Aktuelt Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Fagbøger til børn Sebastian Klein Viden

Sebastian Klein og Forlaget Carlsen donerer 600.000 kr. til verdens truede dyr

sebastian klein, verdens 100 mest truede dyr, WWF, Verdensnaturfonden

”Den vigtigste bog, jeg har skrevet,” sagde Sebastian Klein i foråret 2021, da bogen Verdens 100 mest truede dyr udkom.


Nu kan Sebastian Klein sammen med sit forlag Carlsen donere hele indtjeningen fra det første oplag af bogen Verdens 100 mest truede dyr på 600.000 kroner til Verdensnaturfonden, WWF.

LÆS OGSÅ: Sebastian Klein: Bøger til nysgerrige og entusiastiske dyreelskere

”Jeg aftalte med mit forlag, at vi ikke skulle tjene penge på bogen. I stedet giver vi pengene til WWF Verdensnaturfondens arbejde med at bevare den sjældne natur, de levesteder som er forudsætningen for, at de arter, der er i bogen, kan overleve,” fortæller Sebastian Klein:

”Vi står i øjeblikket med en biodiversitetskrise, hvor arter forsvinder. Arter, vi er ved at miste for altid. Vi kan i princippet sameksistere med dem, men vi giver dem ikke plads. Vi tager deres levesteder, vi tager de skove, de enge, de ørkener, de bjergområder de lever i. Og så laver vi dem om til byer, til veje eller til land- og skovbrug.”


Stolt forlagsdirektør

”Vi er stolte af at få lov til at være med i så vigtig en udgivelse,” siger Carlsens forlagsdirektør Christian Bach:

”Da Sebastian præsenterede os for ideen, tænkte vi straks: Jamen selvfølgelig! Bevarelsen af truede dyrearter er noget, som også personligt ligger mit hjerte nært. Så det var jo en fantastisk mulighed. Især når donationen går hånd i hånd med formidling i børnehøjde om, hvad det er, der sker – og hvad der bliver nødt til at blive anderledes.”

LÆS OGSÅ: Få styr på dyr med Sebastian Klein – bøger til dyreglade børn

Det første oplag af Verdens 100 mest truede dyr blev solgt på ikke engang et år, så nu kan Sebastian og Carlsen i samarbejde med de danske børn donere et flot beløb til bevarelsen af levesteder.

Glad generalsekretær

”Naturen og dyrenes levesteder forsvinder med alarmerende hastighed, og der sker en masseudryddelse af dyre- og plantearter, som vi ikke har set magen til siden en enorm meteor udslettede dinosaurerne for 65 millioner år siden.”

LÆS OGSÅ: Det er arvesølvet, vi er ved at smide ud! Sebastian Klein til kamp for verdens truede dyr

“Vi er nødt til at gøre noget nu, hvis vi skal nå at hjælpe naturen tilbage på sporet,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, og fortsætter:

”Sebastian Klein er en fantastisk formidler med en kæmpe viden om verdens truede dyr og natur. Jeg er glad for, at hans bog har gjort endnu flere voksne og børn opmærksomme på, at verdens dyreliv er noget helt specielt, der er værd at bevare. Samtidig vil jeg også sende en stor tak til alle de danske familier, der har købt bogen og dermed er med til at bevare de mest truede dyrearter i verden.”


Verdens 100 mest truede dyr

Verdens 100 mest truede dyr, Sebastian Klein

Der lever dyr over alt på jordkloden. Men nogle af dem har det svært. De truede dyr.

I Australien lever koalaerne adskilt, fordi alt for mange eukalyptustræer er blevet fældet.

Og i Afrika beskytter soldater de to eneste nordlige hvide næsehorn mod krybskytter.

Sebastian fortæller om de 100 mest truede dyr i verden. Men han fortæller også om alle de ting, der bliver gjort for at hjælpe dem og deres levesteder – og giver råd til hvad du selv kan gøre for dyrs levesteder.

Fra 6 år

Du kan købe Verdens 100 mest truede dyr online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.