Børnebøger Mad og drikke

Juletræ af kager

Juletræ af kager

Julen er højsæson for søde sager og hjemmebag, og en sæson hvor familiehyggen er i højsædet.

Hvis du gerne vil skrue op for køkkenhyggen og servere en misundelsesværdig kage for dine julegæster, har vi her fundet en opskrift på en sand kagedrøm.

Opskriften er fra Julebogen af Sabine Lemire, som er fyldt med gode og anderledes idéer til julepynt, julebag og julehygge.

juletræ_kage

Ingredienser
Kager:
380 g mel
4 spsk. kanel
250 g smør
200 g sukker
2 æg

Pynt:
Flormelis
Pasteuriseret æggehvide
Slik

Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne til dejen sammen, og ælt den godt. Rul dejen ud på et meldrysset bord med kagerullen. Stik stjerner ud med kageforme i forskellige størrelser. Bag kagerne i 6 minutter ved 200 grader. Lad kagerne køle af.

Rør lidt æggehvide i flormelissen til en glasur. Sæt kagerne sammen til et træ med glasur imellem. Pynt træet med slik, der er sat fast med glasur.


9788711382806

Julebogen er en inspirationsbog for børn og voksne. Bogen giver ideer og inspiration til hyggelige ting, som man kan fordybe sig med sammen. I den travle juletid med mange sociale arrangementer, er det rart også at finde tid til både god mad, bagning, konfekt og kreative projekter.

I denne bog finder du både masser af klippe-klistre-ting, opskrifter på klassisk julebag og gode tips til gaver, man selv kan lave.

Du kan låne Julebogen på biblioteket.

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.