Fagbøger

Sommer i Berlin

Sommer i Berlin

Planlægger du en sommertur til Berlin – men er du ikke helt sikker på, hvad du skal se, lave eller spise? Så er det Sissel-Jo Gazan, du skal spørge til råds. For ti år siden rejste hun nemlig til Berlin for at bo og arbejde der et par måneder. Tiden gik, og hun fik aldrig lyst at tage hjem igen. Nu bor hun med sine tre børn og sin australske mand midt i Berlin.

I bogen Vi elsker Berlin deler Sissel-Jo Gazan ud af sine bedste Berlinertips og guider dig igennem byen med tips til steder, du aldrig har hørt om før. Vidste du f.eks. at Berlin har talrige badesøer og udendørs svømmehaller, som er et must at besøge, når temperaturen stiger? Læs  et uddrag af Sissel-Jo Gazans sommeranbefalinger til Berlin her:


Så skal der bades!

Vi elsker Berlin_indhold_trykklar

Berlin og omegn er rig på både krystalklare badesøer og offentlige udendørs svømmehaller med rutsjebaner og andet legetøj. Når varmen sætter ind, og solen skinner fra en skyfri himmel, bliver både søer og svømmebassiner hurtigt overfyldte, men har alligevel deres charme. Freibad Plötzensee i Wedding er den sø, der ligger tættest på os, så når vi vil en tur i rigtigt vand, er det dér, vi tager hen. Her er masser af mennesker, så bestemt ikke et Geheimtipp, men der er en børnevenlig sandstrand og let adgang med både offentlige transportmidler eller cykel – der er 6,5 km fra vores hoveddør til Plötzensee. Hvis man ikke er så meget til fluepapir, kan man jo bare leje en robåd og springe i midt ude i søen!

Er et svømmebassin tilstrækkeligt, har vi to gode muligheder inden for rækkevidde, nemlig Sommerbad Humboldthain og Kinderbad Monbijou. Sommerbad Humboldthain er vitterligt propfyldt om sommeren, især hvis man kommer i weekenden eller om eftermiddagen, og det kan godt være lidt vildt, når ti arabiske drenge laver bomber samtidig, men så kan man altid fortrække til babybassinet eller lægge sig under et af de mange skyggefulde træer og tage et hvil. Her er en forholdsvis stor rutsjebane og en lille Imbiß, hvor man kan købe pølser og fritter.

Kinderbad Monbijou på Oranienburger Straße er præcist lige så overfyldt som Humboldthain på varme dage, men alligevel lidt mere upscale, og hvor eksotisk er det ikke lige at bade med udsigt til Fjernsynstårnet og højbanen mod Alexanderplatz? Bassinet er ikke særligt stort og altid godt fyldt op med børn, men det er alligevel tophyggeligt, dejligt svalende, og det er stadig muligt at svømme (en slags) baner, da der er et bassin kun for svømmere. Et super sted for hele familien og downtown Mitte. Vi er der hver sommer.

PS: Vil du gerne decideret motionere, skal du hellere besøge Stadtbad Berlin Mitte i Gartenstraße 5, Freibad Pl.tzensee, Nordufer 26, 13351 Berlin

Find stederne:
www.strandbad-ploetzensee.de
Freibad Humboldthain, Wiesenstra.e 1, 13357 Berlin
www.berlinerbaeder.de/baeder/sommerbad-humboldthain
Strandbad Orankesee, Gertrudstra.e 7, 13053 Berlin, http://www.strandbad-orankesee.de


Vi elsker Berlin

vielskerberlin

I Vi elsker Berlin deler Sissel-Jo Gazan sine yndlingssteder, sine hemmelige tips og en håndfuld berlinske venner med læseren. Kvarter for kvarter viser hun rundt og anbefaler butikker, cafeer, museer, negleklinikker, biblioteker, tadsjikistanske tesaloner, legepladser og alt hvad hjertet ellers kan begære.

Bogen er illustreret med fotos af bl.a. den tyske fotograf Joachim Gern.

Køb bogen her.