Juleguide: Bøger til historieentusiasten

Hvad skal du dog give dit historieinteresserede familiemedlem i julegave? Her går man heldigvis aldrig galt i byen med noget godt læsestof, hvad end det er en roman, biografi eller fagbog. I denne juleguide anbefaler vi 4 bøger, der gør os klogere på historien.

Historiebøger Historiebøger Juleguide Juleguide Historiebøger Historiebøger

Slægtsforskning gennem 54.000 år

karin-bojs-forside

Man behøver bestemt ikke være klog på arkæologi eller vild med tung faglitteratur for at blive revet med af denne bog. Den svenske forfatter og videnskabsjournalist Karin Bojs fortæller den fascinerende historie om menneskets indtog i Europas historie – fra den første indvandringsbølge og op til i dag. Idéen til bogen udsprang af Karin Bojs’ nysgerrighed på sine egne bånd til fortidens mennesker og de dna-tråde, der knytter os alle sammen. Hun læste videnskabelige studier, interviewede førende forskere og rejste rundt i Europa for at følge sporene bagud. Resultatet blev Min europæiske familie, som blev kåret til årets bedste fagbog i Sverige i 2015 (Augustpriset).

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her.


Den historiske roman

Mich Vraa Haabet

Mich Vraas nyeste roman Haabet er en stærk beretning om Dansk Vestindien i årene 1787-1825. En grum tid, hvor Danmark skabte ny velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Dette kapitel i rigets historie, som i mange år blev fejet ind under gulvtæppet, er her blevet til en fortælling om kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab, men også om kærlighed og overlevelse under umulige vilkår. En oplagt gaveidé til fans af historiske romaner, som har lyst til at blive klogere på en kontroversiel og vigtig del af danmarkshistorien.

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her


Røde rædsler

erik-kulavig-forside

Historiker og kommunismeforsker Erik Kulavig har skrevet flere anmelderroste bøger om kommunismens rædsler, og det nyeste skud på stammen er Vi river himlen ned på jorden. Bogen handler om den vilde og kaotiske tid efter den russiske revolution i 1917, som vi kommer helt tæt på gennem borgernes egne beretninger. Det var en tid, hvor befolkningen skulle finde sig til rette og leve i et nyt system og i en ny kultur. Bliv klogere på, hvordan bolsjevikkerne med Lenin og Trotskij i spidsen fik bønder, arbejdere, skolelærere, husmødre, ingeniører, embedsmænd og alle de andre medlemmer af samfundet til at spille efter de nye og meget anderledes regler.

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her


Århundredets statsmand

mine-unge-ar-forside

Er man til historiske og politiske biografier, er denne ikke til at komme udenom: Winston S. Churchill var en af de største og mest markante skikkelser i det 20. århundrede. I biografien Mine unge år fortæller han om alt det, der formede ham. Om barnepigen mrs. Everest og tiden på kostskole. Om officersskolen Sandhurst, de eventyrlige oplevelser som rytterløjtnant under felttogene i Indien og Sudan og som krigskorrespondent under boerkrigen. Churchill afslutter sine ungdomserindringer med årene som fremadstormende politiker på vej mod det engelske parlament og den plads i historien, han skulle komme til at udfylde.

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her


Historiebøger

Historiebøger Historiebøger Juleguide Juleguide