Fagbøger Samfund og debat

Female Invest kæmper for at udligne økonomisk ulighed

Female Invest kæmper for at udligne økonomisk ulighed

Female Invest er aktuel med investeringsbogen Girls Just Wanna Have Impact Funds med bæredygtighed for øje. Men hvem er de tre kvinder bag den store succes?

”Female Invest er en reaktion på en kultur, som udelukker kvinder fra at opnå økonomisk uafhængighed. Vi har gjort det til vores mission at ændre magtbalancen i samfundet ved at skabe et rum for finansiel læring, hvor alle kan være med uanset alder, baggrund og køn. I fællesskab kan vi løfte hinanden. Vi behøver ikke at vente passivt på forandring.”

Sådan indleder Female Invest fortællingen om deres mission med det succesfulde investeringsnetværk, der indtil videre har medlemmer i 89 lande.

Det største internationale netværk i Europa

For dem er viden om, hvordan du investerer dine penge – og en generel finansiel indsigt – helt afgørende for, at magtbalancen i samfundet kan blive fordelt mere lige mellem kønnene. Derfor har de tre iværksættere gjort det til deres mission at skabe et rum for finansiel læring, hvor alle kan være med uanset alder, baggrund og kønsidentifikation.

Det har indtil videre ført til Europas største internationale netværk med kontorer i både København og London. Female Invest har p.t. 25.000 betalende abonnenter, 230.000+ følgere på tværs af sociale medier og er på Forbes liste for iværksættere under 30.

Det startede på studiet med en fælles ambition

Emma Due Bitz, Camilla Falkenberg og Anna-Sophie Hartvigsen mødte hinanden på Copenhagen Business, hvor de havde en fælles passion for investeringer. Deres research viste dem, at der eksisterer en stor økonomisk ulighed på verdensplan mellem mænd og kvinder – og den besluttede de sig for at bidrage til at gøre noget ved.

I 2017 grundlagde de sammen Female Invest med ambitionen om at gøre noget aktivt ved de finansielle (og dermed magtmæssige) uligheder mellem kønnene igennem uddannelse, netværk og strategiske partnerskaber.

Som de selv udtrykker det:

”Vi vil bidrage til at udligne den økonomiske forskel mellem mænd og kvinder – og det vil vi gøre ved at hjælpe kvinder til at tage ejerskab over deres egen økonomi.”

LÆS OGSÅ: Smuglæs løs i roman om skræddersyet nydelse, savn og moderskab!

Ny guide med gode råd til bæredygtig investering

Et par af de gode råd, Female Invest deler ud af i deres nyeste udgivelse Girls Just Wanna Have Impact Funds, handler om, hvordan du identificerer de sager, der betyder mest for dig, så du kan investere i overensstemmelse med dem:

1) Lav research

Begynd med at undersøge de store børsnoterede selskaber. Hvis du bor i Danmark, kan du gå på opdagelse i C25-indekset og vurdere, hvordan de enkelte selskaber stiller sig til FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling. Ved at undersøge hvert selskabs års- og bæredygtighedsrapport ud fra ESG-konceptet kan du også få deres engagement i samfunds- og miljømæssige problemer bekræftet.

2) Vurdér værdier

Skab overblik ved at fjerne selskaber fra din liste, der ikke lever op til dine værdier, og tilføje selskaber, som du finder særligt betydningsfulde. Overvej evt. at bruge et farvekodet system til at prioritere dine værdier og kategorisere selskaberne efter.


Girls Just Wanna Have Impact Funds af Female Invest

Female Invest kæmper for at udligne økonomisk ulighed

Efter bestselleren “Girls just wanna have funds” er stifterne af Female Invest tilbage med denne ultimative guide til, hvordan du tjener penge og samtidig gør verden til et bedre sted. 

Female Invest-trioen forklarer, hvad der kendetegner bæredygtige investeringer, og de lærer dig at vurdere, om aktier, investeringsfonde og obligationer reelt er ansvarlige, etiske og grønne, eller bare foregiver at være det. 

Med denne bog bliver du i stand til at placere dine finanser i initiativer, som både gavner din egen formue og sætter et positivt aftryk på verden – og du behøver hverken at være rig eller ekspert for at komme i gang.

Du kan købe Girls just wanna have impact funds online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Mere fra female invest:

Female invest: Girls just wanna have funds

Female Invest kæmper for at udligne økonomisk ulighed

Lær at investere med stifterne af Female Invest, og tag kontrol over din fremtid. Økonomisk frihed er en forudsætning for uafhængighed i alle livets aspekter. Igennem årtier har pengesager været forbeholdt mænd – men det er slut nu.

I denne omfattende guide giver kvinderne bag investeringsfællesskabet Female Invest dig alt, hvad du har brug for at vide som ny investor: Få styr på din økonomi, lær at investere i de ting, der betyder noget for dig, og opnå fuld uafhængighed med en Fuck You-konto. Alt sammen, mens du opbygger en solid finansiel fremtid og er med til at lukke den finansielle kønskløft. Denne danske udgave er opdateret med info om danske skatteforhold og handelskonti.

Du kan købe Girls just wanna have funds online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Female invest: Din økonomi-planner

Female Invest kæmper for at udligne økonomisk ulighed

Med denne planner fra stifterne af Female Invest kan du planlægge din årsøkonomi. Tag kontrollen over dine penge og lev livet på dine egne præmisser.

Bogen indeholder:

  • En guide til at sætte dine økonomiske mål
  • En månedlig to do-liste, der hjælper dig med at nå dine mål
    • Plads til at tage noter og reflektere over dine fremskridt

Uanset dine drømme er planneren en god guide til at gøre dine økonomiske mål til virkelighed – trin for trin. Via en række praktiske råd, budgetøvelser, mål og delmål får du overblik over din daglige økonomi, dine pengevaner og dine ønsker for fremtiden. Herefter kan du planlægge realistisk og lægge et budget med penge til både hverdagen, det sjove og til at investere og sikre din fremtid. 

Du kan købe Din økonomi-planner online her eller i din nærmeste boghandel.