Aktuelt Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Fagbøger til børn Viden

Frederik Dirks Gottlieb: Det hele er jo i forvejen ret mirakuløst, så hvorfor skulle der ikke findes UFOer?

Frederik Dirks Gottlieb: Det hele er jo i forvejen ret mirakuløst, så hvorfor skulle der ikke findes UFOer?

Podcastvært og forfatter Frederik Dirks Gottlieb er aktuel med bogen Kig op! Der findes UFOer. Det er både en roman om drengen Frederik, der mister sin far, som var UFO-jæger, og en samling af de vilde og mystiske UFO-observationer, der har været igennem tiden.

”Som ung havde jeg en lang periode, hvor jeg ikke beskæftigede mig med UFO-teorier overhovedet, men da jeg så mistede min far i slutningen af 20’erne, var det en måde for mig at lære ham bedre at kende – og føle en form for samhørighed med ham.”

Rammehistorien om drengen Frederik er inspireret af virkelige hændelser. Forfatter Frederik Dirks Gottlieb mistede også sin far, da han var i slutningen af 20’erne, og finder i oprydningen af hans ting et ringbind fyldt med informationer om UFOer i håndskrevne noter, medlemsblade af UFO-Nyt og gamle avisudklip.

“Jeg har altid været enormt glad for science fiction og alt det, der handlede om rummet. Men det hele kommer lidt tilbage til mig, da jeg finder det her ringbind. Jeg laver en film, der handler om UFOer, men jeg beskæftiger mig også med mange andre ting.

Indtil sommeren 2020. Her kommer UFOer igen på manges læber, fordi USA offentliggjorde film og rapporter om observationer af flyvende objekter i rummet, som de ikke kunne identificere”, fortæller han.

Se Pentagons UFO-video

Så sent som i denne måned har USA udgivet en rapport om uidentificerbare flyvende objekter. “Det er lidt af en guldalder, der er kommet igen, hvor jeg står som næste generation – og undrer mig”, siger Frederik Dirks Gottlieb.

Ringbindene med UFO-teorier er kommet op at kælderen

Han besluttede i sommeren 2020 at lave podcasten Flyvende tallerken, som han producerer i eget selskab for Danmarks Radio, og har stjerneforskeren Anja C. Andersen som medvært. Podcasten er blandt de mest lyttede og anmelderroste, og interessen for UFOer er støt stigende.

”Der er sket rigtig meget indenfor teorierne om UFOer siden min far var formand for en UFO-forening i Gentofte i 50’erne og 60’erne, og der er da flere gennembrud på området, som jeg godt kunne have tænkt mig, min far havde oplevet i sin levetid.

Frigivelsen af videoer fra den amerikanske regering med uidentificérbare objekter på himlen, tror jeg ikke, min far nogensinde havde turdet håbe på. Ligesom det nok også havde blæst ham bagover, at jeg kan sidde i mine programmer med jægerpiloter og eksperter, der fortæller, at der findes flyvende objekter, som ikke kan være fra denne planet.”

Selvom udviklingen er på UFO-jægernes side i de her år, har det at tro på UFOer altid været omgærdet af en vis portion afstandstagen fra omgivelsernes side.

“Der eksisterer stadig den der latterliggørelse af mennesker, som tør tro på noget andet end det konventionelle – og som beskæftiger sig med det, vi ikke kan forklare. Men efter New York Times begyndte at skrive om eksistensen af UFOer, er stigmatiseringen blevet mindre, og vi er et sted i historien, hvor emnet bliver taget ret seriøst igen. Måske mere end nogensinde før.”

“Mit ønske med bogen er, at få læseren til at kigge op og huske, hvilket mirakel, livet er”

Frederik Dirks Gottlieb

Fælles interesser kan bringe børn tættere på dem, de har mistet

Frederik Dirks Gottliebs interesse for af UFOer har bragt ham tættere på sin far, og han synes, at dyrkelsen af en fælles interesse generelt kan være en fin måde at komme tættere på en forælder eller bedsteforælder, man har mistet.

”Jeg har for eksempel aldrig talt så meget med min far, som jeg har gjort de sidste 2-3 år. Der var år, da han levede, hvor vi ikke havde så meget at tale om, fordi jeg var ung og teenager og et andet sted, og nu står jeg her og er nærmest blevet til ham… det er der da noget ret fint i”, siger han.

LÆS OGSÅ: 16 børnebøger, der sætter store tanker og samtaler i gang mellem voksne og børn

Udover en genfunden samhørighed med sin far har forfatteren også tilegnet sig en masse viden om et område, der har givet ham indsigt i en række forskellige videnskabelige områder.

”Min egen nysgerrighed på UFOer har været min indgang til at tilegne mig viden på en række videnskabelige områder. Mirakler for mig behøver ikke være at se en UFO på himlen, selvom det ville være fantastisk, det kan også være tal og fakta om alt det, vi ved – og ikke ved om rummet endnu.”

Kig op – og se det store billede

Frederik Dirks Gottliebs grundlæggende håb for bogen er, at den kan medvirke til at få børn og deres forældre til at interessere sig for det store billede – i stedet for at fortabe sig i hverdagens detaljer.

”Vi bliver latterligt stressede af mindre gøremål i vores liv i dag, mens vi sidder ekstremt privilegerede som mennesker på en planet, hvor vi kan gå rundt og leve de liv, vi gør”, siger han og fortsætter afsluttende:

”Mit ønske med bogen er, at få læseren til at kigge op og huske, hvilket mirakel, livet er. Og så kan det jo være, at du også er så heldig at se en UFO. Sagt på en anden måde:

Det hele er jo i forvejen ret sindssygt og mirakuløst, så hvorfor skulle der ikke findes UFOer?”

Kig op! Der findes UFOer henvender sig til børn og deres forældre – og er egnet til højtlæsning og samtaler, hvor der er plads til at lade tankerne vandre sammen.

LÆS OGSÅ: De 4 vildeste UFO-observationer i verden


Kig op! Der findes UFOer

Frederik Dirks Gottlieb: Det hele er jo i forvejen ret mirakuløst, så hvorfor skulle der ikke findes UFOer?

Ufo betyder uidentificeret flyvende objekt. Noget, der flyver rundt, men som vi mennesker ikke ved, hvad er. Og der findes ufoer, ting, der flyver rundt oppe i luften, som vi mennesker ikke ved, hvad er.

I denne bog kan du følge drengen Frederik, der arver sin fars gamle bøger med observationer og avisudklip om ufoer. Og bøgerne åbner en helt ny verden for ham, da han kan læse om de mest utrolige ting, som mennesker har observeret.

Spændende og medrivende historier, som helt sikkert vil vække din nysgerrighed for det, som er derude.

Bogen er skrevet af Frederik Dirks Gottlieb, der er vært på den populære podcast Flyvende tallerken.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Kig op, der findes ufoer online eller i din nærmeste boghandel.