at høre, hvad læserne synes om Lageret Huset Marie.

Du kan læse et uddrag af bogen på issuu her eller du kan skynde dig ned i boghandlen eller ind på Saxo.com, hvor den første læseranmeldelse allerede er tikket ind fra “Bognørden”.

Jonas Eikas debut: Lageret Huset Marie

Jonas Eika Rasmussen er en ny, spændende stemme i dansk litteratur, hvis særlige form for litterær realisme tager læseren steder hen, som sjældent skildres i litteraturen. Hans debut er både en arbejdspladsroman og en kærlighedshistorie, der kører i tre spor, som giver den unge hovedperson Elias en form for orden i sit liv: Lageret. Huset. Marie.

Lageret er Dansk Supermarkeds nonfood-lager uden for Aarhus, hvor Elias arbejder på natholdet og repetitivt plukker fjernsyn, grillstartere, pizzasten, salatskåle og printere. Han svinger frem og tilbage mellem forsøget på at forstå Lagerets indre logik og accepten af arbejdets meditative ensformighed, af at være et medium for distributionen. Men jobbet forvrænger kroppens naturlige processer. Elias holder sig kørende på det særlige kammeratskab med de andre ansatte og deres fælles måder at omgå systemet på.Opløsningen af døgnet fortsætter i Huset, et fremlejet kollektiv i et industrikvarter i Risskov, hvor Elias bor med en gruppe venner, der skjuler skimmelsvampen i væggen med en stak VHS-bånd og dyrker skunk i den fugtige kælder. Imens Huset langsomt forvitrer omkring dem, spiller de computer, ryger og jager de rotter, der begynder at invadere stuen og køkkenet.

Til en nytårsfest møder Elias Marie, som han forelsker sig i. Deres forhold er præget af Maries angst og af en særlig ambivalent tilstand på grænsen mellem intens nærhed og distance, mellem hengivenhed og behovet for at vide, hvad der foregår i den anden.