Fiktion Jane Austen Klassikere Romantiske bøger

Mansfield Park. Jane Austens mest kontroversielle roman

Jane Austen, Mansfield Park

Du kender nok Stolthed og fordom og Fornuft og følelse. Måske kender du i virkeligheden alle Jane Austens udgivelser. Men vidste du, at den bog i hendes forfatterskab, der bliver betragtet som den mest kontroversielle, er Mansfield Park.Med sit fokus på romantik, sociale hierarkier og satiriske skildringer af ‘high society’ i slutningen af 1700-tallet har Jane Austen skrevet sig ind i manges hjerter.

Langt fra alle hendes værker er ukritiske kærlighedshistorier, og særligt Mansfield Park skiller sig ud ved at bryde med konventionerne og stille sig kritisk overfor samfundets normer.

Mansfield Park – en provokerende og utraditionel kærlighedshistorie

I Mansfield Park følger man Fanny Price, som bor hos sin rige moster og onkel, der har skabt sig en formue gennem slaveplantager på Antigua. Fanny kommer selv fra trange kår, og derfor indtager hun også en særlig og knap så ligeværdig position blandt de andre beboere på godset Mansfield Park.

Alting ændrer sig dog, da de to søskende Mary og Henry Crawford flytter til egnen. Med sig bringer de Londons charme og glamour, og der opstår hurtigt en forbindelse mellem dem og de unge mennesker på Mansfield Park.

Det nye bekendtskab vender op og ned på livet på godset, der kommer til at danne kulisse for et dristigt teaterstykke, ublu flirten, forelskelse, jalousi og splid.

Læs også Jane Austen skriver om den kærlighed, hun aldrig selv oplevede

Fanny Price er, selvom hun er romanens heltinde, ikke smuk og charmerende, men genert og tilbagetrukken. Hun intelligent, venlig og en knivskarp iagttager, der udlægger det moralske fordærv, som gennemsyrer Mansfield Park og dets beboere.

Mansfield Park er således mere end blot en roman om kærlighed og kurtisering. I stedet er det en roman, der kritiserer samfundets markante klasseopdeling, sympatiserer med de dårligt stillede og sætter spørgsmålstegn ved, hvad en ægte heltinde egentlig er.

Klassikere i flot, ny samleudgave

For øjeblikket genudgives Jane Austens klassiske romaner i ny, smuk indbinding. Indtil videre er der udkommet følgende bøger i serien: Mansfield Park, Northanger Abbey, Overtalelse, Fornuft og følelse og Stolthed og fordom.

Den 20. maj 2019 genudgives ligeledes romanen Emma.

Se alle de genudgivne romaner nedenfor.


Mansfield Park, Jane Austen

Mansfield Park

Mansfield Park bliver betragtet som Jane Austens mest modne, komplekse og kontroversielle roman med hendes undersøgelse af social position og moralsk integritet.

Køb bogen hos din boghandler eller online her.

Erotik, lidenskab og forbudt kærlighed lurer under overfladen i Mansfield Park, hvor vi følger Fanny Price, som kommer fra fattige kår. På det storslåede, idylliske gods skal Fanny navigere mellem rigtigt og forkert samt virkelighedens uretfærdigheder.Mansfield Park. Jane Austens mest kontroversielle roman

Northanger Abbey

Catherine Morland er en naiv, men godhjertet 17-årig pige, der gør sin debut i middelklassens selskabsliv i 1790’ernes Bath.

Køb bogen hos din boghandler eller online her.

Catherine finder hurtigt en veninde i Isabella Thorpe, som hun deler en ivrig fascination for gotiske romaner med.

Hun fatter ligeledes hurtigt interesse for den intelligente og vittige Henry Tilney og udvikler senere et venskab med hans søster, Eleanor Tilney, der resulterer i en invitation til familiens hjem: Northanger Abbey.

På det gamle abbedi sprudler Catherines livlige fantasi, der er påvirket af hendes litterære smag for gotiske romaner, men med tiden indser hun sandheder, som hun før har været blind overfor.Jane Austen, samtidskritik, sædeskildring, romantik, england, ironi, Austen, Lindhardt og ringhof, romaner, oversat skønlitteratur, skønlitteratur, overtalelse, stolthed og fordom, fornuft og følelse, northanger abbey

Overtalelse

For otte år siden forelskede 19-årige Anne Elliot sig i den fattige men ambitiøse søofficer, Frederick Wentworth. Dengang overtalte Annes snobbede familie hende til at bryde forlovelsen.

Køb bogen i din boghandler eller online her.

Da Anne atter møder Frederick Wentworth, er hun 27 år, ugift og er aldrig kommet sig over sin forelskelse.

Han er i mellemtiden blevet velhavende og er stadig på udkig efter en hustru, men han har ikke tilgivet hende, at hun afviste ham dengang.

Overtalelse er en morsom og gribende klassiker om kærlighed og kvindesind. Det er den sidste roman, Jane Austen selv færdiggjorde, og den blev udgivet posthumt i 1818.Jane Austen, samtidskritik, sædeskildring, romantik, england, ironi, Austen, Lindhardt og ringhof, romaner, oversat skønlitteratur, skønlitteratur, overtalelse, stolthed og fordom, fornuft og følelse, northanger abbey

Fornuft og følelse

Marianne Dashwood har følelserne uden på tøjet, og da hun forelsker sig i den flotte men upassende John Willoughby, ignorerer hun sin storesøster Elinors advarsel om, at hendes impulsive opførsel gør hende til genstand for sladder og hentydninger.

Køb bogen i din boghandler eller online her.

Elinor er derimod altid opmærksom på de sociale konventioner og kæmper for at skjule sin egen romantiske skuffelse, selv for sine allernærmeste.

Gennem søstrenes sideløbende erfaringer med kærlighed – og frygten for at miste den – lærer de, at de må være både fornuftige og følsomme, hvis de skal finde lykken i et samfund, hvor magt og status afgør kærlighedens spilleregler.Jane Austen, samtidskritik, sædeskildring, romantik, england, ironi, Austen, Lindhardt og ringhof, romaner, oversat skønlitteratur, skønlitteratur, overtalelse, stolthed og fordom, fornuft og følelse, northanger abbey

Stolthed og fordom

England i starten af 1800-tallet. Stolthed og fordom fortæller historien om Mr. og Mrs. Bennetts fem ugifte døtre, i tiden efter de to rige ungkarle Mr. Darcy og Mr. Bingley er flyttet til.

Køb bogen i din boghandler eller online her.

Da den næstældste datter Elizabeth møder Mr. Darcy, synes hun, at han er både arrogant og indbildsk.

Og da hun opdager, at han har stukket en kæp i hjulet for hendes søster Janes kærlighed til hans ven Mr. Bingley, udvikler hendes modvilje sig til direkte afsky.

Men hvad hun ikke ved er, at Mr. Darcy meget mod sin vilje er blevet betaget af hende og hendes kvikke tunge, og at denne betagelse er ved at udvikle sig til en alvorlig forelskelse.


Der er masser af læseoplevelser i vente til dig. Tag et kig på vores liste med de bedste bøger 2023/2024.