Børnebøger Fagbøger

Sådan griner dit barn sig til almen viden

Sådan griner dit barn sig til almen viden

Vidste du, at Lionel Messi, der tre gange er kåret som verdens bedste fodboldspiller, flere gange fik at vide, at han ikke skulle regne med at spille professionel fodbold? Eller at det var danske H.C. Andersen, der opfandt julehjertet?

Det er den slags historier, Jacob Riising fortæller i sin bog “Verdens 100 sejeste mennesker”. Og netop fordi historierne er så sjove, vilde og overraskende, får børn (og voksne) lyst til at fortælle dem videre. Lige præcis derfor bider de sig fast og bliver til viden hos børn, der pludselig kan finde på at sige: ”Vidste I, at Yodas øjne ligner Einsteins, fordi George Lucas gerne ville have, at publikum tænkte, at Yoda var det klogeste væsen i galaksen?”

Bogen er et humoristisk opslagsværk med historier i overskuelig længde til godnathistorier om både levende og døde personer i alle kategorier. Der er danske personligheder som Karen Blixen og udenlandske stjerner som Albert Einstein og Michael Jackson blandt de udvalgte. Og så har der endda sneget sig en enkelt hest ind på listen. Bogens hovedpersoner har hver især et særligt talent, der har gjort dem berømte, og Jacob Riising fortæller om deres vej til succes – krydret med ekstra fun facts til børn i alderen 5-100 år..

Skærmbillede 2015-12-03 kl. 09.19.02 

Læs her om verdens klogeste mand, Albert Einstein.

”De 100 sejeste mennesker i verden” hylder forskellige former for talent og opmuntrer børn til at forfølge deres drømme. Den sidste plads på Jacob Riisings liste står tom – den kan man nemlig selv udfylde med sin seje moster eller skolelærer, der dermed får en plads i bogen blandt de historiske personligheder 🙂

Jacob Riising

Bogen, I kan bruge timevis på at læse i, kan købes online her.