250 g tipo 00-mel eller andet bagestærkt hvedemel, plus ekstra til drys
salt og peber
3 spsk. olivenolie, plus ekstra til smøring
2 fed hvidløg, knuste
500 g frossen spinat, optøet
50 g cremefraiche
50 g parmesan, revet, plus ekstra til servering
revet muskatnød
6 store æg
6 tynde skiver prosciutto, revet i strimler, til servering
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader og sæt en bageplade ind i ovnen, så den kan varme med op.
Pisk gær, sukker og vand sammen i en skål. Kom mel og et nip salt i en anden skål og hæld gærblandingen i sammen med 2 spsk. af olivenolien. Bland det godt sammen og ælt dejen i 10 minutter, indtil den er elastisk. Smør en skål med olivenolie og kom dejen i. Dæk den til og lad den hæve i 45 minutter til dobbelt størrelse.
Varm 1 spsk. olivenolie op i en gryde over middel varme, kom hvidløg og spinat i gryden og steg det i 1-2 minutter. Hæld det i et dørslag og lad det køle af.
Del den hævede dej i 6 kugler og rul dem ud til pizzabunde. Lad dem hvile i 10 minutter. Klem den sidste væde ud af spinaten og kom den i en skål sammen med cremefraiche, revet parmesan og lidt revet muskatnød. Krydr med salt og peber, rør rundt og fordel spinaten over pizzabundene.
Dryp olivenolie over den varme bageplade og flyt pizzaerne over på den. Lav en fordybning i midten af hver pizza og slå et æg ud i fordybningen. Bag pizzaerne i 10 minutter, indtil æggene er stegte. Top med prosciutto og lidt ekstra revet parmesan.
Italiensk mad er Jamie Olivers varemærke. I bogen Jamie & friends italiensk giver han dig 40 af sine smagfulde, nemme og klassiske retter fra det Italien, vi alle kender og elsker. Køb bogen her.
6 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
Italiensk mad er Jamie Olivers varemærke. I bogen Jamie & friends italiensk giver han dig 40 af sine smagfulde, nemme og klassiske retter fra det Italien, vi alle kender og elsker. Køb bogen her.
Andre læste også: