Fagbøger Mad og drikke

Sød sommer og laks i sous vide. Imponer med lækker laks, der smelter på tungen

sous vide, sous vide håndbogen, laks

Sød musik, masser af sommersol og en sous vide, der bare venter på, at du kaster dig over den. I Sous vide håndbogen guider Karsten Tanggaard dig med tips, tricks og præcise anvisninger, så du bliver træfsikker med din sous vide.

Mangler du gode fif og tricks til at få succes med din sous vide hver gang? Sous vide-kongen Karsten Tanggaard giver dig præcis de anvisninger og facts, du har brug for, i opslagsværket Sous vide håndbogen.

Karsten Tanggaard fortæller selv, at målet med Sous vide håndbogen er “at tilbyde en vejledning til optimal tilberedning af alle råvarer, man kan skaffe. Bogen er blottet for teori, så det eneste man skal er at købe den råvare, man ønsker at spise, gå hjem og slå op i bogen og følge vejledningen, og så er der sikret god mad.

Det er svaret til dem, der plejer at spørge mig om, hvad jeg selv vil vælge at gøre, når jeg nævner flere valgmuligheder. Her er kun ét forslag. Hvis man så har lyst til at vide mere, så vil jeg sende folk videre til min forrige bog, Sous vide 2.0.

LÆS OGSÅ: Vil du være bedre til sous vide? Så bid mærke i navnet Karsten Tanggaard

Herunder finder du Karstens anvisninger til perfekt tilberedt laks.
Da bogen er skrællet for teori og uddybende anvisninger, kan du få brug for lidt information i forhold til, hvordan du tyder overskrifterne i vejledningen.

Den information får du lige her af the man himself, Karsten Tanggaard.


LAKS, PORTIONSSTYKKE 56°/0:20

Laks er en relativ fed fisk (”sundt fedt“) med fast, orange kød (farven er afhængig af foderet).
Skindet (skal være afskællet) kan evt. steges sprødt og spises med.

Sød sommer og laks i sous vide. Imponer med lækker laks, der smelter på tungen

Indkøb/person: 150 g (filet). Fedt: 10-15 %.

SOUS VIDE-TILBEREDNING

Smør stykkerne med neutral olie, så de er lettere at få ud af posen bagefter, og det meste albumin vil glide af.

Færdigt, men blødt. Falder i flager ved tryk og kan skæres forsigtigt ud uden at falde fra hinanden. Meget mørt og saftigt. Lidt albuminudtræk.

sous vide håndbogen, laks, karsten tanggaard
Sød sommer og laks i sous vide. Imponer med lækker laks, der smelter på tungen

SMAGER GODT

  • med grønne linser, rødløg og persille
  • med pasta og pesto
  • med kold salat med mayonnaise/skyr og små stykker af tomater, forårsløg, syltede agurker og kapers
  • med nye kartofler med smørsauce
  • med puré af ærter med dildolie og reven citronskal
  • med nye kartofler med agurk, rygeost og dild
  • med nye kartofler, små tomater og stegte squashstrimler med citronskal
Sød sommer og laks i sous vide. Imponer med lækker laks, der smelter på tungen

Man kan få mere fast kød og mindre albumin-udtrækning ved at salte kødet med meget salt i 10 min. og derefter skylle kødet i koldt vand og tørre det af.

Albumin på overfladen kan mindskes ved at smøre kødet med olie inden vakuumering, så albuminet glider af (ikke gjort her).

Før evt. bruning: Dup forsigtigt skindet tørt med et rent viskestykke, og pensl skindet med olie. Hvis man griller stykket på skindsiden (brug en glat, smurt grillplade), vil skindet let hænge fast på grillen, men så kan man grave kødet af skindet med en spatel.


Sød sommer og laks i sous vide. Imponer med lækker laks, der smelter på tungen

Sous vide-håndbogen er et opslagsværk – en enkel og træfsikker guide til et velsmagende resultat for enhver råvare man kommer hjem med. I bogen finder man okse, gris, lam, vildt, fisk, fjerkræ, skaldyr, grøntsager og frugt og for hver råvare er der en gennemprøvet tid og temperatur, tips til klargøring og udskæring, fotos af resultatet, ligesom der er forslag til tilbehør og saucer. 

Her er håndbogen, der viser vejen til tilberedning af over 200 råvarer. Helt enkelt og uden lange forklaringer – slå op, følg de enkle trin og server perfekt god mad!

Alt er nøje gennemprøvet af forfatteren, der i ord og billeder guider både begyndere og mere garvede.

Få en guidet tur gennem bogen her.

Du kan købe Sous vide håndbogen online hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel .


LÆS OGSÅ: Sous vide 2.0

Sous vide, Sous vide 2.0, Karsten Tanggaard, sous vide opskrift, kamben, grillmad, opskrift, kogebog, opskrifter

Sous vide 2.0 er den største og mest ambitiøse bog om sous vide. Det er både en grundbog til begyndere, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere og professionelle. 

Til begynderne er der trin-for-trin vejledninger og 10 sikre hits, så det er nemt at komme i gang med sous vide. Til de erfarne er der mere end 500 tid/temperatur-kombinationer, der alle er gennemprøvet og grundigt beskrevet. 

Vigtigst af alt er Sous vide 2.0 andet og mere end en bog om rødt kød – det er også en guide til perfekte og smørmøre tilberedninger af gris, lam, vildt, fjerkræ, fisk, frugt og grønt i sous vide. 

Du kan købe Sous vide 2.0 af Karsten Tanggaard online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Jeg er Ellevilde Ella med bøger og er både uddannet litterat og journalist. Jeg er ikke kræsen, når det kommer til at spise varieret i forhold til genrer, og jeg bliver draget af gode fortællinger, skarpt sprog og karakterskildringer, der virkelig rammer. Jeg ville elske, hvis jeg kunne være med til at skabe mere læseglæde i det danske land, og det kan jeg netop her på bog.dk - HURRA!!