Fagbøger Historie Lone Theils

I den ny bog Diana vækker Lone Theils mindet om prinsessen til live

diana header

Den 31. august 2022 er det 25 år siden prinsesse Diana omkom i en voldsom bilulykke. Lone Theils arbejdede som korrespondent i London og var blandt millioner af sørgende briter, da den tragiske nyhed blev offentliggjort. I en ny bog finder Lone Theils nye perspektiver på Diana.  


Diana mistede livet i en voldsom bilulykke i Paris natten til den 31. august 1997. Da den chokerende nyhed blev offentliggjort om morgenen, sørgede millioner af mennesker rundt om kloden over tabet af “Folkets prinsesse”, et ikon og en helt ekstraordinær kvinde, der havde formået at røre deres hjerter som ingen anden i det britiske kongehus.

I denne bog inviteres du tæt på historien om en af verdens mest berømte kvinder.

LÆS OGSÅ: 12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Forfatter Lone Theils var igennem 16 år korrespondent i London og var på arbejde den dag Diana døde. I mere end 20 år har den britiske kongefamilie været en del af hendes stofområde. Ligesom resten af England blev hun dybt påvirket af den tragiske ulykke, som skulle ende med at blive en af de mest omtalte begivenheder i britisk historie.

I denne bog fortæller hun om den karismatiske prinsesse, der i en alder af kun 20 år blev gift ind i et af de mest traditionsbundne og lukkede kongehuse i verden. Et kongehus, der kun sjældent viste følelser, og som på mange måder blev en spændetrøje for Diana, indtil hun fandt modet til at gøre oprør.

Lone Theils, Diana
Fotokreditering: Thomas A. Lone Theils, født 1971, er tidligere korrespondent for blandt andet Politiken og Berlingske Tidende i London, hvor hun boede i mere end 16 år.

“Jeg husker fornemmelsen af at skynde mig gennem Londons spøgelsesagtige, tomme gader på dagen for Dianas begravelse og finde min plads i pressecenteret ved Westminster Abbey, hvor vi journalister havde frit udsyn til de gæster, der ankom for at sørge over tabet af hende. Jeg husker travlheden og trætheden og den følelsesmæssige udmattelse over sorgen.

Og jeg husker synet af de to drenge på tolv og femten år, der gik bag deres mors kiste med de hvide roser og kortet til Mummy skrevet med prins Harrys barnlige skrift. Jeg var ikke den eneste hårdkogte korrespondent, der stod og så på med blanke øjne”, fortæller Lone Theils i bogen forord.

Historien om tabet af prinsesse Diana og om hendes turbulente tilværelse er fortalt før.

“Men jeg vover alligevel at gøre det igen, fordi jeg var der. Jeg har gjort mig umage med at finde nye og knap så kendte perspektiver på Diana i denne bog, der skal fejre det liv, hun nåede at få, og den indflydelse, hun fik”, skriver Lone Theils.

Du kan købe Diana online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 august.
Lone Theils: Diana

I den ny bog Diana vækker Lone Theils mindet om prinsessen til live

Natten til den 31. august 1997 mistede prinsesse Diana livet i en voldsom bilulykke i Paris.Den chokerende nyhed fik millioner af mennesker verden over til at begræde tabet af Folkets Prinsesse, et ikon og en helt ekstraordinær kvinde, der havde formået at røre deres hjerter som ingen anden i det britiske kongehus.

Men først og fremmest kom nyheden til at betyde, at en far – prins Charles – måtte gå den tunge gang til sine to små drenges værelser for at vække dem med beskeden om, at deres mor var død.

Journalist og forfatter Lone Theils skriver om den kvinde, der i en alder af kun 20 år blev giftet ind i et af de mest traditionsbundne og lukkede kongehuse i verden. Et kongehus, der kun sjældent viste følelser, og som på mange måder blev en spændetrøje for Diana, indtil hun fandt modet til at gøre oprør.

Du kan købe Diana online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.