Fagbøger Mad og drikke

Sommer, sol og sous vide. Sådan laver du perfekt pulled pork til sommerens burgerfest

sous vide håndbogen, pulled pork, karsten tanggaard,

Solen skinner, og sous viden er klar til, at du kaster dig over den. Med Sous vide håndbogen guider Karsten Tanggaard dig med tips, tricks og præcise anvisninger, så du altid får succes med din sous vide.

Er du klar til at komme ud i sommervarmen og fejre, at solen skinner, og at du endelig kan invitere lidt flere venner på besøg i haven? Og har du savnet at sous vide for dem, du har kærest? Eller måske har du først lige investeret i din egen sous vide.

Uanset hvad, så har Karsten Tanggaard den perfekte guide til tilberedning af pulled porked i sous vide, så du er sikker på, at du får glade gæster hver gang.

I Sous vide håndbogen har Karsten Tangaard samlet over 200 af hans bedste tilberedninger i sous vide. Bogen er et opslagsværk med enkle og træfsikre sous vide-tilberedninger, og du kan finde et stort udvalg af de råvarer, du finder i dit supermarked.

LÆS OGSÅ: Vil du være bedre til sous vide? Så bid mærke i navnet Karsten Tanggaard

Karsten Tanggaard fortæller selv, at målet med Sous vide håndbogen er “at tilbyde en vejledning til optimal tilberedning af alle råvarer, man kan skaffe. Bogen er blottet for teori, så det eneste man skal er at købe den råvare, man ønsker at spise, gå hjem og slå op i bogen og følge vejledningen, og så er der sikret god mad.

Det er svaret til dem, der plejer at spørge mig om, hvad jeg selv vil vælge at gøre, når jeg nævner flere valgmuligheder. Her er kun ét forslag. Hvis man så har lyst til at vide mere, så vil jeg sende folk videre til min forrige bog, Sous vide 2.0.

Da bogen er et opslagsværk, har du her mulighed for at blive klogere på, præcis hvordan du skal tolke hvert afsnit:


PULLED PORK 72°/24:00

Pulled pork laves traditionelt af nakkefilet (evt. bov) og bliver saftigt og mørt af den lange tilberedning ved relativt høj temperatur.

Indkøb/person: 150 g. Fedt: 15-20 %.

SOUS VIDE-TILBEREDNING

Letspræng gerne først (se tips), så kødet bliver mere saftigt og mørt. Brun kødet kort, og kom krydderrub på kødet før tilberedning.

Meget mørt og trevlet. Olieret af det omdannede bindevæv.

SMAGER GODT

  • i burgerbolle med coleslaw og syltede agurker
  • med ristede rodfrugtstrimler, bulgur og strimlet grøn salat
  • i rispapirruller eller madpandekager med friske strimler af salat, agurk, bønnespirer og sojadressing (find opskriften på dressingen på sousvide20.dk)
  • i sprød salat med pære og chili
  • på pizza
  • i madpandekager med fermenteret kål

Kødet kan sprænges i 1,5 % salt/sukker-lage i 1 døgn for at blive mere saftigt og mørt (se sousvide20.dk/saltning).

Kødet trækkes efter tilberedning fra hinanden med to gafler eller med fingrene.

Saften blandes i kødtrevlerne sammen med barbecuesovs.

Kødsaften kan evt. koges ind først.

Falder let fra hinanden, så på grill kan man bruge en grillpande/-plade.


Sous vide-håndbogen er et opslagsværk – en enkel og træfsikker guide til et velsmagende resultat for enhver råvare man kommer hjem med. I bogen finder man okse, gris, lam, vildt, fisk, fjerkræ, skaldyr, grøntsager og frugt og for hver råvare er der en gennemprøvet tid og temperatur, tips til klargøring og udskæring, fotos af resultatet, ligesom der er forslag til tilbehør og saucer. 

Her er håndbogen, der viser vejen til tilberedning af over 200 råvarer. Helt enkelt og uden lange forklaringer – slå op, følg de enkle trin og server perfekt god mad!

Alt er nøje gennemprøvet af forfatteren, der i ord og billeder guider både begyndere og mere garvede.

Få en guidet tur gennem bogen her.

Du kan købe Sous vide håndbogen online hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel .


Læs også: Sous vide 2.0

Sous vide, Sous vide 2.0, Karsten Tanggaard, sous vide opskrift, kamben, grillmad, opskrift, kogebog, opskrifter

Sous vide 2.0 er den største og mest ambitiøse bog om sous vide. Det er både en grundbog til begyndere, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere og professionelle. 

LÆS OGSÅ: Sous vide – smagen overbeviser en skeptiker

Til begynderne er der trin-for-trin vejledninger og 10 sikre hits, så det er nemt at komme i gang med sous vide. Til de erfarne er der mere end 500 tid/temperatur-kombinationer, der alle er gennemprøvet og grundigt beskrevet. 

Vigtigst af alt er Sous vide 2.0 andet og mere end en bog om rødt kød – det er også en guide til perfekte og smørmøre tilberedninger af gris, lam, vildt, fjerkræ, fisk, frugt og grønt i sous vide. 

Du kan købe Sous vide 2.0 af Karsten Tanggaard online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Jeg er Ellevilde Ella med bøger og er både uddannet litterat og journalist. Jeg er ikke kræsen, når det kommer til at spise varieret i forhold til genrer, og jeg bliver draget af gode fortællinger, skarpt sprog og karakterskildringer, der virkelig rammer. Jeg ville elske, hvis jeg kunne være med til at skabe mere læseglæde i det danske land, og det kan jeg netop her på bog.dk - HURRA!!